Η Ουγγαρία φαίνεται να συνεχίζει το πρότυπό της με υπερβολικά καταθλιπτικά τραγούδια. Εάν η κακοποίηση παιδιών δεν ήταν αρκετή για εσάς το περασμένο έτος, τι γίνεται με μια ωραία εξυπηρέτηση πάντα συναρπαστικό αντιπολεμικό συναίσθημα; «Ξέρετε ότι η γη μας είναι ένα χάος;» ρωτάει ο Boggie. Περίμενε, επιτρέψτε μου να βάλω τα poppers μου στο Eurovision, τι ήταν αυτό;
Εάν υπάρχει ένας λόγος τέλος όλα τους πολέμους, θα ήταν να σταματήσει αυτά τα τριγύρω παγκόσμια ειρήνη τραγούδια που εισάγονται κάθε λίγα χρόνια. Σας κοιτάω, τη Ντίνα Γκαρίποβα και τον Παράδεισο Οσκαρ.
Σε προσωπική σας παρατήρηση, θα μπορούσατε να είχατε την τρομερή metal μπάντα Leander Rising φέτος ή το αγαπημένο του 2011 από πολλούς ομοφυλόφιλους Kati Wolf. Αλλά όχι, σας ευχαριστώ που επιλέξατε τη χλιαρή και άκρη ασφαλή επιλογή.
19: Κεχριμπάρι -  πολεμιστής  (Μάλτα)

Από τα δύο τραγούδια "πολεμιστών" στη φετινή διοργάνωση, αυτή είναι η μόνη που πρέπει να δώσετε μια χαρά (αλλά μην παρασυρθείτε). Τα φωνητικά της Amber είναι εντυπωσιακά και η κορύφωση στρέφεται προς τα πάνω σε ένα εντυπωσιακό crescendo που πρέπει να αφήσει μια διαρκώς εντυπωσιακή εντύπωση, αλλά δεν είναι αρκετό για να προσγειωθεί στη Μάλτα μια αξιοπρεπή θέση στους τελικούς. Είναι ωραίο, αλλά τελικά ένα χτύπημα ώμου ενός τραγουδιού.
18: Maraaya -  εδώ για σένα  (Σλοβενία)

Με ένα γάντζο και ένα κτύπημα που σας αρπάζει σχεδόν αμέσως με έναν ευχάριστο ρυθμό, αυτό που η είσοδος της Σλοβενίας στερείται είναι αρκετά στρώματα για να το φτιάξετε.
Το κύριο παγίδα της είναι η έλλειψη μιας "μεγάλης στιγμής" και ενώ υπάρχει μια ισχυρή κλιματολογική πληρότητα, η χορωδία δεν πρόκειται ακριβώς να πιάσει. Σκηνοθετήστε την εμφάνισή σας για έναν μίμο που δεν θα είχε κοιτάξει έξω από το  Tron , πολεμώντας ένα φαινομενικά απειλητικό αλλά φανταστικό βιολί.
17: Molly Sterling -  Παίζοντας με Αριθμούς  (Ιρλανδία)

Μετά από μερικά χρόνια σχετικά εντυπωσιακές συμμετοχές και ό, τι κι αν ήταν η Jedward (λυπάμαι, τελευταία φορά!), Η Ιρλανδία προσπαθεί να χτυπήσει το κουμπί επαναφοράς με - να είναι έτοιμη να αναστενάζει - μια μπαλάντα. Χορηγείται, είναι ένα πραγματικά ωραίο, ακόμη και ευχάριστο τραγούδι από έναν τραγουδιστή του οποίου τα μεγάλα φωνητικά έχουν ομοιότητες με τον νεοεισερχόμενο Molly του 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά σε ένα χρόνο που κατακλύζεται με μπαλάντες δεν είναι σχεδόν αυτό που θα συλλάβει το μυαλό της Ευρώπης.
16: Ντάνιελ Κάιμακοσκι -  Φθινοπωρινά φύλλα  (ΠΓΔ Μακεδονία)

Με το πρώτο από πολλά τραγούδια της Eurovision που έγραψαν οι Σουηδοί (ξέρω, προσπαθήστε να δράσετε σοκαρισμένος), εκτιμώ ότι υπάρχουν μερικά μεγάλα συστατικά για να συνεργαστείτε εδώ. Κάποιος μπορεί να περιγράψει τα  φθινόπωρα φύλλα  ως μέση του δρόμου, αλλά υπάρχει ένα πικρό γλυκό, ειλικρινές μήνυμα που θα φτάσει στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά.
Το τραγούδι έχει σταθερό και δυναμικό ρυθμό και είναι γενικά μια ευχάριστη προσπάθεια, αλλά μπορεί να παρασυρθεί από την έλλειψη αλλαγής ταχύτητας. Κρίνοντας από το βίντεο, περιμένετε μια ενδιαφέρουσα απόδοση που μπορεί να το δει μέχρι τους τελικούς.
15: Γενεαλογία -  Αντιμετωπίστε τη Σκιά  (Αρμενία)

Με σκοπό να κερδίσει μετά από αποτυχία πέρυσι, παρά το γεγονός ότι το αγαπημένο του αγώνα Aram Mp3 (ίσως το όνομα, δεν ξέρω;), η Αρμενία επέστρεψε με τη γενεαλογία Supergroup. Αποτελούμενο από μέλη (bar one) από όλο τον κόσμο που μοιράζονται την αρμενική καταγωγή, η ομάδα περιλαμβάνει την αυστραλιανή τραγουδίστρια όπερας Mary-Jean O'Doherty Vasmatzian.
Για μια ομάδα έξι μελών, καθένα με διαφορετικά στυλ, θα πάρετε κάποιες συγκρούσεις. Ένα αρκετά ενδιαφέρουσα ηχητικό τραγούδι που προσπαθεί να συνδυάσει μερικά διαφορετικά είδη μαζί, αλλά τελικά συναντάται σαν ένα κομμάτι χάος. Και για όλους τους οπαδούς των Strangers με την Candy, ορκίζομαι ότι ένας από τους τραγουδιστές είναι ο Stew ο άνθρωπος του κρέατος.
14: Monika Linkyte & Vaidas Baumila -  αυτή τη φορά  (Λιθουανία)

Η μετάβαση από τη γελοία καλή εμφάνιση της Monika και του Vaidas (εμπιστευτείτε με, απαιτεί κάποια προσπάθεια), η είσοδος της Λιθουανίας φέτος αποδεικνύεται ότι είναι ένα πιθανό σκοτεινό άλογο που θα μπορούσε να εκπλήξει με ένα top 10 τερματισμό.
Παρά τη συντριπτική αίσθηση που έχετε μείνει αφού ακούσαμε την αβλαβή και διασκεδαστική αγάπη τους, για τη Monika & Vaidas, η χημεία έρχεται τόσο φυσικά. Σε αντίθεση με πολλά άλλα ντουέτα αγάπης από τα προηγούμενα χρόνια που αισθάνθηκαν αμήχανα ή αναγκαστικά, αυτό μπορεί απλά να αποδειχθεί νικητής για όσους βρίσκονται στο μυαλό της νέας αγάπης γύρω από την Ευρώπη.
13: Eduard Romanyuta -  θέλω την αγάπη σου  (Μολδαβία)

Η τέταρτη φορά είναι μια γοητεία για την απάντηση της Μολδαβίας στον Eric Saade: Ουκρανός τραγουδιστής (διαβάστε την Bel Ami fodder) Eduard που προηγουμένως επιχείρησε να εκπροσωπήσει την Ουκρανία σε τρεις προηγούμενες Eurovisions. Μετά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τον διαγωνισμό του τρέχοντος έτους, η Μολδαβία έσπασε τον τραγουδιστή με αρκετά επιτυχία στην ευρωπαϊκή μουσική σκηνή.
Το ίδιο το τραγούδι είναι πολύ ποπ-tastic, εύκολα εύπεπτο αλλά τελικά unrewarding. Αλλά hey, είναι αρκετά διασκεδαστικό. Σε προσωπική παρατήρηση, χαίρομαι που συναντώ έναν άλλο ενήλικα αρσενικό που μπορεί να αθλήσει τόσο πολύ τα μαλλιά του προσώπου (διαβάστε: χνούδι χνούδι) όπως εγώ.
12: Τα μακεδόκια -  είμαι δικός σου  (Αυστρία)

Πρώτα: ναι, ποια είναι η κόλαση με αυτό το όνομα; Αλλά μην αφήνετε να σας αποσπάσει ένα πραγματικά ωραίο τραγούδι. Με αυτό είπε, θα μπορούσε να πάρει κάποιο χρόνο για να αναπτυχθεί σε σας.
Είναι μια από τις πολλές εγγραφές hipster φέτος που φαίνεται να έχει έναν ήχο βαριά δανεισμένο από άλλες μπάντες όπως το Kings of Leon (με ένα άγγιγμα της εμφάνισης του Jack White).
Το I Am Yours  θα κάνει ένα σπουδαίο αυτόνομο τραγούδι, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν έχει πάρει τις μπριζόλες για να απομακρύνει αρκετά την Ευρώπη για να την απονείμει με την κορυφαία 15 θέση.
11: Måns Zelmerlöw - Ήρωες (Σουηδία)

Σουηδία, θα μπορούσατε να είχατε επιστρέψει τον Eric Saade με έναν αναμφισβήτητα πιασάρικο αριθμό (σίγουρα είναι πλαστικό pop, αλλά hey, γιατί να αρνηθεί τον άνδρα τιμονιέρα του). Αντ 'αυτού, προσφέρετε κάποιον που δεν φαινόταν να μαθαίνει το μάθημα του 2014 του διαγωνισμού να μην τραγουδάει στα χαμηλότερα μητρώα (κοιτάζω εσάς, την Ιταλία και το Ισραήλ).
Ο τραγουδιστής ήταν στο επίκεντρο των αντι-ομοφυλοφιλικών ισχυρισμών πριν από μερικά χρόνια, αλλά στη συνέχεια προσέφερε επανειλημμένες συγγνώμες για την "ανώμαλη" έκφραση της ομοφυλοφυλίας και έκανε τροποποιήσεις με τη σουηδική κοινότητα LGBTI. Έτσι, οι επικριτές που ισχυρίζονται την ομοφοβία πρέπει να επικεντρωθούν στον πραγματικό εχθρό.
Αλλά αποκαθιστώ, πίσω στο τραγούδι. Είναι πιασάρικο αλλά υπάρχει έλλειψη ζεστασιάς και ο Måns δεν έχει την ικανότητα να προβάλλει οποιοδήποτε συναίσθημα. Στην επιφάνεια, ένα μεγάλο ραδιο-ποπ τραγούδι αλλά τελικά στερείται ψυχής.
… συνεχίζεται. Τα κορυφαία 10 θα αποκαλυφθούν αύριο. Μείνετε συντονισμένοι!