Η Ελλάδα «κερδίζει» τους Αυστραλούς με όπλο τις γεύσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

Η Ελλάδα «κερδίζει» τους Αυστραλούς με όπλο τις γεύσεις

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με τον ομογενή επιχειρηματία Σπύρο Αλυσανδράτο, ιδιοκτήτη και γενικό διευθυντή της ταξιδιωτικής εταιρείας χονδρικής πώλησης εισιτηρίων Consolidated World Travel.

Σύμφωνα με τον κ. Αλυσανδράτο πέρσι σημειώθηκε αύξηση 10% της κίνησης από Αυστραλία προς Ελλάδα ενώ σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα είναι η κίνηση και φέτος. Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρσι η Ελλάδα δέχθηκε 142.642 τουρίστες από την Ωκεανία από τους οποίους οι 129.112 προερχόταν από την Αυστραλία.

Μάλιστα, οι Αυστραλοί αποδεικνύονται και οι πιο γενναιόδωροι τουρίστες από άλλες εθνικότητες, καθώς περνούν στην Ελλάδα περισσότερες ημέρες από κάθε άλλο επισκέπτη δαπανώντας συνολικά 1.420 ευρώ, με τους Καναδούς (1.207 ευρώ), τους Αμερικάνους (1.098 ευρώ) και τους Ρώσους (1.005 ευρώ) να ακολουθούν.

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι από τα Μακρυώτικα Πυλάρου της Κεφαλονιάς τις δύσκολες εποχές. Σήμερα η εταιρεία του είναι μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη. Στο σχετικό κατάλογο κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με ανεξάρτητες μετρήσεις ειδικών οικονομικών οργανισμών, είναι και η πιο επικερδής παγκοσμίως στον τομέα της. Η Consolidated Travel είναι μια από τις κορυφαίες αυστραλιανές επιχειρήσεις.

Δέλεαρ για τους Αυστραλούς οι ελληνικές γεύσεις
Η φετινή ετήσια γιορτή της ελληνικής κουζίνας στη Μελβούρνη περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων με τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της πόλης.

Στο τρίτο έτος του, το Φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» της Μελβούρνης προβάλλει την ελληνική κουζίνα και τις γεύσεις που την καθιστούν τόσο μοναδική και θαυμαστή σε όλο τον κόσμο.

Για τέσσερις εβδομάδες, ορισμένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια της Μελβούρνης θα μοιραστούν τα αγαπημένα τους φαγητά - και μερικά από τα μυστικά της μαγειρικής τους - μέσω ενός προγράμματος ειδικών γευμάτων και εκδηλώσεων, σχεδιασμένα ειδικά για να επιδείξουν τα καλύτερα της ελληνικής κουζίνας από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Η Μελβούρνη φιλοξενεί μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά εστιατόρια της Αυστραλίας, τα οποία κυμαίνονται από τα ρομαντικά παραδοσιακά ως την πιο πρόσφατη εμφάνιση του ελληνικού φαγητού του δρόμου. Το φεστιβάλ «Γεύσεις από Ελλάδα» επιχειρεί να «συλλάβει» το πνεύμα αυτού του συνεχώς εξελισσόμενου φαινόμενου, παρουσιάζοντας ένα μείγμα από επαρχιακή κουζίνα, κλασικές γιορτές και σύγχρονη μαγειρική έκφραση.

Φέτος οι επισκέπτες στο «Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ» πήραν μία γεύση από το πρόγραμμα «Γεύσεις από Ελλάδα» με το λανσάρισμα ενός pop-up Ουζερί και την Αγορά Τροφίμων. Υπογραμμίζοντας τον εορταστικό χαρακτήρα της ελληνικής φιλοξενίας, το Ουζερί παρουσίασε μεζέδες από το Kalamaki Greek Street Food - παρουσιάζοντας το πνεύμα των ελληνικών νησιών -, ενώ η Aγορά Τροφίμων φιλοξένησε επιδείξεις μαγειρικής, από γνωστές στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία μαγείρισσες. Μεταξύ άλλων τις Helena & Vikki (My Kitchen Rules), την Kathy Tsaples (Sweet Greek) και την Spiri Tsintziras (Afternoons in Ithaka).

Στο φετινό πρόγραμμα συμμετέχουν η Maeve O'Meara από το Food Safari's και η συγγραφέας Βικτώρια Κυριακοπούλου, που θα ξεναγήσουν τους ενδιαφερόμενους στο Οκλι, ολοκληρώνοντας με ένα υπέροχο γεύμα. Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν περισσότερο με την ελληνική κουζίνα, μπορούν ακόμα πάρουν και μαθήματα μαγειρικής της Νίκης Λουκά που καλύπτει τα πάντα, από ελληνικά γλυκά και πίτες ως ελληνικά πιάτα για χορτοφάγους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add