Αναστέλλει τη λειτουργία της η AirFastTickets λόγω χρεών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 03, 2014

Αναστέλλει τη λειτουργία της η AirFastTickets λόγω χρεών

Δ


Σε καθεστώς αναστολής της online έκδοσης εισιτηρίων τέθηκε η εταιρεία AirFastTickets από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (International Air Transport Association – ΙΑΤΑ), διότι καθυστερεί να πληρώσει τα χρέη της προς τις αεροπορικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται.

Η γνωστή ελληνική εταιρεία online κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, με έδρα στις ΗΠΑ, κινδυνεύει να αθετήσει πληρωμές 45 εκατ. ευρώ και η IATA αναστέλλει τη λειτουργία της, αναφέρει δημοσίευμα του ιστότοπου Travelweekly.co.uk.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΙΑΤΑ, «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε πως θέτουμε προσωρινά εκτός αγοράς το βρετανικό γραφείο της AirFastTicket εξαιτίας της αδυναμίας της εταιρείας να τηρήσει τις ημερομηνίες πληρωμών των λογαριασμών της για την εκκαθάριση των πωλήσεων του μηνός Μαϊου. Ακριβώς λόγω αυτής της εξέλιξης, και λόγω της κοινής ιδιοκτησίας και δομής των θυγατρικών της εταιρείας, θέτουμε σε παρόμοιο καθεστώς τις θυγατρικές της σε Γερμανίας και Ελλάδα».

Aπό την πλευρά της η AirFastTicket δήλωσε στο Travel Weekly: «Η AirFastTickets βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΙΑΤΑ σχετικά με τους όρους πληρωμής των ομολόγων / εγγυητικών επιστολών της για ποσά που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της ταχείας και σημαντικής αύξησης του όγκου των πωλήσεων της εταιρείας. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι εμπιστευτικές, και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Η Εταιρεία παραμένει οικονομικά σταθερή και οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά».

http://www.paraskhnio.gr

add