"Nους υγιής εν σώματι υγιή" και όμως γίνεται! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015

"Nους υγιής εν σώματι υγιή" και όμως γίνεται!

Αυτοί είναι οι 7 τρόποι για να υπάρχει ισορροπία στην υγεία της νόησης και του σώματος



Ο καλύτερος τρόπος για να είσαι υγιής σήμερα είναι να κάνεις μια ανασκόπηση στο παρελθόν, όπου θα διαπιστώσεις ότι η εξέλιξη του ανθρώπου στηρίζεται στη φυσική και ψυχολογική του υγεία. 


Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που αντελήφθησαν το νους υγιής εν σώματι υγιή και το έκαναν κοσμοθεωρία τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι νέο – Έλληνες, δηλαδή να βασιστούν στη σοφία των παλιών και να την εξελίξουν. 

Ας δούμε συνοπτικά μερικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για ένα υγιές μυαλό μέσα σε ένα υγιές σώμα.

Οι 7 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσουμε:

1. Καθημερινή άσκηση: Κάνε γυμναστική για τουλάχιστον 20’ τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Σιγά – σιγά αυτό θα καταφέρει να γίνει τρόπος ζωής και να περάσει μέσα στη σκέψη σου.

2. Πνευματική περιέργεια: Αφιέρωσε αρκετό χρόνο στις σκέψεις σου καθημερινά ανακαλύπτοντας έτσι νέες ιδέες. Οι γρήγοροι ρυθμοί της σημερινής ζωής κλέβουν κάτι από το χρόνο, που είναι απαραίτητο να αφιερώνουμε στον εαυτό μας. Κάθε άνθρωπος θα πρέπει να μπορεί να εξασφαλίσει λίγο χρόνο για να μείνει μόνος με τις σκέψεις του και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

3. Βελτίωσε τη δημιουργικότητά σου: Δώσε καθημερινά στο μυαλό σου νέα ερεθίσματα ώστε να μπορέσει να συνδυάσει άσχετες μεταξύ τους ιδέες και σκέψεις με νέους και πιο δημιουργικούς τρόπους.

4. Ανθρώπινοι δεσμοί: Δημιούργησε και διατήρησε στενούς κοινωνικούς δεσμούς με ανθρώπους που εκτιμάς και θέλεις να συνδεθείς μαζί τους. Φτιάξε έναν αξιόλογο κοινωνικό ιστό και διατήρησε την επικοινωνία μαζί του. Αυτό θα βελτιώσει πολύ την ψυχική ισορροπία σου και εν τέλει την υγεία σου.

5. Πνευματική ένωση: Βρες μία πηγή έμπνευσης και προσωπικής δύναμης που έχει ανώτερες δυνάμεις από εσένα και αναγνώρισε αυτό το γεγονός. Θα μπορείς έτσι να αντλείς δύναμη από αυτή την πηγή και να προχωράς μπροστά.

6. Ενεργειακή ισορροπία: Βρες την ισορροπία στη διατροφή σου. Φρόντισε να ελέγξεις τη «ζυγαριά» ώστε να υπάρχει ισορροπία στις θερμίδες που λαμβάνεις και σε αυτές που καις, και μείωσε την κατανάλωση υδατανθράκων.

7. Η απλότητα είναι τρόπος ζωής: Δώσε βάση στην ελευθερία και την ενέργεια που πηγάζει από μέσα σου και πείσε τον εαυτό σου ότι μπορείς και θέλεις να ζήσεις με λιγότερα. Έλεγξε τις ανάγκες σου και καθόρισε εσύ τι χρειάζεσαι πραγματικά και τι σε ικανοποιεί, τόσο και ποσότητα όσο και σε ποιότητα.

Πηγή:govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add