Πέθανε ο πατέρας των Playmobil - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015

Πέθανε ο πατέρας των Playmobil


Ο δημιουργός των μικροσκοπικών φιγούρων που έχουν κατακτήσει τον κόσμο και τις καρδιές των παιδιών, έφυγε αφήνοντας πίσω του 2,8 εκατομμύρια μικρά ανθρωπάκια.
6Mοιραστείτε στο Facebook(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)62Κλικ για να το μοισταστείτε στο Twitter(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)2Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pinterest(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για να το μοιραστείτε στο Google+(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για να το μοιραστείτε στο LinkedIn(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για να το μοιραστείτε στο Tumblr(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για να το μοιραστείτε στο Pocket(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)Κλικ για αποστολή μέσω email(Ανοίγει σε νέο παράθυρο)

Σήμερα υπολογίζεται ότι υπάρχουν 2.8 εκατομμύρια φιγούρες playmobil στον κόσμο και αυτό οφείλεται στην έμπνευση και στην ευρηματικότητα ενός ανθρώπου, του Horst Brandstätter (Χορστ Μπραντστέτερ). Ο δημιουργός των Playmobil, των πασίγνωστων πλαστικών φιγούρων με τις οποίες μεγάλωσαν και εξακολουθούν να μεγαλώνουν εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 81 ετών, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια κληρονομιά: χιλιάδες παιδικά χαμόγελα.

playmobil1-1

Η επίσημη ανακοίνωση της οικογενειακής επιχείρησης που δημιοσιεύτηκε τη Δευτέρα 8/6 αναφέρει πως ο Χορστ Μπρανστέτερ έφυγε από τη ζωή μετά από ολιγοήμερη αδιαθεσία και λέει για τον ηγέτη της επιχείρησης: "Με τον θάνατο του Χορστ Μπραντστέτερ η οικογένεια των Playmobil δεν χάνει μόνο τον αρχηγό, ιδιοκτήτη και πατριάρχη της αλλά και ο τομέας της κατασκευής παιχνιδιών στη Γερμανία χάνει επίσης μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητές του" σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Geobra Brandstatter".

Ο Μπραντστέτερ γεννήθηκε στις 27 Ιουνίου 1933 στο Τσίρντορφ της Βαυαρίας, μια κωμόπολη πολύ κοντά στη Νυρεμβέργη όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα η έδρα της εταιρείας του. Το 1952, αφού εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή εκμαγείων, μπήκε στην οικογενειακή επιχείρηση παιχνιδιών σε μια εποχή που τη διεύθυνσή της είχαν αναλάβει οι δύο θείοι του.

Με διορατικότητα διέβλεψε ότι το πλαστικό και όχι το μέταλλο θα ήταν το υλικό του μέλλοντος στην κατασκευή παιχνιδιών. Η πρώτη του επιτυχία, εμπορική και οικονομική, ήρθε στα τέλη της δεκαετίας του ’50 με το χούλα-χουπ, το πλαστικό στεφάνι που «μάγεψε» παιδιά και μεγάλους και τους έκανε να χορεύουν ακατάπαυστα γυρνώντας το γύρω στη μέση τους.

playmobil2-1

Τη σωτηρία της από τη χρεοκοπία ωστόσο η εταιρεία τη χρωστά στην πετρελαϊκή κρίση, στις αρχές της δεκαετίας του 1970: καθώς η τιμή του πλαστικού, της πρώτης ύλης, είχε εκτοξευτεί στα ύψη, ο Μπρανστέτερ ζήτησε από τον κατασκευαστή εκμαγείων Χανς Μπεκ να δημιουργήσει ένα παιχνίδι με τη λιγότερη δυνατή πρώτη ύλη.

Μέσα από πολλές συζητήσεις με τον κατασκευαστή εκμαγείων Χανς Μπεκ, έφτασαν στα μικροσκοπικά ανθρωπάκια, τα οποία δεν είχαν ύψος μεγαλύτερο των 7,5 εκατοστών. Αρχικά δημιούργησαν τρία Playmobil, τον Ινδιάνο, τον Ιππότη και τον Εργάτη, τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Έκτοτε δημιουργήθηκαν εκατομμύρια φιγούρες Playmobil εμπνευσμένες από διάφορες περιόδους της ιστορίας, από μουσικά συγκροτήματα, από τη καθημερινότητα και από σημαντικά γεγονότα, διεγείροντας τη φαντασία μικρών και μεγάλων παιδιών που με ευλάβεια συνέλεγαν τα μικροσκοπικά ανθρωπάκια.

playmobilmoon1-1

Αυτή ήταν η αρχή για την κατάκτηση του κόσμου αφού χάρη σε αυτά, η εταιρεία έγινε πρώτη σε όλη τη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες στον τομέα του παιχνιδιού σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών για το 2014 έφτασε τα 595 εκ. ευρώ ενώ μετά το θάνατό του, η διεύθυνση της εταιρείας έχει περάσει στο ίδρυμα που ο ίδιος ίδρυσε τη δεκαετία του '90 για να διευθύνει την εταιρεία με βάση τις επιθυμίες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add