Σκάνδαλο με την Emma Watson: Το όνομα της στα Panama Papers για offshore εταιρεία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαΐου 11, 2016

Σκάνδαλο με την Emma Watson: Το όνομα της στα Panama Papers για offshore εταιρεία

Αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη ίσως χρειαστεί να βρεθεί η Emma Watson μετά την είδηση που αναφέρει ότι το όνομα της βρίσκεται στις λίστες των 200.000 ατόμων που δημοσίευσαν τα Panama Leaks.
Πρόκειται για το παγκόσμιο οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από ένα μήνα και κάτι, φέρνοντας στο στόχαστρο πολλά μεγάλα ονόματα της οικονομικής και εμπορικής διακίνησης στον κόσμο, με πολιτικούς, επιχειρηματίες, μεγιστάνες να βρίσκονται σε θέση κατηγορούμενου για κατοχή offshore εταιρειών. Και όχι μόνο αυτή. Η βρετανική ιστοσελίδα The Spectator αποκάλυψε ότι στη λίστα των ονομάτων βρίσκεται και αυτό της Emma Watson, της Hermione Granger από το Harry Potter.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη λίστα που έφερε στο φως η Διεθνής Κοινοπραξία, η Watson διαθέτει μια offshore εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Οι εκπρόσωποι της ανέφεραν ότι όντως η 26χρονη ηθοποιός έχει ιδρύσει μια υπεράκτια εταιρεία, αλλά χωρίς να προσπορίζεται νομισματικά ή φορολογικά οφέλη από αυτήν.
«Η Emma, όπως και πολλά διάσημα πρόσωπα, ιδρύουν υπεράκτιες εταιρείες με μοναδικό στόχο να προστατεύσουν την ανωνυμία και ασφάλεια τους. Οι εταιρείες με έδρα τη Βρετανία επιβάλλουν να αναφέρονται τα ονόματα όλων των μετόχων κι επομένως δεν έχει την απαραίτητη ανωνυμία για να προστατευτεί, κάτι έχει μπει σε κίνδυνο στο παρελθόν, ακριβώς επειδή τέτοια στοιχεία ήταν δημόσια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add