Οι Αρχές Προειδοποιούν: Εάν φέτος το Καλοκαίρι δείτε ΑΥΤΟ το Πλάσμα στην Παραλία, απομακρυνθείτε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Οι Αρχές Προειδοποιούν: Εάν φέτος το Καλοκαίρι δείτε ΑΥΤΟ το Πλάσμα στην Παραλία, απομακρυνθείτε

 Αν δείτε μια από αυτές τις όμορφες μοβ φούσκες στην παραλία, αποφύγετε την πάση θυσία. Μπορεί να δείχνει όμορφο, αλλά είναι ένα θαλάσσιο πλάσμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά. Το πλάσμα αυτό ονομάζεται πορτογαλική καραβέλα και μπορεί να σας προκαλέσει παράλυση αν έρθει σε επαφή με το σώμα σας.

Αυτά τα πλάσματα ταξιδεύουν σε ομάδες των 1.000 και έχουν πλοκάμια με μήκος από 9 ως 50 μέτρα. Σε κάποιες παραλίες υπάρχουν προειδοποιητικά σήματα – καλό είναι να μην τα αγνοήσετε. Όπως αναφέρει η περιγραφή του βίντεο: «Ένα σπάνιο πρόβλημα της θαλάσσιας ζωής ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού Tybee αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ένα ζώο που μοιάζει με τσούχτρα, η πορτογαλική καραβέλα, απασχόλησε το Ocean Rescue αυτό το Σαββατοκύριακο. Προκαλούν ένα από τα πιο οδυνηρά τσιμπήματα.»

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι επιστήμονες λένε ότι η θάλασσα ξεβράζει την πορτογαλική καραβέλα έξω, γιατί δεν μπορεί να κινηθεί μόνη της, κινείται μαζί με τους ανέμους, τα κύματα και τις παλίρροιες. Μοιάζει με τσούχτρα, αλλά δεν είναι. Αποτελείται από 4 ζώα μαζί.

Η Beth Pallmer, διευθύντρια του Tybee Island Marine Science Center Program, είπε: «Είναι σίγουρα γνωστά στις ακτές μας, αλλά δεν ζουν στην στεριά, κυρίως στον ανοιχτό ωκεανό. Μόνο όταν έχουμε δυνατούς ανέμους και κύματα βγαίνουν έξω.» Εκατοντάδες ζώα σπρώχτηκαν στη θάλασσα και οι ναυαγοσώστες του Ocean Rescue είχαν να περιποιηθούν δεκάδες τσιμπήματα, ενώ 3 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.


Ο καπετάνιος Chad Osterlund από το Ocean Rescue, είπε: «Είναι πολύ σοβαρό. Όταν σε τσιμπήσει μια πορτογαλική καραβέλα, πρέπει να παρακολουθείς συνεχώς την κατάσταση, όπου μπορεί να πάθεις αναφυλακτικό σοκ, γιατί κανείς δεν γνωρίζει μέχρι να τον τσιμπήσουν.»
Ο δημοσιογράφος αναφέρει ακόμα, «Αν τσιμπηθείς από πορτογαλική καραβέλα, η θεραπεία δεν είναι ίδια με αυτή για το τσίμπημα τσούχτρας.»


O Osterlund εξηγεί: «Κανονικά δεν πρέπει να βάλεις πάνω στο τσίμπημα φρέσκο νερό και αμμωνία, επειδή θα το κάνει χειρότερο. Χρειάζεται υγρή άμμος από την θάλασσα την οποία πρέπει να τρίψει απαλά πάνω του. Βοηθά αν βγάλεις το κεντρί. Μετά πρέπει να βάλεις πάνω του ζεστό αλατόνερο ώστε να βγει από τους πόρους.»

«Αν δείτε ένα μπλε ή μοβ μπαλόνι στην επιφάνεια του νερού, μείνετε μακριά.» Η πορτογαλική καραβέλα μπορεί να τσιμπήσει είτε είναι ζωντανή είτε νεκρή, γι’αυτό καλό είναι να την αποφεύγετε γενικά. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, δεν χρειάζεται να αποφεύγετε την παραλία γι’αυτό το λόγο.
Credit: awm.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: