ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 01, 2014

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ  ΟΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ  ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΗΝΑΣ  ΝΑ ΣΑΣ  ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ. 
ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΝΑΝΕ.
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.


ΚΡΙΟΣ

Ακούς μερικές φορές στο δρόμο κάποιον να λέει «Φτάσαμε στα μισά της χρονιάς και ούτε που το κατάλαβα!» και ξυπνά ακαριαία ο μποξέρ με το δολοφονικό κροσσέ που κρύβεις μέσα. Για το καλό όλων μας, Κριέ, μη αρχίσεις ακόμη να ρίχνεις μπουνιές στο κοσμάκι! Τουλάχιστον όχι από αυτό το μήνα καθώς υπάρχουν πολύ πιο πιεστικές ανάγκες και πιο σημαντικά θέματα για να καταθέσεις το θυμό και την ενέργεια σου. Είμαστε στην εποχή εκείνη του χρόνου που δοκιμάζονται οι αποφάσεις σου του τελευταίου εξαμήνου σε επαγγελματικό και οικονομικό, κυρίως, επίπεδο. Αν επέλεξες να λήξεις μια επαγγελματική συνεργασία, τώρα θα φανεί αν έπραξες σωστά. Αν αποφάσισες να αλλάξεις εργασία ή πόστο, τώρα θα φανεί αν πόνταρες στο σωστό άλογο ή τελικά αποδείχτηκε άνθρακας ο θησαυρός. Αν τέλος, απόρριψες προτάσεις συνεργασίας που δε σε κάλυπταν ή έχεις κάνει τις σωστές κινήσεις στην αναζήτηση εργασίας, ίσως στις μέρες γύρω στις 10 με 18 του μήνα δικαιωθείς με μια πρόταση εργασίας που είναι πιο κοντά σε αυτό που ονειρεύεσαι για τον εαυτό σου.
Και η προσωπική ζωή; Αυτή είναι το θρίλερ του μήνα. Η Αφροδίτη βρίσκεται στο ζώδιο σου, οπότε στο επίκεντρο βρίσκεται η δική σου ικανοποίηση. Και μάντεψε τι? You can't get no satisfaction! Στο πρώτο μισό του μήνα η σεξουλικότητα σου βρίσκεται στο επίκεντρο και όλοι ξέρουμε ότι με αυτό το θέμα δεν παίζεις στις σχέσεις σου. Είσαι σε μια σχέση που το σεξ έχει γίνει τόσο ενδιαφέρον όσο ένα ντοκιμαντέρ για την αναπαραγωγή της σαρδέλας; Μήπως έχεις περάσει ένα δίμηνο αφλογιστίας και πεσμένης λίμπιντο; Ε λοιπόν τώρα τα θέλεις όλα ξανά από την αρχή και τα θέλεις ΤΩΡΑ! Οι διαδοχικές όψεις της Αφροδίτης με Άρη, Πλούτωνα, Ουρανό και Δία λένε ότι στην ατζέντα σου μπαίνουν δυναμικά η δράση (βιταμίνες να πάρεις), το πάθος (μακριά από μαχαίρια, ψαλίδια και λοιπά αιχμηρά αντικείμενα), η εκκεντρικότητα (ελεύθερες οι ερμηνείες και οι συνειρμοί) και ένας larger than life δραματισμός (έτσι γιατί τα νερόβραστα δε σου πάνε). Όλα αυτά βέβαια μέχρι και τις 28/5 γιατί τότε σκηνικό αλλάζει ξανά! Ο συρφετός γνωριμιών, εντάσεων, δοκιμών ατονεί και τη θέση τους παίρνει η παράλογη επιθυμία για τον Ένα/τη Μια που φαίνεται να έχει το πακέτο ή, αν είσαι σε σχέση, η παράλογη παρόρμηση να δώσεις ακόμη μια ευκαιρία στο/στη σύντροφο σου. Με μια λεπτομέρεια: ίσως πάλι ποντάρεις σ' αυτόν/η που δεν είναι διαθέσιμος/η συναισθηματικά αλλά σου παίρνει το μυαλό σεξουαλικά. Τι να κάνουμε; Άνθρωπος είσαι κι εσύ, έχεις τις αδυναμίες σου... Και τώρα γύρνα στην αρχή και θυμήσου τι σου είπα για τις μπουνιές που πρέπει να συγκρατήσεις. Το ‘πιασες το υπονοούμενο;


ΤΑΥΡΟΣ

Τέτοια γενέθλια με το Κρόνο αγκαλιά θα τα θυμάσαι για χρόνια. Μια πορεία ζωής που επέλεξες εδώ και παραπάνω από μια δεκαετία δοκιμάζεται φέτος κι το Μάιο κρίνονται τα ζάρια και τ' αλόγατα. Με επίκεντρο της μέρες από τις 10/5 (αντίθεση Ήλιου - Κρόνου) μέχρι και τις 14/5 (Πανσέληνος στο Σκορπιό), όσα σχεδίαζες επαγγελματικά θα δείξουν κατά πόσο μπορούν να αποδώσουν, ενώ μπορεί να ξεκαθαρίσει η πορεία μιας σχέσης, ενός γάμου ή της προσωπικής ζωής σου, αν είσαι ακόμη ελεύθερο ταυρί. Τι μπορείς να κάνεις; Στη πραγματικότητα όχι και πολλά παρά μόνο να καθίσεις όσο πιο αναπαυτικά μπορείς και με τη βοήθεια του Ερμή στο 2ο οίκο σου (από 7/5) να αξιολογήσει με ψυχρή, τετράγωνη λογική τις νίκες και τις ήττες σου. Έτσι, στη καριέρα θα ξεκαθαρίσει με αμετάκλητο τρόπο ποιες κινήσεις σου ήταν σωστές τα τελευταία χρόνια. Μια αλλαγή θέσης ή πόστου εργασίας δεν αποκλείεται να διαφανεί στον ορίζοντα, είτε είναι αποτέλεσμα επιτυχιών, είτε αποτυχιών σου. Στο τομέα «Σχέσεις» αντίστοιχα, αποδεικνύεται έμπρακτα ποιοι άνθρωποι είναι σύμμαχοι σου και ποιοι αυτοί που μακροπρόθεσμα σε βλάπτουν με τις εντάσεις που προξενούν. Κανείς δεν εξαιρείται: φίλοι/ες και ο/η ερωτικός/ή σύντροφος σου περιλαμβάνονται . Με απλά λόγια, ό, τι είναι να κοπεί από τη ζωή σου θα κοπεί χειρουργικά. Και επειδή με αποχωρισμούς και περιόδους με τη ταμπέλα «Τέλος Εποχής» δεν τα πας πολύ καλά, βγάλε στην επιφάνεια όλα τα αποθέματα ψυχραιμίας που διαθέτεις. Θα σου χρειαστούν...
Και κάπως έτσι, με τη σημασία που θα έχει η ψυχραιμία αυτό το μήνα, προχωράμε στο παρασύνθημα. Το μέσα σου (μυαλό, σκέψη, ψυχή, όπως θες πες το) απασχολείται με θέματα που καθόλου δεν ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου όπως τάσεις φυγής, ανεξήγητες επιθέσεις νοσταλγίας, ανεκπλήρωτα όνειρα και ενοχές. Ναι, μιλάμε για εσένα που τουλάχιστον τις 300 από τις 365 μέρες του χρόνου είσαι υπέρμαχος/η του «ό, τι τελείωσε, τελείωσε» και του «δεν έχει σημασία να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα»! Και αν αυτή η νωχελική διάθεση ενδοσκόπησης και συναισθηματικής περιδίνησης είναι ιδανική αν είσαι καλλιτέχνης ή εισοδηματίας (υπάρχουν ακόμη τέτοιοι;), αν πρέπει σε καθημερινή βάση να πολεμάς για το ψωμί που μπαίνει σπίτι σου, τότε δεν είναι και η καλύτερη φάση σου. Έτσι αναλαμβάνουν να κρούσουν το κώδωνα του κινδύνου συνάδελφοι που βλέπουν τη δουλειά τους να καθυστερεί εξαιτίας σου, φίλοι σου που αρνούνται να σε βλέπουν σαν ζαλισμένο κοτόπουλο ή και το σώμα σου, που δίνει συμπτώματα τα οποία πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου όπως αϋπνία, πρόσληψη βάρους κτλ. Α, και κάτι ακόμη! Πρόσεχε τις οικονομικές συμφωνίες που κλείνεις στο τέλος του μήνα. Ό, τι λάμπει δεν είναι χρυσός αλλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Υπάρχουν περίοδοι που σκέφτεσαι, συζητάς, σκέφτεσαι, αναλύεις, σκέφτεσαι, παραμιλάς μόνος/η σου, σκέφτεσαι, έρχεσαι σε συγκρούσεις και ξανασκέφτεσαι. Αυτό ήταν το σκηνικό που ζούσες από το Φλεβάρη, όπου οι εξελίξεις σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της ζωής σου φαίνονταν να κινούνται με ρυθμούς κουτσής χελώνας και οι άνθρωποι ήταν πιο δυσκίνητοι από βροντόσαυρους. Τα καλά νέα για εσένα: τέλος στη δυσκοίλια καθημερινότητα που ζούσες! Τα κακά νέα για τους άλλους: το μυαλό σου βρίσκεται σε τέτοια σπίντα που αδυνατούν να σε παρακολουθήσουν. Για να μην παρασυρθείς όμως μέσα στο γενικό χαμό της επιθυμίας σου για ταχύτητα και δράση, ας ξεκαθαρίσουμε πάνω σε ποιους άξονες πρέπει να κινηθείς. Ζήτημα 1ο: Η επαγγελματική ρουτίνα. Πρέπει να γίνεις περισσότερο πρακτικός/ή και αυτό σημαίνει να ξεφορτωθείς από πάνω σου υποχρεώσεις που δεν θα έπρεπε εξ αρχής να έχεις αναλάβει. Ναι, θα πονέσει πολύ μερικούς συναδέλφους ή συγγενείς σου αυτή σου η απόφαση αλλά, γιατί θα έπρεπε να σε νοιάζει αν θα πονέσουν είπαμε; Ζήτημα 2ο: Money, money, money...  προς το τέλος του μήνα πρέπει να ανοίξεις το κεφάλαιο «Πόσο αμείβομαι και πόσο πιστεύω ότι αξίζω να αμείβομαι;». Όσο μεγαλύτερη είναι η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο τόσο πιο πιθανό είναι από τον επόμενο μήνα να αλλάξεις πλάνα, συνεργασίες ακόμη και εργασία...
Κι αν αναρωτιέσαι αν όλο αυτό που βιώνεις είναι αντίδραση για την αντίδραση ή κάτι βαθύτερο, η απάντηση είναι προφανής: είναι κάτι πολύ βαθύτερο. Είναι η ανάγκη να διαμορφώσεις ένα μέλλον για τον εαυτό σου που περιλαμβάνει την εργασία που θα σε κάνει να ξυπνάς με χαμόγελο κάθε πρωί από το σπίτι σου, τα χρήματα που σου αρκούν για να είσαι αυτάρκης και τους ανθρώπους που χαίρεσαι να βλέπεις τα μούτρα τους όποτε τους βλέπεις και δεν είναι επικριτικοί, ξινοί και αγχωμένοι ως το κόκαλο με όλους και όλα. Γι' αυτό το μέλλον που όλες σου οι επιλογές ανθρώπων και καταστάσεων θα καθρεφτίζουν το πιο λαμπερό εαυτό είναι που πολεμάς με αφετηρία αυτό το μήνα. Και όπως όλοι οι πόλεμοι, θα έχει κι αυτός τις παράπλευρες απώλειες του. Ψυχραμένες σχέσεις με γονείς ή συγγενείς τώρα πλέον παγιώνονται. Ερωτικές σχέσεις που κρέμονται από μια κλωστή ή που στηρίζονται αποκλειστικά στο sex for fun χάνονται οριστικά στη μετάφραση. Όλα αυτά βέβαια κυρίως στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο του μήνα. Γιατί τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη στο ζώδιο σου η διάθεση σου γυρίζει τούμπα. Δύο συμβουλές για αυτές τις μέρες. Πρώτον, δεν πιστεύεις σε υποσχέσεις και καλά λόγια, είτε από το περιβάλλον εργασίας σου, είτε σχετικά με κάποια πρόταση συνεργασίας. Υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Δεύτερον, δεν αφήνεις αμφιβολίες και ενοχές να σε επιστρέψουν σε μια αγκαλιά που σε έχει απογοητεύσει στο παρελθόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Κατάλαβες ότι πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τα προηγούμενα γενέθλια σου; Κατάλαβες ότι από τον επόμενο μήνα ετοιμαζόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμη κεράκι στη τούρτα σου; Παύση τώρα... Αγχώθηκες λίγο; Το καλό που σου θέλω γιατί αυτός ο Μάιος είναι η τελική σου ευθεία για τις προσπάθειες (ή τις μη προσπάθειες) μιας ολόκληρης χρονιάς. Από την αρχή του 2014 σου έχουμε φάει τα αυτιά ότι είναι μια χρόνια που πρέπει να προβείς σε επιλογές που σε εκφράζουν, να γίνεις πιο δημιουργικός/ή, να προχωρήσεις σε (οδυνηρές ίσως) ρήξεις σε σχέσεις που δε σε πάνε μπροστά ή σε συμπεριφορές σου που σε κρατάνε μονίμως στην αφάνεια. Τώρα φτάσαμε στη τελική στροφή και ας είμαστε ωμά ρεαλιστές: αν όλα έχουν μείνει απολύτως ίδια από την αρχή της χρονιάς, αν τα ίδια προβλήματα, οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια διλήμματα σε βασανίζουν, τότε κάτι κάνεις λάθος. Δεν έχεις ταράξει αρκετά τα νερά, δεν έχεις δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των οικείων σου, δεν έχει μιλήσει αυτά που εσύ θέλεις από τη ζωή. Και όχι Καρκίνε, η σωστή απάντηση δεν είναι: θέλω την ησυχία μου. Όταν έχεις τόση ενέργεια, τόσα συναισθήματα και τόση δυναμική μέσα σου, το να ζητάς την ησυχία σου, έναν παραμυθένιο έρωτα ή την ως δια μαγείας εξαφάνιση όλων των προβλημάτων του κόσμου, δεν είναι σα να βάζεις τρικλοποδιά στον εαυτό σου; Αν όμως έχεις κάνει, έστω και στο παρασκήνιο κινήσεις, αν έχεις αξιολογήσει τον εαυτό σου και τι αξίζεις και έχεις ένα πλάνο, ένα σχέδιο ή κάποιους στόχους, τις μέρες γύρω από τη Πανσέληνο του μήνα (14/5), να περιμένεις ένα γεγονός, μια συμφωνία, μια κουβέντα που θα σου δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσεις.
Και τώρα ας το κάνουμε ακόμη πιο σοβαρό: το μέλλον σου, βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο, εξαρτάται απόλυτα από τις αποφάσεις και τις κινήσεις αυτού του διαστήματος. Τώρα θα καθορίσεις την ισορροπία του χρόνου που θα αφιερώσεις σε προσωπική κι επαγγελματική ζωή. Τώρα θα αποφασίσεις τους συνεργάτες σου, τους συγγενείς που θα συνεχίσεις να έχεις καλές σχέσεις, τι είδους χαρακτήρα θέλεις να αγκαλιάζεις τα βράδια γυρνώντας σπίτι σου. Όλο το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα αναγκαστείς να καθορίσεις το πλαίσιο της ζωής που θέλεις να ζήσεις. Και αν μείνεις άπραγος/η; Τότε το πλαίσιο θα το καθορίσουν οι υπόλοιποι για εσένα. Και μια συμβουλή για τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη της 28ης Μαΐου. Τα μεγάλα όνειρα απαιτούν μεγάλες θυσίες. Και οι μεγάλες θυσίες απαιτούν μεγάλη ψυχική αντοχή. Συνεπώς όταν κάποιος/α (σύντροφος, φίλος/η, γονέας) σε βάλει να διαλέξεις «Ή εμένα ή τα σχέδια σου», θα πρέπει να απαντήσεις «Εγώ είμαι τα σχέδια μου. Εγώ είμαι η ζωή μου». Μα για να το πεις αυτό πρέπει να το πιστέψεις και να είσαι έτοιμος/η να πορευτείς και μόνος/η αν χρειαστεί. Είσαι;

ΛΕΩΝ

«Ποιος είμαι;». Όχι, δεν είναι ρητορική ερώτηση αυτή, αλλά πολύ σοβαρή, ειδικά στη δική σου περίπτωση. Βλέπεις εκπρόσωποι άλλων ζωδίων μπορούν να τη σκαπουλάρουν με απαντήσεις που περιγράφουν τη προσωπικότητα τους μέσα από άλλους ανθρώπους («Είμαι σύζυγος της Χ.», «Είμαι παιδί του τάδε...»), ρόλους και επαγγέλματα («Είμαι μηχανικός/δικηγόρος/γονιός/whatever...»). Όμως όχι εσύ. Και σίγουρα όχι αυτή την εποχή. Αν υπάρχει ένα σκοπός στη ζωή κάθε Λέοντα είναι να συνειδητοποιήσει ότι είναι κάτι περισσότερο από τις ταμπέλες που με αφθονία προσπαθούν να του/της κολλήσουν οι γύρω του/της, να δημιουργήσει τη ταυτότητα του μέσα από την ενασχόληση με δραστηριότητες που τον/την κάνουν να ξαγρυπνά από έξαψη και με ανθρώπους που του/της επιτρέπουν να είναι ο εαυτός του/της. Και αυτό είναι πρακτικά το διπλό ζητούμενο του Μαΐου, ιδιαίτερα στο 2ο δεκαήμερο του: από τη μια πλευρά οι μέρες σου πρέπει να γεμίσουν από δραστηριότητες κι ανθρώπους που κάνουν τη ζωή κάτι περισσότερο από απλή επιβίωση ενώ, την ίδια στιγμή, ρήξεις έρχονται με πρόσωπα εξουσίας, είτε λέγονται γονείς, είτε φίλοι, είτε προϊστάμενοι σου. Αποκορύφωμα αυτών των διεργασιών είναι οι μέρες γύρω από τη Πανσέληνο στις 14/5 στο Σκορπιό.
Και μετά τις ρήξεις τι; Χμ... Ίσως το πρόβλημα είναι πως πράγματι περιμένεις κάτι συγκεκριμένο μετά από κάθε απόφαση σου. Όμως δεν θα λειτουργήσει έτσι το σύστημα αυτό το μήνα. Ή, πιο σωστά, δεν θα λειτουργεί έτσι το σύστημα στο εξής. Το ζητούμενο πλέον είναι η ελευθερία κινήσεων, αποφάσεων και σκέψεων. Οφείλεις να δώσεις στον εαυτό σου (στο μέτρο του εφικτού) τη δυνατότητα να παρασύρεται από αποφάσεις της στιγμής, από προκλήσεις και προκλητικές προτάσεις, από νέες γνωριμίες και γνώσεις. Το σώμα και το μυαλό πρέπει επιτέλους να αναπνεύσουν, να αποτινάξουν από πάνω τους άγχη που σχετίζονται με χρήματα, άγχη και απαιτήσεις άλλων. Και έτσι, στη καλύτερη περίπτωση το τέλος του μήνα σε βρίσκει να λάμπεις προς κάθε κατεύθυνση (η Αφροδίτη στο ψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σου από 29/5) και έτοιμο/η να κάνεις τη ανατροπή πιστεύοντας με παιδική αφέλεια στο ρομαντισμό, στη φιλία που όλα τα ξεπερνά και στον έρωτα που όλα τα καθαιρεί για να τα ανυψώσει μετά, ανανεωμένα, στα ουράνια. Ναι, προφανώς και μπορείς να μη κάνεις τίποτα από όλα αυτά, να δέχεσαι χωρίς να αντιμιλάς τις προσβολές, διαταγές, παράπονα των γύρω σου και να τηρείς πιστά μια καθημερινότητα που βάφει τα πάντα γκρίζα. Όμως τότε, να ξέρεις, η ερώτηση «Ποιος είμαι;», με την οποία ξεκινήσαμε, θα σε βασανίζει κάθε νύχτα που θα κοιτάς τον εαυτό σου στο καθρέφτη και θα αντικρίζεις έναν/μια άγνωστο/η.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Υπάρχει η υπομονή, ένα χαρακτηριστικό που, λίγο έως πολύ, μοιραζόμαστε όλοι οι άνθρωποι. Και υπάρχει και η Υπομονή του/της Παρθένου, μια σούπερ δύναμη που έχουν μόνο οι εκπρόσωποι του ζωδίου σου που τους επιτρέπει να μη λυγίζουν ακόμη κι όταν ο κόσμος είναι έτοιμος να εξαϋλωθεί. Όμως κι αυτή έχει τα όρια της και όταν τα ξεπερνάς... κανείς δεν επιβίωσε για να μας πει τι γίνεται σ' αυτή τη περίπτωση. Και με το μυαλό σου να έχει κλειδώσει στη πέμπτη ταχύτητα, αυτά τα όρια είναι μια ανάσα από το να σπάσουν. Ας τα πάρουμε με τη σειρά όμως. Την πρώτη εβδομάδα του μήνα σκέφτεσαι και ενεργείς σαν λογιστής. Οι πόροι σου είναι περιορισμένοι οπότε το ζητούμενο είναι να μπουν τα έξοδα κάτω από σφιχτό χαλινάρι. Δεν χαρίζεσαι σε κανένα (σύντροφο, γονιό, φίλο ή παιδί), ούτε καν στον ίδιο σου τον εαυτό. Δωράκια, έξοδοι και λούσα τέλος. Αυτό που έχει σημασία είναι να αισθάνεσαι σιγουριά για τους επόμενους μήνες, σύμφωνοι; Και αφού εξαντλήσεις την αυστηρότητα σου στα βιβλία εσόδων - εξόδων σου (μη κρύβεσαι, όλοι ξέρουμε τι σημειώνεις σ' αυτό το μικρό μπλε τετράδιο....), το έργο «Υποχρεώσεις και πώς να μην εξαντληθείτε από αυτές» επανέρχεται στην οθόνη του μυαλού σου. Αν βρίσκεσαι σε μια εργασία που βαρυγκωμάς ακόμη και όταν τη σκέφτεσαι, τώρα βάζεις μπρος όλες σου τις κοινωνικές επαφές για να σχεδιάσεις το επόμενο βήμα. Αν αναζητάς εργασία, τώρα το κάνεις με μεγαλύτερη διάθεση και δυναμική. Τέλος, αν απασχολείσαι σε δική σου επιχείρηση, ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις συνεργασίες και στρατηγικές. Το 2ο δεκαήμερο του μήνα και ειδικά οι μέρες γύρω από τη Πανσέληνο (14/5) θα είναι οι πιο καυτές.
«Ωραία όλα αυτά, αλλά για την υπομονή που εξαντλήθηκε δε ξεκινήσαμε να μιλάμε;» θα έπρεπε να ρωτήσεις εύλογα σε αυτό το σημείο. Και πράγματι, όλα όσα προαναφέρθηκαν έχουν μια μυρωδιά πολέμου και αίματος. Σε ό, τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα έχεις κουραστεί να τρέχεις πίσω από το/τη σύντροφο σου, τους γονείς σου και συνεργάτες σου και να μπαλώνεις τρύπες που ανοίγει η σπάταλη συμπεριφορά τους. Και κάπως έτσι μοιράζεις τελεσίγραφα ότι ο τζάμπας πέθανε και εσύ δεν πρόκειται να ξαναβάλεις πλάτες για κανένα. Αντίστοιχα πλάτες δε βάζεις πλέον σε κανένα συνεργάτη/συνάδελφο σου που δεν αναγνωρίζει τι έχεις προσφέρει και αγνοείς συμβουλές και προτάσεις συγγενών σου που λέγονται «για το καλό σου» και το μόνο που καταλήγουν είναι να σε εγκλωβίζουν σε καταστάσεις που η ασφάλεια και η σήψη γίνονται συνώνυμα με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς. Φρόντισε λοιπόν να βγάλεις από μέσα σου τον Ταλιμπάν μαχητή και οριοθέτησε τις αντοχές και τις σχέσεις σου που έχουν και οικονομική διάσταση, γιατί η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα (28/5) πρέπει να σε βρει ανανεωμένο/η και έτοιμο για έρωτες, ταξίδια και νέες περιπέτειες.

ΖΥΓΟΣ

Δεν μπορείς να γνωρίζεις σε ποιο βαθμό μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον αν δεν τον ζορίσεις και ποτέ δεν ξέρεις αληθινά κάποιον αν δεν τον δοκιμάσεις στα δύσκολα. Σωστά; Αυτές τις σκέψεις καλό θα ήταν να τις επεξεργαστείς προσεκτικά καθώς φτάσαμε πλέον στη στιγμή της μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση. Ναι, ο Άρης γυρίζει επιτέλους σε ορθή πορεία στο ζώδιο σου στις 20 Μαΐου και όλη αυτή η ενέργεια που συσσώρευες, όλη η ένταση που πέρασες το τελευταίο δίμηνο, όλες οι στιγμές που υποχώρησες, έκανες πίσω, κράτησες λόγια και θυμό, τώρα ξεσπά. Και το ερώτημα είναι: ποιους θα πάρει η μπάλα; Μια πιο προσεκτική ματιά στο μήνα πριν τη ημερομηνία που αναφέραμε ίσως να βοηθήσει να ξεδιαλύνεις τη κατάσταση.
Ο μήνας είναι πρακτικά χωρισμένος σε δύο περιόδους. Η πρώτη, η μεγαλύτερη, είναι το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα όπου, όπως προαναφέρθηκε, θα ανακαλύψεις την αξία του να ανατρέπεις τις ισορροπίες. Αν είσαι σε σχέση, ήρθε ο καιρός να εκφραστείς και να σοκάρεις με τη συμπεριφορά σου. Ποτέ δεν ήσουν δεδομένος/η και αν αυτό πιστεύει ο special one της ζωής σου, τότε μάλλον δεν είναι και τόσο special πλέον. Όμως και στις σχέσεις με γονείς και συγγενείς αισθάνεσαι την ανάγκη να τραβήξεις το χαλάκι κάτω από το οποίο θάβονται διαχρονικά τα προβλήματα σας. Όση καταπίεση και βία έχεις νιώσει για τις επιλογές σου και τη ζωή σου, τώρα θα γυρίσει μπούμερανγκ και όποιος/α έχει αντιρρήσεις... ας πρόσεχε. Όσο για τις επαγγελματικές συνεργασίες, αυτό είναι το κομμάτι που φαίνεται ότι θα δεχθεί τα μεγαλύτερα πυρά. Έχεις το κακό συνήθειο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που συμπαθείς και συνεπώς, διστάζεις όταν έρχεται η στιγμή να ζητήσεις από εκείνους το λόγο για τον οποίο η συνεργασίας δε περπατάει. Όμως πλέον ήρθε η στιγμή οι συναισθηματισμοί να μπουν στην άκρη και να κριθούν όλοι με βάση την αποτελεσματικότητα. Ναι, θα είναι σκληρό. Ναι, θα σε πονέσει βαθιά. Αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση πλέον. Έτσι συνεργασίες ετών θα μπουν σε κρίση, ή θα βρεθείς μπροστά σε νέες συνεργασίες/προκλήσεις που εξάπτουν το ενδιαφέρον σου. Θα τις αρπάξεις; Είσαι έτοιμος/η για το επόμενο βήμα; Πριν απαντήσεις, κράτα στο νου σου δύο ακόμη πληροφορίες για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα: (1) με τον Άρη πλέον σε ορθή πορεία είσαι επιρρεπής σε παρορμητικές αποφάσεις και ξεσπάσματα σε λάθος ανθρώπους και (2) η Νέα Σελήνη (28/5) ξυπνά την επιθυμία για φυγή και παραίτηση από ευθύνες και υποχρεώσεις. Μετάφραση: η ανάγκη σου για το διαφορετικό/το καινούργιο είναι τόσο μεγάλη που είσαι έτοιμος/η να πιστέψεις τυφλά όποιον/α στο υπόσχεται. Πρόσεχε...

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

«Ο έρωτας... Το πάθος... Η ένταση... Που στο καλό έχουν πάει όλα αυτά;». Αυτή είναι μια ερώτηση που περιστρέφεται στο μυαλό πολλών Σκορπιών για μήνες και μήνες - πρακτικά από τότε που ο Κρόνος ξεκίνησε το ταξίδι του στο ζώδιο σου. Και όπως όλα τα ταξίδια, έχει κι αυτό τις ενδιάμεσες στάσεις και τους οδοδείκτες του. Ο Μάιος είναι ακριβώς αυτό - ένας μήνας σταθμός. Το ερώτημα είναι αν θα είναι ένας σταθμός που θα ξαποστάσεις ακολουθώντας την ίδια πορεία ή ένας σταθμός που θα σημάνει αλλαγή πορείας. Η ηλιακή έκλειψη που έκλεισε το προηγούμενο μήνα έγινε στη περιοχή του ωροσκοπίου σου που αφορά τον τρόπο που σχετίζεσαι και το είδος των ανθρώπων που ελκύεις φιλικά, επαγγελματικά και ερωτικά και, όπως είχαμε αναφέρει, έπρεπε να επιλέξεις προσεκτικά τους συμμάχους σου γιατί με αυτούς θα πορευτείς για τα επόμενα χρόνια. Και αν με την έκλειψη οι επιλογές είχαν γίνει στα σκοτεινά και με άκρα μυστικότητα, αυτό το μήνα, και ειδικά στις μέρες γύρω από την Πανσέληνο στο ζώδιο σου (14/5), αυτές θα λάμψουν, θα φανούν και θα κριθούν. Και μαζί τους θα κριθείς κι εσύ. Ναι, γιατί εκτός από τις δικές σου αποφάσεις, υπάρχουν κοντινά σου πρόσωπα που σε επιλέγουν αλλά και που σε απορρίπτουν για τους δικούς τους λόγους. Για τους μεν, ετοιμάσου για εκπλήξεις καθώς πολλά είναι τα αουτσάιντερ που θα κρατηθούν δίπλα σου. Όσο για τους δε, καλή καρδιά και αντίο. Δεν έχεις και πολύ χρόνο πλέον να ασχοληθείς... Βέβαια, για να είμαστε και ειλικρινείς, οι πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα και μέχρι την Πανσέληνο δεν είναι και το πλέον ειδυλλιακό διάστημα. Η ετήσια αντίθεση Ήλιου - Κρόνου (10/5) θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για σχέσεις που θεωρείς ότι δεν τσουλάνε άλλο, αλλά και την αφετηρία για να δημιουργηθεί στη καρδιά σου χώρος. Αγωνιώδης και επίπονη αφετηρία, αλλά αφετηρία το δίχως άλλο. Ευτυχώς στο διάστημα αυτό η καθημερινότητα σου φορτώνεται με αρκετές ευθύνες, καθώς εκκρεμότητες σε εργασία και οικογένεια μπαίνουν σε τροχιά ολοκλήρωσης.
Και ας γυρίσουμε στους σταθμούς και τους οδοδείκτες τώρα. Όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω συνιστούν μια πορεία δράσης που θα κάνει το Μάιο μήνα αφετηρίας για μια άλλη, διαφορετική ζωή και καθημερινότητα. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Μπορείς πάντα να κυνηγάς σχέσεις χίμαιρες, ανθρώπους που δεν είναι διαθέσιμοι, στόχους και φιλοδοξίες εκτός πραγματικότητας. Και το χειρότερο; Με τον Άρη να επιστρέφει σε ορθή πορεία στο 12ο οίκο σου (20/5) και μια Νέα Σελήνη (28/5) στη περιοχή του ωροσκοπίου σου που είναι ο κρατήρας των εμμονών, των απωθημένων και των πληγών της περηφάνιας σου, πιστεύεις πως οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί και κατάλληλοι για εσένα. Ναι, αυτή είναι η επιλογή που σε κρατά στο ίδιο δρομολόγιο. Και ο τερματικός του σταθμός βρίσκεται σε μια ευθεία με πορεία προς το γκρεμό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Και καλώς ήρθες λοιπόν σε μια από τις πιο παράξενες, εκκεντρικές, περίεργες εποχές του χρόνου! Και πώς να είναι αλλιώς, όταν δέκα χιλιάδες αντικρουόμενα συναισθήματα, ερεθίσματα αλλά και σκέψεις και σχέδια πλημμυρίζουν κάθε μόριο της ύπαρξης σου; Και το bonus; Την ίδια στιγμή αισθάνεσαι έτοιμος/η να ρισκάρεις για τον έρωτα, για μια πιο δημιουργική εργασία και να αψηφήσεις τις ταμπέλες που είναι έτοιμοι να βάλλουν συγγενείς και φίλοι στην απελευθερωμένη σου διάθεση. Αν έπρεπε να συνοψίσουμε το μήνα σε μια πρόταση αυτή θα ήταν: οι άνθρωποι γύρω σου έμαθαν να αγαπάνε τις αλυσίδες που τους καθηλώνουν και εσύ δεν θα τους ακολουθήσεις άλλο.
Ειδικά στο πρώτο εικοσαήμερο του μήνα δεν υπάρχει άνθρωπος με τον οποίο δε θα διαφωνήσεις, κοντραριστείς, αντιπαρατεθείς. Έτσι ετοιμάσου να έρθεις αντιμέτωπος/η: (1) με πιέσεις φίλων να ακολουθήσεις συμβατικές λύσεις, πεπατημένες πρακτικές και γλυκανάλατες στάσεις στη προσπάθεια να κλείσεις εκκρεμότητες, είτε στην εργασία σου, είτε στις ερωτικές σου σχέσεις - και φυσικά θα αρνηθείς, (2) με συναισθηματικούς εκβιασμούς γονιών ή και του/της συντρόφου σου να σκέφτεσαι με επίκεντρο «το γενικό» ή το «κοινό» καλό - και φυσικά θα αρνηθείς, (3) με κομμάτια του εαυτού σου που έχουν τη τάση να σε κρατάνε στάσιμο/η ή να σε κάνουν διστακτικό/ή στα νέα σου ξεκινήματα όπως ενοχές ή απωθημένα από προηγούμενες σχέσεις, οικονομικές ανασφάλειες ή υποχρεώσεις και χρέη - και σε αυτά θα κηρύξεις μανιασμένο πόλεμο. Και τι έχει πιάσει ξαφνικά τους πάντες και σου εναντιώνονται; Μα δεν είναι προφανές; Έχεις βάλει πλώρη να κλείσεις όλες τις ανόητες, πρακτικές εκκρεμότητες και να αφήσεις χώρο για νέες εμπειρίες (σπουδές, ταξίδια, συνδυασμός των δύο;) και για νέους ανθρώπους. Με απλά λόγια, είσαι ξαφνικά για όλους μια διαρκής υπενθύμιση ότι υπάρχει και μια άλλη ζωή εκεί έξω που δεν εξαρτάται μόνο από υποχρεώσεις, έσοδα και έξοδα, πρέπει και απαγορεύσεις. Σα να βρίσκεις τον εαυτό σου με άλλα λόγια, έτσι;
Όμως το να βρεις τον εαυτό σου είναι μόνο το πρώτο βήμα. Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι να υποστηρίξεις τις επιλογές σου και να μην υπολογίσεις απώλειες και συνέπειες. Και μάντεψε ποιος θα σε βοηθήσει σ' αυτή τη προσπάθεια; Ναι, είναι οι φίλοι/ες σου. Ή πιο σωστά αυτοί/ες που θα αποδειχθούν φίλοι/ες σου. Και αυτοί θα είναι όσοι/ες σου πουν «Μαζί σου, ό, τι κι αν αποφασίσεις! Αρκεί να είσαι χαρούμενος/η!». Α, και μέσα σ' αυτούς που ενδέχεται να είναι και κάποιος/α που στέλνει διφορούμενα, ερωτικά μηνύματα. Σε παρακαλώ, μη βιαστείς να τον/την αναγορεύσεις στο νέα σου πάθος. Ειδικά τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη (28/5) οι άνθρακες μοιάζουν με θησαυρούς αμύθητους. Μη τη πατήσεις σα πρωτάρης/α. Όχι κι εσύ!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

«Που έχω φταίξει;». Αυτό είναι ένα βασανιστικό ερώτημα που καταδιώκει κάθε Αιγόκερω ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν δεν πετυχαίνεις τους στόχους σου, όταν η αναγνώριση των προσπαθειών σου καθυστερεί, όταν ο έρωτας προχωρά ασθμαίνοντας και γενικά όταν η ζωή δεν εξελίσσεται σύμφωνα με το σχεδιασμό σου, τότε δε γίνεται να φταίει κάποιος άλλος. Σωστά; Λάθος!! Και σ' αυτή τη στρεβλή εικόνα που έχεις για τα λάθη σου, που τελικά δεν είναι λάθη σου, πρέπει να εστιάσεις. Όχι αυτή η παρατήρηση δεν σου προέκυψε από το πουθενά. Ήδη από το κλείσιμο του προηγούμενου μήνα με την ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Ταύρου είχαμε τα πρώτα σημάδια. Ίσως παρατήρησες ότι αντιδράς πιο άγρια στη κριτική, δέχεσαι με μεγαλύτερη επιφύλαξη συμβουλές και σοφιστείες των συγγενών σου ενώ, ενδέχεται να πραγματοποίησες βήματα οικονομικής ανεξαρτητοποίησης ή να σχεδιάζεις μια μετακόμιση. Όσοι σε ξέρουν δε χρειάζονται άλλες αποδείξεις για να καταλάβουν τι συμβαίνει. Η αυτοπεποίθηση σου επιστρέφει από τα σκοτάδια που την είχες θάψει. Ναι, οι Αιγόκεροι αντεπιτίθενται και το πρώτο εικοσαήμερο του μήνα σε βρίσκει στις επάλξεις, με έμφαση στη διεκδίκηση χώρου και χρόνου για να ικανοποιήσεις επιθυμίες που καταπίεζες. Ήρθε λοιπόν ο καιρός να απαιτήσεις από το/τη σύντροφο σου χρόνο για τον εαυτό σου και να μη τρέχεις συνεχώς πίσω του/της για να δεις τι του/της χάλασε (πάλι!) τη διάθεση. Όμως χρόνο για γκρίνιες δεν μπορείς πλέον να διαθέσεις ούτε για συνεργάτες ή το/τη προϊστάμενο σου που θέτουν ανέφικτους στόχους λες και είναι λογικό να δουλεύεις για πέντε, να αποδίδεις για δέκα και να πληρώνεσαι για μισό (και αν..). Και μια έξτρα συμβουλή για αυτό το πρώτο διάστημα του Μαΐου: τις μέρες γύρω από τη Πανσέληνο στο Σκορπιό (14/5) έχε ανοιχτές τις κεραίες σου για επαγγελματικές ευκαιρίες που συζητιούνται στον άμεσο κοινωνικό κύκλο σου. Ίσως είναι και η απαρχή μιας νέας πορείας για εσένα...
Και πάμε στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα όπου ο Άρης επιστρέφει σε ορθή πορεία (20/5) και ξεχασμένες εδώ και δύο μήνες λέξεις όπως «επιθετικότητα», «διεκδίκηση», «αντίσταση», «εγωισμός» μπαίνουν ξανά στη καθημερινότητα σου με φόντο τη κοινωνική σου ταυτότητα. Αν βρισκόσουν στη γύρα για αναζήτηση δουλειάς τώρα φαίνεται να ανοίγουν πόρτες που έμοιαζαν κλειστές το τελευταίο δίμηνο. Αν βρίσκεσαι σε ένα χώρο που οι ανώτεροι σου σού φέρονται σαν αντικείμενο εκμετάλλευσης τώρα τα βροντάς. Αν πάλι βρίσκεται σε εξέλιξη μια ένταση ή ένα πρόβλημα υγείας κάποιου γονιού, τώρα αρχίζει και ξεδιαλύνει η κατάσταση. Και έτσι η Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα (28/5) σε βρίσκει απελευθερωμένο από τους εσωτερικούς σου δαίμονες και δραστήριο/α σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Και αυτό σε κάνει τόσο σέξι που το πράγμα για το οποίο θα φταις στο εξής είναι οι καταιγίδες πόθου και επιθυμίας που προξενείς...

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είναι στη φύση σου να λειτουργείς με εκρήξεις κι επανεκκινήσεις. Πέφτεις με τα μούτρα σε κάτι που σε συναρπάζει, το εξερευνάς μέχρι το μεδούλι, το κάνεις μέρος του Είναι σου και της καθημερινότητας σου και, εκεί που άλλοι θα χαίρονταν με όσα είχαν καταφέρει, εσύ ξυπνάς ένα πρωί και λες «Αυτό ήταν. Τελείωσε το ενδιαφέρον μου. Πάμε για άλλα.». Ναι, το Μάιο το δόγμα του σοκ μάλλον επιστρέφει και σαρώνει στο πέρασμα του ό, τι και όποιον/α δεν έχει επενδύσει προσπάθεια και χρόνο να σε γνωρίσει. Ήδη ξεκινώντας από το τέλος του Απριλίου, μια κομβική ηλιακή έκλειψη έλαβε χώρα στο σημείο του ωροσκοπίου σου που μιλά για τον εσωτερικό σου κόσμο, τα συναισθήματα που κρατάς στο σκοτάδι, την ιδιωτική σου ζωή και τους ανθρώπους που θεωρείς οικογένεια σου. Και αυτό που διέφερε από όλες τις προηγούμενες εκλείψεις (των τελευταίων περίπου δύο ετών) ήταν ότι για πρώτη φορά σου δημιουργήθηκε η επιθυμία να σταματήσεις να αναλώνεσαι στα ίδια προβλήματα και να καταπολεμήσεις τις φθορές που έχουν καταφέρει στη καρδιά σου αλλεπάλληλες απώλειες, δυσκολίες, στερήσεις. Κάτι έσπασε μέσα σου, για καλό αυτή τη φορά. Και αυτό το καλό είναι τόλμη που αισθάνεσαι μέσα στο πρώτο εικοσαήμερο του Μαΐου (και ειδικά τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο στις 14/5) να προχωρήσεις παρακάτω (1) από μια σχέση που δεν λειτούργησε ή τελείωσε άδοξα, (2) από εσωτερικές φοβίες και ανασφάλειες που σαμποτάρουν την δυναμική σου, (3) από οικογενειακές σχέσεις ή εντάσεις που ανακόπτουν τη διάθεση σου και σε απομυζούν συναισθηματικά και οικονομικά. Με άλλα λόγια, αν το αποφασίσεις, μπορείς από αυτό το μήνα να βγεις μπροστά με μια τόσο ψυχρή βεβαιότητα που οι γύρω σου, και ιδιαίτερα όσοι δε σε είχαν ικανό/ή για το επόμενο βήμα, μένουν κεραυνόπληκτοι. Όμως ελάχιστα σε απασχολούν οι αντιδράσεις τους, σωστά; Σωστά, αφού μέσα σε όλα τα άλλα η περιέργεια σου για τον κόσμο ανανεώνεται και μπορείς να δεις επιτέλους με πιο αντικειμενικό και λογικό βλέμμα τις συμπεριφορές όλων γύρω σου, οικείων και μη. Και μαζί με το λογικό βλέμμα έρχονται και τα αληθινά λόγια. Ναι, αυτά τα που πονάνε όποιον/α κυκλοφορεί στο περιβάλλον σου με τουπέ και αέρα δηθενιάς.
Όσο για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, με τον Άρη να γυρίζει σε ορθή πορεία μετά από δύο και πλέον μήνες, φτάνει η στιγμή να βάλεις σε εφαρμογή τα όνειρα και τα σχέδια σου για το επαγγελματικό μέλλον σου. Η ανάγκη για αλλαγή παραστάσεων ή αντικειμένου είναι περισσότερο προφανής από ποτέ τους τελευταίους μήνες και ενδέχεται να αναζητάς μια θέση που θα σε φέρει μακριά από ό, τι σου είναι γνώριμο. Μια προειδοποίηση: με τη πονηρή Νέα Σελήνη στο τέλος του μήνα (28/5) μη δεχθείς μια πρόταση μόνο για να δώσεις διέξοδο στις τάσεις φυγής σου. Αυτό θα ήταν βήμα προς τα πίσω, όχι προς τα μπρος.

ΙΧΘΕΙΣ

Είτε ενσυνείδητα, είτε υποσυνείδητα, πολλοί/ες Ιχθύες απορρίπτουν ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα την αξία της ύλης και των χρημάτων. Ναι, τα υλικά αποκτήματα και τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την ευτυχία και "money can't buy me love" όπως έλεγαν οι Beatles, αλλά ας σοβαρευτούμε. Ούτε σου ζητά κανένας να εξαγοράσεις την αγάπη, ούτε είπε κανείς ότι μόνο με τα χρήματα θα έχεις λύσει το υπαρξιακό σου πρόβλημα. Όμως τα ρημάδια είναι απολύτως απαραίτητα από τη στιγμή που περπατάς και αναπνέεις σ' αυτό τον κόσμο και δεν έχεις βάλει ακόμη πορτοκαλί ράσα για να εγκαταλείψεις τα εγκόσμια ως βουδιστής ασκητής. Και αυτή την απολύτως απαραίτητη διάσταση της υλικής πλευράς της ζωής έρχεται να φωτίσει κι αυτός ο μήνας, ειδικά μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του. Ίσως πρέπει να βιώσεις ακόμη μια οικονομική απώλεια, ίσως αναγκαστείς να ζοριστείς περισσότερο ή να συνδράμεις σε συγγενείς και φίλους σε σημείο να μην ξέρεις πως θα βγάλεις το μήνα. Όλα αυτά δεν έρχονται να επιβεβαιώσουν ένα συμπαντικό κάρμα που πρέπει να ξεπληρώσεις - το μόνο που θέλουν να σου υποδείξουν είναι τo προφανές: δεν μπορεί να αμείβεσαι ψίχουλα και να δουλεύεις σαν είλωτας ή, αν δε γίνεται αλλιώς, πάψε να μεταφράζεις το «ο έχων τους δύο χιτώνες να δίνει τον ένα» στο «ο έχων το μισό χιτώνα να τον δίνει όλο». Για να δώσεις, πρέπει να έχεις έστω τα στοιχειώδη και αν δεν τα έχεις δεν διαπράττεις έγκλημα να κρατάς για τον εαυτό σου αυτά που εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή σου διαβίωση. Και όποιος/α προσπαθεί να σε φορτώσει με ενοχές και σου λέει ότι ενεργείς «εγωιστικά», όσο κοντινός/η σου κι αν είναι, Δ-Ε-Ν Α-Ξ-Ι-Ζ-Ε-Ι να τον/την κρατάς άλλο!
Και πάμε τώρα να πάρουμε την παραπάνω στάση του «δίνω μόνο όταν έχω» και ας την αντιστρέψουμε για τις σχέσεις σου. Τι λες να δουλέψεις πάνω στο concept «σου έχω δώσει (προσοχή, ενδιαφέρον, συναισθήματα, χρόνο) και τώρα καιρός να μου δώσεις κι εσύ»; Ναι, τόσο με τη Πανσέληνο του μήνα στο Σκορπιό (14/5) όσο και με την επιστροφή του Άρη σε ορθή πορεία, ήρθε η στιγμή να μιλήσεις στα ίσα αν είσαι σε σχέση που λειτουργεί μονόπατα, δηλαδή όπου μόνο εσύ δίνεις κι ο/η άλλος/η το παίζει βαρύ πεπόνι. Και δεν θα το κάνεις πλέον με δραματικές δηλώσεις αλλά με ψύχραιμο δυναμισμό. Εσύ έχεις τη δύναμη, δε το καταλαβαίνεις; Αν, από την άλλη πλευρά, δεν είσαι σε σχέση, τότε ήρθε η στιγμή να δείξεις τις προθέσεις σου σε εκείνον/η που κυνηγάς εδώ και κανένα δίμηνο. Όμως πρόσεχε! Η σεξουαλική σου επιθυμία που χτυπάει κόκκινο κι η γεμάτη ψευδαισθήσεις και ρομαντισμό Νέα Σελήνη (28/5) σε καθιστούν έτοιμο/η να κυλήσεις (ξανά) σε μια σχέση που σου προσφέρει τα πάντα εκτός από ασφάλεια και συνέπεια. Και ξέρει τι λέει το γνωμικό: ντροπή σου να με ξεγελάσεις μια φορά, ντροπή μου αν με ξεγελάσεις δύο!















Δεν υπάρχουν σχόλια:

add