Οσα οδήγησαν στο βρετανικό δημοψήφισμα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

Οσα οδήγησαν στο βρετανικό δημοψήφισμα

 Οι Βρετανοί σήμερα καλούνται να συμμετέχουν σε ένα από τα σημαντικότερα δημοψηφίσματα της Ευρωπαϊκής κοινότητας το οποίο θα κρίνει εάν η Μεγάλη Βρετανία θα διατηρήσει τη θέση της στην Ε.Ε. ή θα αποχωρήσει. Στο παρακάτω χροικό σημειώνονται τα κυριότερα γεγονότα που οδήγησαν στη σημερινή ψηφοφορία.

22 Ιανουαρίου 2013 – Ο Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δηλώνει πως σε περίπτωση που το Συντηρητικό κόμμα νικήσει τις επικείμενες εκλογές θα επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. Σημείωσε ότι ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει εάν η χώρα θα παραμείνει μέλος της Ένωσης υπό τους νέους συμφωνημένους όρους ή αν θα αποχωρήσει.

27 Μαΐου 2015 – Μετά τη νίκη των Συντηρητικών, η Βασίλισσα Ελισάβετ ανακοίνωσε το προτεινόμενο νομοσχέδιο του δημοψηφίσματος, μία κίνηση απαραίτητη για τη διεξαγωγή του.

17-18 Δεκεμβρίου 2015 – Πραγματοποιείται Σύνοδος Κορυφής κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρχηγοί των κρατών-μελών της Ε.Ε. συζητούν ανοιχτά για τα αιτήματα της Βρετανίας, τα οποία παρουσίασε λεπτομερώς ο Πρωθυπουργός της χώρας.

3 Φεβρουαρίου 2016 – Ο Ντέιβιντ Κάμερον παρουσιάζει τη διαπραγμάτευσή του με την Ε.Ε. στη Βουλή των Κοινοτήτων.

18-19 Φεβρουαρίου 2016 – Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους αρχηγούς της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, τα 27 κράτη-μέλη συμφωνούν να υπογράψουν πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων του Κάμερον. Παρόλο που δεν πέτυχε όσα επιθυμούσε, ο τελευταίος υπόσχεται να παλέψει με «νύχια και με δόντια» για να κρατήσει τη Βρετανία εντός της Ε.Ε.

20 Φεβρουαρίου 2016 – Ανακοινώνεται η 23η Ιουνίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

16 Ιουνίου 2016 – Η βουλευτής των Εργατικών και υποστηρίκτρια του Bremain, Jo Cox, δολοφονείται βίαια από έναν 52χρονο Βρετανό ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία.

23 Ιουνίου 2016 – Οι Βρετανοί ψηφίζουν και απαντούν στην ερώτηση: «Θα έπρεπε η Μεγάλη Βρετανία να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση;»

24 Ιουνίου 2016 – Αναμένεται να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, πιθανότατα πρωινές ώρες της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add