Πύρινα μέτωπα στον Υμηττό ανάμεσα στα σπίτια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2015

Πύρινα μέτωπα στον Υμηττό ανάμεσα στα σπίτια


Στο ύψος της περιοχής του Καρέα - προς τον Καρέα ο Αλέξης Τσίπρας αφού ενημερώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων - Υπό έλεγχο η φωτιά και στο Κορωπί - Ζητήσαμε βοήθεια σε εναέρια μέσα από Γαλλία και Ιταλία

Σε απόσταση αναπνοής από σπίτια βρίσκεται μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά στους πρόποδες του Υμηττού. Η φωτιά ξεκίνησε από το Βύρωνα (μεταξύ του νεκροταφείου και της λεωφόρου Κατεχάκη ) και επεκτάθηκε έως την Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή επιχειρούν πάνω από 30 πυροσβέστες με περισσότερα από 10 οχήματα ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 ελικόπτερα και ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Οι πυκνοί καπνοί, αλλά και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στη περιοχή (6-7 μποφόρ) δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες των πυροσβεστών ενώ οι επιτελείς δεν είναι σε θέση να προσδιορίσουν επακριβώς το μέγεθος του πύρινου μετώπου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την εξέλιξη των πυρκαιών. Τώρα κατευθύνεται προς τον Καρέα.

Μαρτυρίες κατοίκων κάνουν λόγο για σπίτια που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής έλεγαν πως οι επίγειες δυνάμεις έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα «φραγμό» για να μπει η φωτιά στις κατοικημένες περιοχές ενώ οι εναέριες δυνάμεις να την περιορίσουν προτού επεκταθεί και στο υπόλοιπο μέρος του ορεινού όγκου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού της Μονής Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, όπου βρίσκονται 40 μοναχές

Επιπλέον τα αρμόδια στελέχη της Πυροσβεστικής θα εξετάσουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά προήλθε από εμπρησμό ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι ακούστηκαν και εκρήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια σε εναέρια μέσα από Γαλλία και Ιταλία.

Στην περιοχή του Καρέα έφτασε και ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης

Υπό έλεγχο βρίσκεται και πύρινο μέτωπο στο Κορωπί όπου ξέσπασε σε έκταση με πεύκα και ελιές. Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add