Η μέρα που η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου πήρε… «φωτιά» από πυροτεχνήματα (pic+video) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 28, 2015

Η μέρα που η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου πήρε… «φωτιά» από πυροτεχνήματα (pic+video)



Τα εγκαίνια το 2004 που έκαναν την νύχτα μέρα
«Με εισιτήριο 9,70 ευρώ θα περνούν τα αυτοκίνητα από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το πρωί της 12ης Αυγούστου, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη σε συνέντευξη τα στελέχη της ομώνυμης κοινοπραξίας.
Το έργο παραδίδεται τέσσερις μήνες πριν το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα και αυτό οφείλεται αφενός στο σωστό σχεδιασμό του και την τεχνογνωσία του προσωπικού και αφετέρου στην άψογη συνεργασία της κοινοπραξίας με την πολιτεία και τους φορείς, όπως επισήμαναν τα στελέχη της εταιρείας.

>Η γέφυρα είναι προσπελάσιμη σε 4-5 λεπτά με επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας μέχρι τα 80 χιλιόμετρα την ώρα. Το κόστος για τα Ι.Χ. θα είναι 9,70 ευρώ. Ωστόσο, η πολιτική της εταιρείας περιλαμβάνει και άλλα οικονομικότερα πακέτα για όσους τη χρησιμοποιούν συχνότερα.»Αυτά αναφέρονταν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση με θέμα την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στα τέλη Ιουλίου του 2004 λίγες μέρες πριν τα εγκαίνια της Γέφυρας που θα άλλαζε τα δεδομένα σε ότι είχε να κάνει με την ανάπτυξη της περιοχής και την διευκόλυνση των οδηγών.

Οι πολίτες της Πάτρας και όχι μόνο περίμεναν υπομονετικά εκείνη την μέρα για να δουν αυτό το μεγάλο έργο να παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από μια λαμπρή τελετή.

Έτσι στις 12 Αυγούστου του 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο Υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Σουφλιάς εγκαινίασε τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, τέσσερις μήνες νωρίτερα από την συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών.
Χιλιάδες κόσμου εκείνο το βράδυ διάλεξαν το κατάλληλο σημείο που θα τους εξασφάλιζε την θέα για να απολαύσουν τα πυροτεχνήματα που είχαν υποσχεθεί οι διοργανωτές ότι θα έσκαγαν για 10 συνεχόμενα λεπτά εγκαινιάζοντας και επίσημα την Γέφυρα. Πολλοί είχαν διαλέξει να δουν το θέαμα από κοντά πηγαίνοντας στο Ρίο ή στο Αντίρριο. Άλλοι πάλι προτίμησαν την πανοραμική θέα σταθμεύοντας στον Ομπλό, στο Σούλι ή ακόμα στο Καστρίτσι και στην Παλιοβούνα.

Όλοι τους ήταν με μια φωτογραφική και μια κάμερα στο χέρι αιχμαλωτίζοντας το απίστευτο αυτό γεγονός που για εκείνη την εποχή ήταν κάτι το ιδιαίτερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add