Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ! Ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο-Μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο μέγεθος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Ιουνίου 12, 2017

Ο ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ! Ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο-Μπορεί να δώσει και μεγαλύτερο μέγεθος


 Το μεσημέρι της Δευτέρας Σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 ριχτερ στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Λέσβου και του ακρωτηρίου της Χίου

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιαράς, δήλωσε σχετικώς: «Είναι πολύ ανησυχητικός ο σεισμός στη Λέσβο, διότι η περιοχή μπορεί να δώσει και μεγαλύτερα μεγέθη. Είναι, ωστόσο, πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ακολουθεί έντονη μετασεισμική δραστηριότητα. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις δηλώσεις μας. Αυτή την στιγμή προέχει η ασφάλεια των πολιτών και η σωστή ενημέρωσή τους. Θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα».

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ! Ενεργοποιείται ο Ξενοκράτης
Με διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ μπήκαν σε ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Λέσβου, η οποία το μεσημέρι της Δευτέρας χτυπήθηκε από σεισμό 6,3 Ρίχτερ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχηγού ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο οποίος αμέσως μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Λέσβο, έδωσε εντολή να τεθούν σε ετοιμότητα όλες οι Μονάδες του νησιού ώστε με την ενεργοποίηση του σχεδίου Ξενοκράτης να παρέχουν άμεση βοήθεια εφόσον ζητηθεί η συνδρομή τους.
Παράλληλα ενημέρωσε και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αναμένει τις εξελίξεις.
Το ΤΕ Πλωμαρίου που βρίσκεται στην περιοχή που φαίνεται να έχει χτυπηθεί περισσότερο από τον σεισμό, δεν έχει αναφέρει κάποιο πρόβλημα.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Λέσβου. Ήταν μάλιστα τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή μέχρι την Αττική!
Η αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ, εκτίμηση που άλλαξε στα 6,3 Ρίχτερ.

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες μιας κατοίκου, για τον μεγάλο σεισμό που ταρακούνησε το μεσημέρι τη Λέσβο
Δείτε τι αναφέρει η γυναίκα στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, «Είμαι 60 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναζήσει… Βγήκαμε όλοι έξω οι κάτοικοι και αυτό το περίεργο που έχει συμβεί, είναι ότι στο λιμάνι μας πήγε ένα μέτρο κάτω η θάλασσα! Τα καράβια είχαν σπάσει και είχαν βγει έξω στο λιμάνι και είχαν αρχίσει να γίνονται δίνες! Αυτό το πράγμα ήταν πρωτόγνωρο!»

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:28, 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το μέγεθός του είναι 6,3 Ρίχτερ.
Και ήταν τόσο ισχυρός που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής!
Αρχικά, το Γεωδυναμικό εκτίμησε την ένταση του σεισμού στα 6,2 Ρίχτερ αλλά στη συνέχεια αναθεώρησε στο 6,1 Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν 6,3 Ρίχτερ.

Το επίκεντρό του να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 39 χιλιόμετρα νότια της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα 17 χιλιόμετρα νότια του Πλωμαρίου και το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χλμ.
Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές.
6,3 Ρίχτερ δίνουν τον σεισμό στη Μυτιλήνη τα τουρκικά ΜΜΕ

Πληροφορίες από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια.
Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών αναφέρεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Πλωμαρίου με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

Σε ευθεία γραμμή το επίκεντρο του σεισμού απέχει 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα όπου ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός.

Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός και στην Τουρκία. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 6,3 Ρίχτερ και αναφέρουν ότι η δόνηση έγινε πολύ αισθητή στην περιοχή της Σμύρνης που βρίσκεται απέναντι από το επίκεντρο του σεισμού.

«Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός και δυνατός. Δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για ζημιές και τραυματισμούς» δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στο νησί της Χίου. Πρώτα ακούσαμε ένα πολύ έντονο βουητό και αμέσως μετά ήρθε το ταρακούνημα που κράτησε αρκετά. Υπάρχει ψυχραιμία στον κόσμο. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχουμε αναφορές για ζημιές, είναι πολύ νωρίς ακόμη» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Καρμάντζης


Δεν υπάρχουν σχόλια: