Πως να κάνουμε 2 Πεντανόστιμες συνταγές για παστελάκι με μέλι! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

Πως να κάνουμε 2 Πεντανόστιμες συνταγές για παστελάκι με μέλι!



  • Συνταγή πρώτη 
Υλικά: 
1 φλιτζάνι λευκό σουσάμι 
½ φλιτζάνι ζάχαρη 
2 κουταλιές της σούπας μέλι

Οδηγίες
Ξεκινήστε αλειφοντας δύο μεγάλα φύλλα λαδόχαρτο με λίγο φυτικό λάδι. Τοποθετήστε ένα σε ένα ανεστραμμένο ταψί .
Βάλτε το σουσάμι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Κρατήστε κουνώντας το τηγάνι έτσι ώστε να ροδίσει Αφαιρέστε από τη φωτιά και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη και το μέλι, στη συνέχεια, τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά να λιώσει και να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις έχει φτάσει σε ένα στάδιο φυσαλίδων για 2 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το σουσάμι. Ανακατέψτε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα από τα λαδόχαρτα. Αυτό είναι το πιο «δύσκολο» τμήμα: τα πάντα πρέπει να γίνουν αρκετά γρήγορα, πριν σκληρύνει η καραμέλα. Καλύψτε με το άλλο φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα πλάστη, απαλά ισοπεδώστε το μίγμα στο επιθυμητό πάχος. Όπως μπορείτε να δείτε, μου αρέσει το δικό μου να είναι σχετικά λεπτό.
Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς πριν από τη μεταφορά σε έναν πίνακα κοπής. Πετάξτε προσεκτικά τα χαρτιά . Χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο μαχαίρι κόψτε το ζαχαρωμένο «φύλλο», ενώ είναι ακόμα ζεστό. 
πηγή και φώτο από εδώ prairiesonpetals



  • Συνταγή δεύτερη 
Υλικά

4 φλιτζάνια / 500 γρ σουσάμι 
8 κουταλιές της σούπας / 250 γρ μέλι 
1 φλιτζάνι / 250 γρ ζάχαρη 

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C . Βάλτε το σουσάμι σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε σε το φούρνο μέχρι να ροδίσουν. 
Ζεσταίνουμε το μέλι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελοποιηθεί το μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο ζάχαρης, βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του μείγματος δεν υπερβαίνει τα 250 C . Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύετε το ψημένα σουσάμι. 
Βουτυρώνουμε μια μαρμάρινη πλάκα (ή οποιαδήποτε άλλη δροσερή, λεία επιφάνεια) με το ηλιέλαιο και τοποθετείστε το μίγμα επάνω σε αυτό. Ανοίγουμε αραιά χρησιμοποιώντας ένα λαδωμένο πλάστη. Κόψτε μικρά μπαράκια από το μίγμα και το βάζουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει.
Τυλίξτε τα παστελάκια χωριστά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Θα κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ένα μεταλλικοό δοχείο.
πηγή και φώτο από εδώ eatingclubvancouver.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add