Έτοιμη η συμφωνία Ρωσίας και Ελλάδος για τον «Turk Stream». Ετοιμάζεται προκαταβολή 5 δις δολαρίων; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουνίου 18, 2015

Έτοιμη η συμφωνία Ρωσίας και Ελλάδος για τον «Turk Stream». Ετοιμάζεται προκαταβολή 5 δις δολαρίων;

Ο αγωγός «Turk Stream» αποτελεί φαινομενικά το κύριο διακύβευμα των συζητήσεων στην Αγία Πετρούπολη ανάμεσα σε Ρωσία και Ελλάδα, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο.
Αλλά παρασκηνιακά θεωρούμε ότι η επιδίωξη της Μόσχας είναι η προσπάθεια «εισόδου» στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, και παράλληλα η δημοσιοποίηση σε όλο τον κόσμο των μεγάλων οικονομικών δυνατοτήτων της Ρωσίας. 

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι στο πλαίσιο της διάσκεψης της Αγίας Πετρούπολης του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, ότι «η Ρωσία και η Ελλάδα θα υπογράψουν μια συμφωνία σχετικά με τη συνέχιση των έργων κατασκευής του αγωγού «Turk Stream» στην Ελλάδα.

Πιθανόν να πρόκειται για μία προσπάθεια έμμεσης ρωσικής οικονομικής ενίσχυσης της πατρίδος μας με ένα ποσό « αρκετά σεβαστό», με σκοπό να αντεπεξέλθουμε των «οικονομικών σκοπέλων» του ΔΝΤ. Δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου έκαναν λόγο για ένα ποσό της τάξης των 5 δις δολαρίων. 

Μάλιστα ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας σημειώνει την μεγάλη πιθανότητα υπογραφής ενός εγγράφου σχετικά με τις προθέσεις της Ρωσίας και της Ελλάδος, για την κατασκευή και την επέκταση του αγωγού «Turk Stream» στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του συνεδρίου της Αγίας Πετρούπολης, το οποίο θα λάβει χώρα αργότερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Ναι, το έργο αυτό εκπονείται, και νομίζω ότι η δυνατότητα υπογραφής…μέσω ενός σημαντικού εγγράφου, όπως θα ονομάζεται είναι πολύ μεγάλη. Eγώ δεν πρόκειται να μιλήσω για το πότε θα υπογράψουμε, αλλά απλά αναφέρω σχετικά με τις προθέσεις των δύο μερών για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου, στην ελληνική επικράτεια», τόνισε ο Ρώσος υπουργός.

Χθες Τρίτη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δήλωσε ότι μια πολιτική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας για την υποστήριξη του αγωγού «Turk Stream», είναι έτοιμη προς υπογραφή.
Η Ελλάδα και η Ρωσία είναι στο τέλος των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη συνέχιση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream» στην ελληνική επικράτεια, τονίζει ο ρωσικός τύπος στο σύνολο του.

Αναμένεται ότι στα σύνορα ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα, θα δημιουργηθεί ένας ενεργειακός κόμβος, από τον οποίο θα προμηθεύονται φυσικό αέριο όλες οι χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα πρέπει να «συνδεθούν» με δικά τους έξοδα, αποδεχόμενες τον αγωγό αυτόν στην επικράτειά τους.
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, γίνεται απολύτως κατανοητό μέρα με την ημέρα το πραγματικά τεράστιο ενεργειακό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα στην πατρίδας μας. Η ΕΕ επιθυμεί να αγοράσει τα πάντα στην πατρίδα μας «επί πινακίου φακής», για να ελέγχει τα πάντα, μην επιτρέποντας στους Έλληνες να «σηκώσουν κεφάλι» ποτέ!!

Σε διαφορετική περίπτωση και εκμεταλλευόμενοι μόνοι μας τον αγωγό αυτό σε μερικά χρόνια, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σταθερό εισόδημα, με το οποίο θα ανέκαμπτε η ελληνική οικονομία και το έθνος μας. Φανταστείτε να εκμεταλλευτούμε και το κοίτασμα στο Ιόνιο Πέλαγος, για το οποίο μας απειλούν ξαφνικά και οι Αλβανοί με διεθνή δικαστήρια. Όλοι αυτοί, συμμετέχουν σε ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι εναντίον της πατρίδος μας, και όλοι τους παρακινούνται από Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add