12 Σύμβολα των οποίων η έννοια έχει ερμηνευτεί εντελώς λάθος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Νοεμβρίου 16, 2020

12 Σύμβολα των οποίων η έννοια έχει ερμηνευτεί εντελώς λάθος

  • Κάρτες Χαρτιών


© Silsor/wikimedia © F l a n k e r/wikimedia

Τα χαρτιά είναι πιθανότατα τυποποιημένες εικόνες συγκεκριμένων αντικειμένων : τα σπαθιά είναι σπαθιά, οι καρδιές είναι τα κύπελλα, τα ρόπαλα είναι ράβδοι ή μπαστούνια και τα διαμάντια είναι νομίσματα.Κανείς δεν ξέρει πραγματικά γιατί τα σύμβολα αυτά χρησιμοποιούνται σε κάρτες. Παίξε κάρτες στην Ευρώπη από την Κίνα . Είναι πιθανό ότι εκεί τα αντικείμενα έμεναν για διαφορετικές κληρονομιές: τους ευγενείς, τους κληρικούς, τους εμπόρους (νομίσματα) και τους στρατιώτες (σπαθιά).

  • Κρανίο και οστά

© b1-photo / pixabay © WarX / Manuel Strehl / wikimedia

Το κρανίο (μερικές φορές με οστά) δεν είναι απλά ένα σύμβολο του θανάτου, αλλά και ένα σύμβολο της αιώνιας ζωής και της ανανέωσης επειδή τα οστά δεν αποσυντίθενται όταν κάποιος πεθάνει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Ευρώπη το σημάδι αυτό μπορεί να δει κανείς σε πύλες νεκροταφείων, εικόνες και πίνακες γνωστών καλλιτεχνών.Το σύμβολο των πειρατών δεν συνδέεται με αυτή την ιστορία. Παρεμπιπτόντως, οι πειρατές δεν είχαν κοινή σημαία και ο Black Jack ήταν το σημάδι του πειρατή Edward England.Το σύμβολο του κρανίου και των οστών διαδόθηκε από τον Robert Louis Stevenson, τον συγγραφέα του νησιού Treasure Island.

  • Triquetra
 
  © Wiglaf / wikipedia © wikipedia

Το σύμβολο της τηλεοπτικής σειράς Charmed υπάρχει στην πραγματική ζωή και έχει μια πολύ αρχαία ιστορία. Ονομάζεται triquetra.Στην Εποχή του Χαλκού στην Ευρώπη, χρησιμοποιήθηκε για να σηματοδοτήσει τη θέση του Ήλιου στον ουρανό (ανατολή, ζενίθ και ηλιοβασίλεμα) καθώς και τις σεληνιακές φάσεις. Επίσης στάθηκε για τους κύκλους της φύσης. Το σύμβολο ήταν δημοφιλές μεταξύ των Κελτών και των Σκανδιναβών.

  • Αναπαραγωγή, παύση και διακοπή


© RicHard-59 / wikimedia

Δεν είναι πραγματικά βέβαιο ποιος δημιούργησε αυτά τα σημάδια. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ήταν ο καλλιτέχνης Wassily Kandinsky? σύμφωνα με την άλλη, ήταν ο Rain Wersem, ο δημιουργός μιας από τις πρώτες κασέτες.Η λογική των σημείων “stop” και “play” είναι η εξής: ένα τετράγωνο είναι μια σταθερή μορφή και ένα τρίγωνο συμβολίζει την κίνηση. Το σήμα «παύση» εξελίχθηκε από το μουσικό σύμβολο «saesura», το οποίο χρησιμοποιείται για τη διάσπαση μουσικών φράσεων. Το κουμπί “εγγραφής” είναι κόκκινο, έτσι ώστε κανείς να μην το πιέσει τυχαία και να σβήσει κάτι σημαντικό.

  • Ιχθύς

© heavenboundhomemaker © Άγνωστος συγγραφέας / wikimedia

Ο Ιχθός είναι ένα αρχαίο σύμβολο του Χριστού. Τα πρώτα γράμματα των λέξεων Ἰησοὺς Χριστνός Θεός Υιός Σωτήρ (Ιησούς Χριστός, Υιός του Θεού, Σωτήρα) αποτελούν τη λέξη ΙΧΘΥΣ, η οποία είναι ελληνική για τα “ψάρια”.Κατά τη διάρκεια των περιθωριοποιήσεων, οι Χριστιανοί δεν μπορούσαν να γράψουν το όνομα του Ιησού ανοιχτά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ήρθε η λέξη “Ιχθύς” και απεικόνισαν ένα ψάρι, ίσως να έχετε δει αυτό το σύμβολο στους κορμούς των αυτοκινήτων, πιθανότατα αυτό το αυτοκίνητο ανήκε σε χριστιανό.

  • Ο κόκκινος σταυρός

© SaMi / wikimedia © Denelson83 και Zscout370 / wikimedia © Άγνωστος συγγραφέας / wikimedia

Εάν νομίζετε ότι το σύμβολο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) μοιάζει με τη σημαία της Ελβετίας, τότε έχετε δίκιο. Η ιδέα δημιουργίας μιας οργάνωσης που θα βοηθούσε τους άρρωστους και τους τραυματίες δωρεάν δημιουργήθηκε στην Ελβετία.Ωστόσο, το σύμβολο δεν ήταν πολύ επιτυχές: οι μουσουλμανικές χώρες δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ένα σημάδι που συνδέεται με τον Χριστιανισμό, γι ‘αυτό δημιουργήθηκε ένα ειδικό σύμβολο για αυτούς – την Ερυθρά Ημισέληνο.Το Ισραήλ δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει κανένα από τα σύμβολα, γι ‘αυτό έκαναν άλλο θρησκευτικά ουδέτερο σημάδι – τον Κόκκινο Κρύσταλλο.

  • Κομμωτήρια

© ευπρόσδεκτες εικόνες / wikimedia © Icebob99 / wikimedia

Αυτό το σύμβολο που μοιάζει με κόκκινο, μπλε και λευκό γλειφιτζούρι είναι σύμβολο των κομμωτών στην Ευρώπη, την Αμερική και ορισμένες ασιατικές χώρες.Στο παρελθόν, κάθε κουρέας ήταν για λίγο ένας γιατρός – θα μπορούσε να σας κάνει κάποια αιμοληψία ή να αφαιρέσει το δόντι σας. Έτσι το κόκκινο χρώμα συμβόλιζε το αίμα και το λευκό χρώμα συμβολίζει τους επιδέσμους. Δεν είναι μια πολύ φωτεινή ιστορία. Αργότερα, άρχισαν να προσθέτουν το μπλε χρώμα.

  • Αστέρι της Ζωής


© pxherehere

Το μπλε αστέρι της ζωής είναι ένα σύμβολο για επείγουσα ιατρική βοήθεια στις ΗΠΑ. Μπορείτε να το δείτε και σε άλλες χώρες.Κάθε ένα από τα 6 ακτίνες του αστεριού αντιπροσωπεύει μία από τις λειτουργίες της επείγουσας ιατρικής βοήθειας: την ανίχνευση, την υποβολή εκθέσεων, απάντηση, on-the-σκηνή φροντίδα, φροντίδα κατά τη μεταφορά και διαμετακόμιση σε οριστική φροντίδα. Στο κέντρο, υπάρχει η ράβδος του Ασκληπιού, του αρχαίου ελληνικού θεού της ιατρικής.

  • Τζακ ο ‘λάντερν


© rannṗáirtí anaiṫnid / wikimedia © threeart / depositphotos

Σύμφωνα με ιρλανδικό μύθο, ένας σιδεράς που ονομάζεται Jack έκανε μια συμφωνία με τον διάβολο. Μετά το θάνατό του, η ψυχή του δεν επιτρέπεται στον παράδεισο ή την κόλαση. Η ψυχή του περιπλανιόταν στον κόσμο, χρησιμοποιώντας φανάρι για να φωτίσει το μονοπάτι του. Το φανάρι κατασκευάστηκε από γογγύλι.Οι Κέλτες αργότερα έκαναν μια παράδοση να βάζουν ένα τέτοιο φανάρι στο περβάζι για να βοηθήσουν τις χαμένες ψυχές να βρουν το δρόμο τους προς το καθαρτήριο.Μόνο πολύ αργότερα τα γογγύλια αντικαταστάθηκαν από κολοκύθες, οι οποίες φαίνονται πολύ πιο ελκυστικές.

  • Ολυμπιακά δαχτυλίδια

© methodshop .com / flickr

Είναι γνωστό ότι οι έγχρωμοι Ολυμπιακοί δακτύλιοι συμβολίζουν τις 5 ηπείρους: το κίτρινο είναι η Ασία, το κόκκινο είναι η Αμερική, το μαύρο είναι η Αφρική, το μπλε είναι η Αυστραλία και το πράσινο είναι η Ευρώπη.Αλλά αποδεικνύεται ότι ο συνιδρυτής των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ο Baron Pierre de Coubertin, δεν προτίμησε αυτό το νόημα. Στην πραγματικότητα, το σημείο του συμβόλου είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τις σημαίες όλων των χωρών χρησιμοποιώντας τα χρώματα των δακτυλίων και το λευκό χρώμα του φόντου. Αυτός ο μύθος είναι πολύ πιο ελκυστικός, δεν νομίζετε;

  • Χάμσα

© vilagbiztonsag © Ksyshakiss / κατάθεση φωτογραφιών © Albrecht Dürer / wikimedia

Το Χάμσα, γνωστό και ως Χέρι της Φατιμά, είναι μια φυλακή δημοφιλής στους εβραϊκούς και αραβικούς πολιτισμούς.Πιθανότατα, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του Hamsa και του παλαμικού σχήματος manu pantu amulet, το οποίο βρίσκεται στην αρχαία Ρώμη και την Αίγυπτο. Αυτό το σύμβολο εμφανίστηκε αργότερα στον Χριστιανισμό. Μεταμορφώθηκε σε σύμβολο ευλογίας και σημάδι ευλογίας.Αυτό το σύμβολο θεωρείται ισχυρό αντιχριστιανικό σημάδι. Ωστόσο, έχει και μια άλλη πλευρά: σύμφωνα με το μύθο, ο απόστολος Πέτρος θα σταυρωθεί όπως ο Ιησούς. Αλλά είπε ότι δεν άξιζε να πεθάνει έτσι, έτσι ζήτησε να σταυρωθεί ανάποδα.Έτσι ο Σταυρός του Αγίου Πέτρου έγινε το σύμβολο της ταπεινοφροσύνης και της υπομονής. Επομένως, μην εκπλαγείτε αν δείτε έναν ανεστραμμένο σταυρό σε ένα χριστιανικό καθεδρικό ναό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add