#HarryPotter20 - Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ γιορτάζουν τα εικοστά του γενέθλια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

#HarryPotter20 - Οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ γιορτάζουν τα εικοστά του γενέθλια

Ο Χάρι Πότερ έγινε 20 χρονών και θαυμαστές του απ' όλον τον κόσμο συνέρρευσαν σήμερα στο Εδιμβούργο για να γιορτάσουν τα "γενέθλια" του μαθητευόμενου μάγου και να θυμηθούν τα δικά τους... νιάτα.
Πριν από 20 χρόνια εκδόθηκε ο πρώτος τόμος των περιπετειών του Χάρι Πότερ, από την πένα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ: «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Σήμερα πολλοί από εκείνους τους πρώτους αναγνώστες επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα της Σκωτίας για να δουν από κοντά την πρώτη έκδοση του πρώτου μυθιστορήματος που χάρισε η συγγραφέας στην Εθνική Βιβλιοθήκη.
__________________
Δείτε επίσης:

Η Έριν Τζόνστοουν, 37 ετών, από το Ντάλας του Τέξας, απόλαυσε την εορταστική ατμόσφαιρα κρατώντας στο χέρι της ένα «μαγικό ραβδί». "Διάβασα το πρώτο βιβλίο πριν από 20 χρόνια. Ήμουν στο πανεπιστήμιο και απλώς το λάτρεψα", είπε χαρακτηριστικά. Ή 9χρονη κόρη της, η Τζόρνταν, ανήκει στη δεύτερη γενιά των αναγνωστών αφού μόλις τώρα ανακαλύπτει τον κόσμο του Χάρι, της Ερμιόνης και του Ρον.

«Έχω εμμονή με τον Χάρι Πότερ», παραδέχτηκε μια 24χρονη, η Κίμπερλι Μπεστ από το Τάιν της Σκωτίας, υποστηρίζοντας ότι τα επτά βιβλία της σειράς την βοήθησαν να ξεπεράσει «το πολύ κακό παρελθόν».

Η Ρόουλινγκ γιόρτασε την επέτειο έκδοσης του πρώτου βιβλίου της με ένα μήνυμα στο Twitter, όπου ευχαρίστησε τους αναγνώστες της καθώς σε αυτούς οφείλεται το παγκόσμιο φαινόμενο του Χάρι Πότερ. «Πριν από 20 χρόνια, ο κόσμος στον οποίο ζούσα μόνη άνοιξε ξαφνικά και για άλλους. Ήταν φανταστικό. Σας ευχαριστώ», σημείωσε.

Η Ρόουλινγκ έγραψε ένα μεγάλο μέρος των περιπετειών του Χάρι σε μια καφετέρια του Εδιμβούργου, απέναντι από την Εθνική Βιβλιοθήκη. Τα βιβλία της μεταφράστηκαν σε 79 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 200 χώρες. Και η συγγραφέας, που τότε μεγάλωνε μόνη το παιδί της και δυσκολευόταν να τα βγάλει πέρα οικονομικά, είναι πλέον πολυεκατομμυριούχος, πλουσιότερη και από τη βασίλισσα της Αγγλίας, με περιουσία που αγγίζει τα 650 εκατομμύρια λίρες.
Σύμφωνα με στοιχεία του 2016 τα έσοδα, παγκοσμίως, από τις ταινίες έφτασαν τα 6,5 δισεκ. ευρώ, από τα βιβλία 6,9 δισεκ. ευρώ και από τα διάφορα παιχνίδια 6,5 δισεκ. ευρώ.


20 years ago today a world that I had lived in alone was suddenly open to others. It's been wonderful. Thank you.#HarryPotter20

— J.K. Rowling (@jk_rowling) June 26, 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: