Συνταγή του Πανετόνε - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 27, 2015

Συνταγή του Πανετόνε

Λίστα Συστατικών

  • 50γρ μαγιά
  • 40γρ χλιαρό νερό
  • 600γρ σκληρό αλεύρι
  • 150γρ άχνη ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200γρ Βιτάμ κλασικό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 400γρ cranberries, ξανθές σταφίδες, ψιλοκομμένα ξερά φρούτα (κατά προτίμηση πορτοκάλι)

Πώς να το φτιάξετε

1Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 100γρ από το αλεύρι για να κάνουμε τo προζύμι. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
2Ζυμώνουμε στο χέρι ή στο μίξερ με το γάντζο αρκετή ώρα ώσπου να έχουμε μια μαλακή και ελαστική ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα νωπή και αφήνουμε για 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν τοποθετούμε τη ζύμη σε μια φόρμα κυλινδρική και την αφήνουμε για ακόμα δύο ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο
3Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C. Ψήνουμε για μια ώρα περίπου και ξεφορμάρουμε αμέσως. Κόβουμε το πανετόνε αφού έχει κρυώσει εντελώς μετά από 8 ώρες. Πασπαλίζουμε με χονδρή ζάχαρη και στολίζουμε με κονφί πορτοκαλιού.

Tips: 
Η φόρμα για το πανετόνε είναι βαθιά και στενή. Θα την βρείτε σε καταστήματα με σκεύη ζαχαροπλαστικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add