Πως να αποφύγω μία ληστεία; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Μαΐου 15, 2016

Πως να αποφύγω μία ληστεία;


Στις Η.Π.Α τα στατιστικά αναφέρουν πως 1 στα 6 σπίτια πέφτουν θύματα ληστείας. Αν και στην χώρα μας το ποσοστό είναι μικρότερο (έρευνα του 2013 δείχνει ότι έγιναν 5.000 καταγεγραμένες ληστείες) δεν είναι αδιάφορο το στατιστικό και πάντα υπάρχουν πιθανότητες να είναι το δικό μας σπίτι το επόμενο που θα δεχτεί μία κατάσταση σαν αυτή. Οι διαρρηκτές χρειάζονται μόλις ένα λεπτό περίπου για να παραβιάσουν την εξώπορτα σας ή κάποιο κούφωμα του σπιτιού σας και να μπουν στο σπίτι σας. Αυτόματα αυτό μηδενίζει τον χρόνο που θα χρειαζόταν για να τον δει κάποιος γείτονας ή κάποιος περαστικός. Αυτό που κάνει ακόμα πιο τρομακτική μια διάρρηξη είναι ότι τις περισσότερες φορές συμβαίνει βραδύ, ενώ εσείς και η οικογένεια σας κοιμάστε! Όμως τι γίνεται αν αντιληφτείτε τον κλέφτη και ξυπνήσετε; Σίγουρα θα βρίσκεστε σε μειονεκτική θέση καθώς ο φόβος δεν είναι καλός σύμμαχος αλλά και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως κάποιος που καταλήγει να γίνει διαρρηκτής είναι αποφασισμένος για όλα!

Πως μπορείτε λοιπόν να προστατεύσετε το σπίτι σας από το να παραβιαστεί; Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές για το πως να προστατευτείτε από μια διάρρηξη.
Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα δυσπρόσιτο περιβάλλον για τον διαρρήκτη. Παρατηρήστε εξωτερικά το σπίτι σας και δείτε αν υπάρχουν εύκολοι τρόποι εισόδου για έναν διαρρήκτη. Για παράδειγμα, είναι η εξώπορτα σας ανθεκτική; Εάν όχι, τότε θα πρέπει να αντικαταστήσετε την εξώπορτα σας με μια πιο ανθεκτική έτσι ώστε να είναι δύσκολο να παραβιαστεί. Επίσης, ελέγξτε τα παράθυρα & τις μπαλκονόπορτες σας. Αν τα παράθυρα σας είναι κατασκευασμένα με μεγάλη έκταση γυαλιού, τότε ο διαρρηκτής μπορεί εύκολα να το σπάσει και να μπει στο σπίτι σας. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση μπορείτε πολύ εύκολα να τοποθετήσετε πτυσσόμενα κάγκελα ασφάλειας ή σταθερά κάγκελα ασφάλειας. Μειώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα ο διαρρηκτής να μπει από κάποιο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι διαρρηκτές επιλέγουν σπίτια που δεν έχουν εξωτερικό φωτισμό στην αυλή τους, μπροστά στην εξώπορτα ή οπουδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί πως μπορεί να μπει από κει ένας διαρρηκτής. Γι’ αυτό είναι καλό να εγκαταστησετε κάποιον προβολέα με ανίχνευση κίνησης έτσι ώστε να διασφαλίσετε πως μπορείτε ανά πάσα στιγμή να δείτε ποιος κινείται έξω από το σπίτι σας.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ένας ακόμα τρόπος για να προστατευτούμε είναι η εγκατάσταση ενός συναγερμού. Ίσως ξεχάσουμε να κλειδώσουμε κάποιο παράθυρο ή κάποια δευτερεύουσα πόρτα ή κάποιο πτυσσόμενο κάγκελο ή να καεί η λάμπα χωρίς να το έχουμε αντιληφτεί, εκεί είναι που ο συναγερμός μπορεί να φανεί χρήσιμος. Μπορεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να μας ειδοποιήσει για την παρουσία διαρρήκτη στο σπίτι μας αλλά και να ξυπνήσει τους γείτονες για να προστρέξουν σε βοήθεια μας και να καλέσουν την αστυνομία.

Αν και δεν θα θέλαμε ποτέ να συμβεί σε κανέναν κάποιο τέτοιο δυσάρεστο περιστατικό σας προτρέπουμε να είστε προετοιμασμένοι γιατί οι καιροί μας είναι δύσκολοι. Η Art & Security προσπαθεί να διασφαλίσει την ασφάλεια σας γι’ αυτό παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας κατασκευής πτυσσόμενων κάγκελων ασφάλειας για να κοιμάστε ήσυχοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add