ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μούμια κοριτσιού ανοιγοκλείνει τα μάτια της - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαΐου 22, 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Μούμια κοριτσιού ανοιγοκλείνει τα μάτια της

Ιταλοί αρχαιολόγοι προσπαθούν να καταρρίψουν τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι μια μούμια παιδιού στη Σικελία ανοίγει και κλείνει τα μάτια της κάθε μέρα.

Αναφέρει το epoli.r
Το ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει καταγραφεί πολλές φορές σε βίντεο και αποτέλεσε αντικείμενο για διάφορες μεταφυσικές εικασίες για μερικά χρόνια.
Αυτή την εβδομάδα, οι ιταλικές εφημερίδες αναφέρουν και πάλι ότι η Ροζαλία Λομπάρντο, το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από πνευμονία το 1920, κούνησε τα βλέφαρά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας και σε μία στιγμή τα άνοιξε για να αποκαλύψει τα υπέροχα καλοδιατηρημένα μπλε μάτια της.

Μία από τις καλύτερα διατηρημένα μούμιες του κόσμου, η Ροζαλία είναι η πιο διάσημη μεταξύ των περίπου 8.000 χιλιάδων που βρίσκονται στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας. Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» της δόθηκε γιατί μοιάζει σαν να κοιμάται μέσα στο γυάλινο φέρετρο.

Οσο για τα μάτια της που έχουν τρομοκρατήσει τους ντόπιους και αρκετούς ειδικούς, ορισμένοι πιο ψύχραιμοι αρχαιολόγοι, όπως ο επιμελητής των κατακόμβων Ντάριο Πιομπίνο Μασκάλο εξηγούν: «Είναι μια οφθαλμαπάτη που παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων και κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αλλάξει. Τα μάτια της δεν είναι εντελώς κλειστά. Δεν ήταν ποτέ».

Η ανθρωπολόγος ανακάλυψε το πραγματικό μυστικό της Ροζαλία το 2009, όταν ανακάλυψε το μυστηριώδη τύπο που χρησιμοποιείται για την καταπληκτική διατήρησή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add