Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 10, 2015

Ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών

Χωρίς αμφιβολία τα αυγά είναι από τις πιο διατροφικές τροφές. Εντούτοις, πολλοί από εμάς, αφού το φάμε πετάμε το τσόφλι του χωρίς να γνωρίζουμε τις εντυπωσιακές του χρήσεις.

Το perierga.gr, μας συστήνει τέσσερις φανταστικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε τα τσόφλια των αυγών. 

Νόστιμη γεύση του καφέ


Αφού τοποθετήσετε το φίλτρο στην καφετιέρα σας, κάντε το τσόφλι ενός αυγού κομματάκια και βάλτε τα από πάνω. Τα κομματάκια αυτά, θα απορροφήσουν την πικρίλα του καφέ και έτσι θα απολαύσετε … «γλυκά» των καφέ σας. 

Σπιτικές κιμωλίες


Με τα τσόφλια των αυγών, κανείς δε γνώριζε πως θα μπορούσε να φτιάξει πολύχρωμες κιμωλίες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι πέντε τσόφλια των αυγών, 1 κουταλάκι αλεύρι, 1 κουταλάκι ζεστό νερό και χρωστικές τροφίμων. Αφού τρίψετε τα τσόφλια μέχρι να γίνουν σκόνη, ανακατέψτε τα υλικά μαζί (με το χρώμα που επιθυμείτε), βάλτε τα σε ειδικές θήκες και αφήστε τα τρεις ημέρες μέχρι να στεγνώσουν.

Αποφυγή γυμνοσαλιάγκων


Κάθε καλοκαίρι τα σαλιγκάρια κάνουν την εμφάνισή τους κι δεν είναι λίγοι που τα απεχθάνονται. Έτσι, αφού τοποθετήσετε τα τσόφλια των αυγών στα σημεία που βλέπετε τους γυμνοσάλιαγκες, θα παρατηρήσετε ότι θα εξαφανιστούν. Ο λόγος είναι επειδή τα γυμνοσάλιαγκα απεχθάνονται τα αυγά.

Βαζάκια για λουλούδια 


Ο απόλυτος τρόπος τα «βαζάκια» σας να ξεχωρίζουν από κάθε άλλα. Συγκεκριμένα, πολλές γυναίκες κόβουμε λουλούδια που μας αρέσουν και τα βάζουμε σε ποτηράκια ή μικρά βαζάκια. Με τη χρήση των τσοφλιών, δημιουργείται μια άλλη εικόνα αφού ξεχωρίζουν και φεύγουμε από το …στερεότυπο. 

Πηγή: perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add