Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Ιουλίου 15, 2015

Κάγκελα και ΜΑΤ στη Βουλή για τη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας


Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα οι συγκεντρωμένοι φτάνουν τους 2.500 ενώ στο κάτω μέρος της πλατείας κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ με συμμετοχή 7.500 ανθρώπωνΑπό τις 19:30 βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σύνταγμα έξω από το ελληνικό Κοινοβούλιο παλλαϊκό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή να είναι μεγάλη, ενώ κλειστοί είναι όλοι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Με την συγκέντρωση αυτή κορυφώνεται το μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγελθεί για σήμερα Τετάρτη, και παρέλυσαν τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων αντιεξουσιαστικές οργανώσεις και ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν μπροστά σε μεγάλες δυνάμεις των ΜΑΤ, που κάνουν την επανεμφάνισή τους εμπρός από τον Άγνωστο Στρατιώτη μαζί με τα κάγκελα που είχαν αφαιρεθεί με την εκλογή της νέας κυβέρνησης.

Απεργία της ΑΔΕΔΥ

Σημειώνεται πως για σήμερα Τετάρτη, η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) είχε κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία. Το μήνυμα της ΑΔΕΔΥ είναι «όχι στα μνημόνια, όχι στη λιτότητα, όχι στη φοροληστεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, αγώνας μέχρι τη νίκη». Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κάνει λόγο για «ολική επαναφορά των ασκούμενων πολιτικών της προηγούμενης πενταετίας, με συμφωνία για τρίτο μνημόνιο που κατακρεουργεί τους πολίτες».

Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, με την ψήφιση του «"Δημοσιονομικού Συμβουλίου" ως κόφτη των κοινωνικών δαπανών, τελειώνει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Οι υπηρεσίες μετατρέπονται σε ανταποδοτικές, ανταγωνιστικές και οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους την υγειά τους. Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση θα αντιμετωπιστούν από τα έσω του συστήματος, με κατάργηση, υποβάθμιση, απαξίωση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας».

Επίσης, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι θα επέλθουν νέες μειώσεις μισθών (έμμεσες και άμεσες), κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, ενώ σημειώνει ότι «οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλουν την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών και απαιτείται η δημιουργία Ευρωπαϊκού Εργατικού Κινήματος ανατροπής τους». 

Παράλληλα, οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ, σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρουν τα κάτωθι: «Συντασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, κατά των νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων. Δεν δεχόμαστε την επιβολή μέτρων, που το μόνο που διασφαλίζουν είναι τη δική μας εξαθλίωση και τη συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι δικές μας ανάγκες και επιθυμίες είναι το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζουμε. Προασπίζουμε τις δικές μας ΖΩΕΣ και το δικό μας ΜΕΛΛΟΝ».

Συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σε Πανελλαδική 24ωρη απεργία για σήμερα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Όπως αναφέρει η ΠΟΕ – ΟΤΑ σε σχετική ανακοίνωση, το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που χάνονται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο.
«Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε "ΟΧΙ" στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ», επισημαίνει η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Κλειστά τα φαρμακεία
Την ίδια ώρα οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στα μέτρα που περιλαμβάνονται στη νέα συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, όπως το άνοιγμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απελευθέρωση των δικτύων διανομής για τα μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ), υποστηρίζοντας ότι αυτά οδηγούν «στη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης».

«Θεωρούν τα φαρμακεία απλές εμπορικές επιχειρήσεις, την υγεία εμπορεύσιμο αγαθό και το φάρμακο κοινό καταναλωτικό προϊόν», αναφέρει ο ΠΦΣ, σημειώνοντας ότι «οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να στηρίζουν τον Έλληνα ασφαλισμένο, παρέχοντας πίστωση στον ΕΟΠΥΥ, χρηματοδοτώντας από το υστέρημα τους την χρεοκοπημένη κοινωνική ασφάλιση, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, βαδίζοντας στα χνάρια της προηγούμενης, υποκύπτει στις απαιτήσεις των μεγάλων συμφερόντων και των δανειστών».

Ο ΠΦΣ, ακόμη, θεωρεί «περίεργο» να επιχειρούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα μέτρα που δεν ισχύουν ούτε στη Γερμανία, «ύποπτο να επιχειρείται να αφανισθεί το φαρμακείο της γειτονιάς και των ακριτικών περιοχών» και « απαράδεκτο να αντικαθίσταται ο επιστήμονας φαρμακοποιός και το φαρμακείο από απρόσωπα και ανέλεγκτα καταστήματα λιανικής με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος».
Θα πρέπει, εντούτοις, να σημειωθεί πως την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης εκφράζουν σε ανακοίνωσή τους οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού και Αναπτυξιακού Ινστιτούτου Ελλάδας (ΦΑΝΙΕ). Πρόκειται για φαρμακεία με διευρυμένο ωράριο που διαχωρίζουν τη θέση τους από την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να συμμετοχή στην 24ωρη απεργία. Στην ανακοίνωση του ΦΑΝΙΕ σημειώνεται ότι δεν πρόκειται να συμβάλλει «σε ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και των πολιτών» και δηλώνει την στήριξή του στην Ελλάδα, στις δύσκολες ώρες που περνά.

Χωρίς τρένα και προαστιακό σήμερα
Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο μετρό, ενώ με ανακοίνωσή του το σωματείο λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια, «ενάντια στη μνημονιακή λαίλαπα». 
Σε 24ωρη απεργία κατέβηκαν σήμερα και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο σε εθνικό και προαστιακό δίκτυο. Επίσης, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. 

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο επιβατικό κοινό από τον αριθμό 14511 και στοwww.trainose.gr

Κανονικά λειτουργούν ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ.

Συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ
Συλλαλητήριο στην Ομόνοια οργάνωσε για τις 7:30 το απόγευμα της Τετάρτης το ΠΑΜΕ ενάντια στα «νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζομένων και του λαού». 
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες μας ματώνουν, μας σφαγιάζουν για να σώσουν με κάθε τρόπο την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Χωρίς να καταργήσουν ούτε μισό άρθρο από τους νόμους που πτώχευσαν το λαό τα προηγούμενα χρόνια, φέρνουν νέα μέτρα ολικής εξόντωσης των εργαζόμενων και του λαού», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ.
«Τώρα που ήρθε η ώρα των αποφάσεων φάνηκε ξεκάθαρα ο βαθιά εχθρικός ρόλος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έκανε λάθος, δεν είναι ανίκανη. Αντιθέτως είναι αρκετά ικανή ώστε να φέρει συνολικά όλο το πακέτο πτώχευσης του λαού και με το νέο μνημόνιο που υπέγραψε να ικανοποιήσει όλες τις πάγιες επιδιώξεις και τους πόθους των βιομηχάνων-εφοπλιστών-μεγαλοεργοδοσίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων. (Δείτε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ) 

Σημειώνεται, τέλος, πως προσυγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα στις Πλατείες Βάθης, Κάνιγγος, Εθνικής Αντίστασης και Καραϊσκάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add