Open House Thessaloniki: Ιστορικά και σύγχρονα κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2015

Open House Thessaloniki: Ιστορικά και σύγχρονα κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό


Η διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά - 14 έως 16 Νοεμβρίου
Τα Παλαιά Σφαγεία της Θεσσαλονίκης, ο οικισμός Ουζιέλ -ένας από τους λίγους διατηρητέους της πόλης-, το Μουσείο Ύδρευσης, η Στοά Μαλακοπή, το Αλατζά Ιμαρέτ, η έπαυλη Πετρίδη επί της οδού Αναγεννήσεως, χαρακτηριστικές βίλες της οδού Βασιλίσσης Όλγας, καινούριες μονοκατοικίες στα προάστια και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τούμπας, ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Open House Thessaloniki. 

Τα παραπάνω κτίρια και χώροι εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο πρόγραμμα επισκέψεων της διοργάνωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου.

Η διοργάνωση γίνεται στο πλαίσιο του διεθνούς αρχιτεκτονικού θεσμού Open House, ο οποίος μετρά 22 χρόνια παρουσίας και λαμβάνει χώρα ετησίως σε περισσότερες από 26 πόλεις. 

Στόχος της είναι η προβολή της αρχιτεκτονικής κάθε πόλης και περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις για ένα τριήμερο κάθε έτος και διαδρομές σε ιστορικά κτίσματα, καθώς και επισκέψεις σε σύγχρονους επαγγελματικούς χώρους, σε δημόσια κτίρια και σε ιδιωτικά διαμερίσματα με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Στη φετινό πρόγραμμα του Open House Thessaloniki οι επισκέψιμοι χώροι -63 στο σύνολο- έχουν ανανεωθεί κατά 40-50% σε σχέση με τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, με την προσθήκη εντυπωσιακών κατοικιών και διαμερισμάτων στο κέντρο της πόλης και στα προάστια, επαγγελματικών χώρων με ξεχωριστό design και πολλών δημοσίων κτιρίων. 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διατηρήθηκαν στη λίστα σημαντικά αξιοθέατα όπως ο Λευκός Πύργος και το Βυζαντινό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και χώροι που προσέλκυσαν πολλούς επισκέπτες στις προηγούμενες διοργανώσεις, όπως μία κατοικία στην Άνω Πόλη, ένα διαμέρισμα στον Άγιο Μηνά κ.λπ.

Το πρόγραμμα
Η 14η Νοεμβρίου, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, θα είναι αφιερωμένη σε μαθητικές επισκέψεις. Περί τα 20 σχολεία προγραμμάτισαν φέτος να επισκεφθούν χώρους που τα ίδια επέλεξαν μέσα από τη λίστα του Open House Thessaloniki. 

Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο Διαδίκτυο όπου αναγράφονται οι ώρες επίσκεψης για κάθε χώρο, κατά τις οποίες γίνονται και οι ξεναγήσεις. Η είσοδος γίνεται με σειρά προτεραιότητας, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όταν σχηματίζονται ομάδες με ικανοποιητικό αριθμό ατόμων.

Το γυάλινο περίπτερο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στην Πλατεία Αριστοτέλους θα λειτουργήσει ως κέντρο πληροφόρησης της διοργάνωσης.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Όσοι επισκεφθούν κάποιον από τους χώρους του Open House Thessaloniki έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα βραβευτούν. 

Το Open House θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 Νοεμβρίου με το καθιερωμένο πάρτι λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add