Jumbo: Προελαύνει και στη Ρουμανία. Αποκτά τα καταστήματα της γερμανικής ΟΒΙ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Νοεμβρίου 04, 2014

Jumbo: Προελαύνει και στη Ρουμανία. Αποκτά τα καταστήματα της γερμανικής ΟΒΙ


Με ταχύτερους ρυθμούς από τους αρχικούς στόχους προχωρά η επέκταση της ελληνικής αλυσίδας στην βαλκανική χώρα
Οι Γερμανοί φεύγουν, οι Έλληνες έρχονται. Η OBI, μία αλυσίδα DIY, (τύπου Praktiker) που ανήκει στον γερμανικό όμιλο Tengelmann αποφάσισε να αποεπενδύσει από την ρουμανική αγορά όπου διέθετε 7 καταστήματα. Τα πέντε από αυτά θα περάσουν άμεσα στην Jumbo, τρία μέσω ενοικίασης και δύο μέσω της μεθόδου του leasing.

Σύμφωνα με ανάρτηση την Τετάρτη στην ρουμανική οικονομική ιστοσελίδα ziarul financiar η OBI απέτυχε να βρει αγοραστές για τις μονάδες της αλλά ήρθε σε συμφωνία με την αλυσίδα συμφερόντων του Απόστολου Βακάκη για ενοικίαση των καταστημάτων σε Πιτέστι, Πλοϊέστι και Αράντ και για leasing για τα καταστήματα στην Οραντέα και στην συνοικία Μπέρκεν στο Βουκουρέστι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Jumbo άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στην Ρουμανία μόλις τον περασμένο Οκτώβριο στην Τιμισοάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Jumbo προσέφυγε σε αυτή την κίνηση επέκτασης (ενοικιάσεις και leasing) καθώς δεν επιθυμεί να επενδύσει σε ακίνητα στην βαλκανική χώρα καθώς θεωρεί ιδιαίτερα ρευστή την αγορά του real estate.

Σύμφωνα με τους στόχους που είχε θέσει η εταιρεία αναμένεται σε βάθος πενταετίας να λειτουργεί 18 καταστήματα σε βάθος πενταετίας στην Ρουμανία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Jumbo εκτός Ελλάδας διαθέτει καταστήματα σε Κύπρο και Βουλγαρία και μέσω franchise σε FYROM και Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add