Η νέα ελληνική πρόταση: ΦΠΑ 13% για ενέργεια, συνταξιοδότηση σταδιακά στα 67 έτη - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2015

Η νέα ελληνική πρόταση: ΦΠΑ 13% για ενέργεια, συνταξιοδότηση σταδιακά στα 67 έτη

Βασικό συντελεστή ΦΠΑ στο 23%, στο 13% για την ενέργεια και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στο 6% για τα φάρμακα και τα βιβλία, αλλά και σταδιακή αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, περιλαμβάνει η νέα ελληνική πρόταση, σύμφωνα με αξιωματούχους τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Οι αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η η Ελλάδα απέστειλε σήμερα το πρωί την αναθεωρημένη πρόταση η οποία περιλαμβάνει:
-Βασικό συντελεστή ΦΠΑ στο 23%
-Συντελεστή ΦΠΑ στο 13% για την ενέργεια, τα βασικά αγαθά
-Συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για φάρμακα και βιβλία
-Σταδιακή αύξηση του ηλικιακού ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη και κατάργηση εξαιρέσεων

Πάντως η επίτευξη τελικής συμφωνίας σήμερα δεν θεωρείται πιθανή, αφού χρειάζονται μερικές ημέρες ακόμη για περαιτέρω διευκρινίσεις, ωστόσο η Σύνοδος μπορεί να αποτελέσει το βήμα για λύση τις επόμενες ημέρες, εκτιμούν οι αξιωματούχοι, που χαρακτηρίζουν πάντως λογικό το ελληνικό έγγραφο:

«Για πρώτη φορά έχουμε ένα λογικό έγγραφο επί του οποίου μπορείς να έχεις μια ολοκληρωμένη και παραγωγική συζήτηση. Δεν μπορώ να προβλέψω εάν θα οδηγήσει σε συμφωνία απόψε, αλλά είναι αυτό που αναμενόταν, αναφορικά με την μορφή του και την ουσία του. Παρέχονται επαρκείς λεπτομέρειες, είναι συνεκτικό και έχει πίνακες. Είναι καλό, είναι η βάση για τις σημερινές συζητήσεις", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η τελευταία ελληνική πρόταση αποδεικνύει την βούληση της κυβέρνησης για την επίτευξη συμφωνίας και πλέον εναπόκειται στους δανειστές να κάνουν την επόμενη κίνηση, δήλωσε σήμερα Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι επιθυμεί βιώσιμη λύση. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο των θεσμών» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add