7 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε στα γηρατειά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουνίου 28, 2017

7 πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε στα γηρατειά




Αργά η γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε ότι αφιερώσατε όλο το χρόνο σας σε πράγματα που δεν είχαν αληθινή σημασία και θα μετανιώσετε που δεν περάσατε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πιθανώς αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες ειρωνείες της ζωής. Πολλοί άνθρωποι περνούν τη ζωή τους κάνοντας πράγματα που δεν απολαμβάνουν και παραμελούν τα πράγματα τα οποία αξίζουν αληθινά το ενδιαφέρον τους.

Στα γηρατειά τους οι άνθρωποι κοιτάζουν πίσω και αρχίζουν να μετανιώνουν που δεν έκαναν τα πράγματα διαφορετικά.

Αυτό είναι πιο συνηθισμένο από ό,τι ίσως νομίζετε. Πολλοί άνθρωποι συχνά μετανιώνουν που δεν πέρασαν περισσότερο χρόνο με την οικογένειά τους επειδή δούλευαν πάρα πολύ ή που δεν αφιέρωσαν περισσότερο χρόνο στην απόλαυση της ζωής τους.

Καθώς μεγαλώνετε, αποκτάτε σοφία και αρχίζετε να καταλαβαίνετε ότι τα σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι η οικογένεια, η αγάπη, η υγεία και η ευτυχία.

Θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε να ρίξετε μια ματιά σε αυτή τη λίστα πραγμάτων για τα οποία θα μετανιώσετε στο μέλλον, αν δεν κάνετε κάποια αλλαγή τώρα.
1. Δεν έχετε το θάρρος να είστε ο πραγματικός εαυτός σας

Αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε στα γηρατειά, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι.

Η εκπλήρωση των προσδοκιών της οικογένειας και της κοινωνίας μπορεί να σας κάνει να μετανιώσετε που δεν είχατε το θάρρος να κάνετε αυτό που θέλατε αντί αυτό που υποτίθεται ότι έπρεπε να κάνετε.

Όταν ακολουθείτε αυτά που αγαπάτε, στο τέλος της ζωής σας είστε υπερήφανοι για όλα όσα κάνατε και αυτό θα σας επιτρέπει να κοιτάζετε πίσω στο παρελθόν χωρίς να μετανιώνετε.
2. Μείνατε σε μια δουλειά που δεν σας πρόσφερε ικανοποίηση αντί να ρισκάρετε και να ακολουθήσετε αυτό που αγαπούσατε


Το να μετανιώσετε για αυτό πηγαίνει χέρι-χέρι με την πρώτη περίπτωση, όμως πιο συγκεκριμένα έχει να κάνει με το χώρο στον οποίο επιλέγετε να περνάτε ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας.

Μια δουλειά συνήθως καταναλώνει κάθε εβδομάδα μέχρι και σαράντα ώρες από το χρόνο σας και πιθανώς οι διακοπές σας διαρκούν δύο εβδομάδες το χρόνο.

Αν περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας κάνοντας κάτι που δεν σας αρέσει και δεν σας θέτει προκλήσεις ώστε να μπορείτε να εξελιχθείτε, τότε προδίδετε τον εαυτό σας.

Εγκαταλείψτε την ιδέα ότι πρέπει να παρουσιάσετε μια εικόνα στον κόσμο και σκεφτείτε τι πραγματικά θέλετε και τι μπορείτε να κάνετε.

Δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να πηγαίνετε κάθε μέρα με ενθουσιασμό στη δουλειά σας.
3. Δεν περνάτε αρκετό χρόνο με την οικογένεια

Αν η οικογένεια υποτίθεται ότι κατέχει μία από τις πιο σημαντικές θέσεις στη ζωή σας, γιατί καταλήγετε να τη θεωρείτε δεδομένη μέχρι που είναι πολύ αργά;

Πείτε όχι στην παραπάνω δουλειά και φάτε το βραδινό σας μαζί με την οικογένειά σας, τηλεφωνήστε στους γονείς ή στα αδέλφια σας, επισκεφτείτε συγγενείς τα σαββατοκύριακα, ή επικοινωνήστε μέσω Skype, αν ζείτε πολύ μακριά για να τα πείτε από κοντά. Αυτές είναι απλώς μερικές από τις επιλογές που είναι διαθέσιμες για να περνάτε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σας.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μείνετε σε επαφή. Μην το αναβάλλετε μέχρι να έχετε περισσότερο χρόνο, επειδή το «αργότερα» μπορεί να είναι πολύ αργά.

Μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να αναβάλλει σημαντικά πράγματα όπως αυτό.
4. Δεν εκφράζετε τα αληθινά σας συναισθήματα


Το να μην εκφράζετε αυτά που πραγματικά αισθάνεστε είναι κάτι για το οποίο θα μετανιώσετε στο μέλλον. Καθώς μεγαλώνετε, οι συνήθειες αλλάζουν πιο δύσκολα και αυτό δεν αποτελεί εξαίρεση.

Καθώς αρχίζετε να προσπαθείτε να πείτε πώς αισθάνεστε, εκφράστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα πόσα πολλά σημαίνουν για σας. Πείτε στους ανθρώπους πόσο πολύ νοιάζεστε.

Θα προσέξετε πόσο καλύτερα αισθάνεστε για τον εαυτό σας. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί είναι να μετανιώσετε που δεν το κάνατε νωρίτερα.
5. Δεν κρατάτε επαφή με παλιούς φίλους

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν ζείτε ή εργάζεστε σε διαφορετικές πόλεις, νομούς ή ακόμα και χώρες. Αν περάσει πολύς καιρός, οι ζωές σας πιθανώς θα είναι εντελώς διαφορετικές.

Μπορεί αυτό να μη σας φαίνεται σημαντικό, καθώς οι άνθρωποι τείνουν να απομακρύνονται με τον καιρό ή μπορεί να ελπίζετε ότι θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο μέλλον.

Αν συνεχίζετε να το αναβάλλετε για αργότερα, αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι για το οποίο πραγματικά θα μετανιώσετε τελικά.

Το να μείνετε σε επαφή με παλιούς φίλους μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να είστε στο Facebook ή να βρίσκεστε για φαγητό ή για καφέ.
6. Δουλεύετε υπερβολικά

Αυτό είναι κάτι για το οποίο όλοι μετανιώνουν στα γηρατειά. Αν και το να παίρνετε υπερβολικά πολλές άδειες ίσως να μην είναι η καλύτερη ιδέα, φροντίζετε να αφιερώνετε ένα μέρος του χρόνου σας στα πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Από πολλές απόψεις, μια απλή αγκαλιά, τα δάχτυλα των ποδιών σας μέσα στην άμμο ή ακόμα και τα μαθήματα πάνω σε κάτι που σας ενδιαφέρει είναι όλα καλύτερα από το να περνάτε παραπάνω ώρες στο γραφείο ή στον καναπέ σας βλέποντας τηλεόραση.
7. Δεν ταξιδεύετε αρκετά ή δεν κάνετε αρκετές διακοπές


Δεν είναι πολύ δύσκολο να βρείτε έναν τρόπο να απολαμβάνετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Μπορείτε να κανονίσετε μια άδεια άνευ αποδοχών, ή ακόμα και να βρείτε μια δουλειά που μπορείτε να κάνετε από το σπίτι ώστε να μη φορτώνετε το πρόγραμμά σας.

Θέστε χρονικά όρια και τηρήστε τα. Αν η δουλειά σας δεν σέβεται τις προσωπικές ανάγκες σας, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να ψάχνετε για μια καινούργια δουλειά που θα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε καλύτερα το χρόνο σας.

Αρχίστε στα αλήθεια να σκέφτεστε τα πράγματα για τα οποία θα μετανιώσετε στα γηρατειά σας και κάντε κάτι γι’αυτά σήμερα . Μην περιμένετε να κοντεύετε να πεθάνετε για να αρχίσετε να ζείτε.
Πηγή: meygeia.gr | Tο διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: