7 οι τηλεοπτικές άδειες, αποφάνθηκε το ΕΣΡ - Magazino1

Breaking

ad2infeed

Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

7 οι τηλεοπτικές άδειες, αποφάνθηκε το ΕΣΡ

Επτά είναι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών, γεγονός για το οποίο αναμένεται να ενημερώσουν τα μέλη του τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, μέσα στην ημέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας και νυν υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, επέμενε επικαλούμενος μάλιστα μελέτη του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας, ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών δεν μπορούσε να είναι άνω των 4. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες (ο οποίος διήρκησε 65 ώρες) που διενεργήθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το συνολικό τίμημα για τις 4 άδειες έφτασε στα 246 εκατ. ευρώ με την πρώτη άδεια να πηγαίνει στον ΣΚΑΙ έναντι 43,6 εκατ. ευρώ. Τη δεύτερη άδεια την πήρε ο ΑΝΤ1 με 75,9 εκατ. ευρώ, την τρίτη ο Β. Καλογρίτσας με 52,6 εκατ. ευρώ και την τέταρτη ο Β. Μαρινάκης με 73,9 εκατ. ευρώ. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ , http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

share

ad5