Διεθνής Τύπος: Πρώτη επιλογή για διακοπές η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαΐου 10, 2020

Διεθνής Τύπος: Πρώτη επιλογή για διακοπές η Ελλάδα από την 1η Ιουλίου


Επίκεντρο δημοσιευμάτων του ξένου Τύπου αποτελεί η Ελλάδα, καθώς γνωστά διεθνή μέσα ενημέρωσης την παρουσιάζουν ως προορισμό διακοπών από την 1η Ιουλίου και μετά.

Spiegel: Σταδιακή επανέναρξη εστιάσης και ξενοδοχείων στην Ελλάδα από τον Ιούνιο

Ρεπορτάζ για τη σταδιακή άρση των περιορισμών λόγω κορωνοϊού και την κατάσταση που επικρατεί στους δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς και στην Ελλάδα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel, στη στήλη «Ταξίδια».
Το περιοδικό αναφέρεται και σε άλλες χώες όπως οι Ισπανία, Γαλλία, Αυστρία, Ιταλία, Ελλάδα, Δανία, Κάτω Χώρες, Κροατία και Τουρκία. Για την Ελλάδα, το περιοδικό παραθέτει συνοπτικά τα ανακοινωθέντα, πρώτα βήματα χαλάρωσης των περιορισμών από την ελληνική κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, ενώ γίνεται ειδική αναφορά στους ισχύοντες περιορισμούς για τα εσωτερικά ταξίδια.
Επιπλέον, αναφέρει ότι η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και των ξενοδοχείων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιουνίου.
Τέλος, το δημοσίευμα τονίζει ότι παραμένουν προς το παρόν οι ισχύοντες περιορισμοί για τη δυνατότητα που θα έχουν οι Γερμανοί τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ασαφές παραμένει το πότε θα αποκατασταθούν οι αεροπορικές συνδέσεις εντός Ευρώπης.

CNN: Success story η Ελλάδα

Το CNN επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό θέλγητρο κι αυτό δεν είναι μυστικό, ωστόσο με τον περισσότερο κόσμο να βιώνει την πανδημία του κορωνοϊού, η ιδέα καλοκαιρινών διακοπών εκεί, αποτελεί μακρινό όνειρο. Ίσως, όμως, και όχι, όπως λένε Έλληνες αξιωματούχοι. Το κράτος της Μεσογείου εμφανίζεται σαν ένα σπάνιο success story αναφορικά με την αντιμετώπιση του ιού. Η επιβολή σκληρού και έγκαιρου lockdown, επέτρεψε στη χώρα να κρατήσει πολύ χαμηλά τους θανάτους, ενώ από αυτή την εβδομάδα ορισμένες επιχειρήσεις άνοιξαν εκ νέου για πρώτη φορά».
«Προς το παρόν, όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε τεστ μόλις αφιχθούν στην Αθήνα. Όπως έγινε και με το συνεργείο του CNN, όπου κατά τη διάρκεια της πτήσης συμπλήρωσαν ειδική φόρμα προσωπικών πληροφοριών, ακόμη και τον αριθμό θέσης στο αεροσκάφος, ώστε να καταστεί ευκολότερη η ανεύρεσή τους αν διαπιστωθεί ότι κάποιος είναι φορέας του ιού. Όταν αφίχθησαν στο αεροδρόμιο, υποβλήθηκαν όλοι σε τεστ και τα αποτελέσματα τους δόθηκαν μετά από 12 ώρες (ευτυχώς αρνητικά, σημειώνουν οι αρθρογράφοι)», προσθέτει.

The Sun: Επιστροφή στην Ελλάδα από τον Ιούλιο
Η βρετανική Sun ετοίμασε θέμα με τίτλο «Πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω στην Ελλάδα;». Το άρθρο αναφέρει ότι «ορισμένα ελληνικά νησία, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Κως δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορωνοϊού. Παρ' όλα αυτά, ο τουρισμός δεν θα επιστρέψει άμεσα στη χώρα, με την απαγόρευση πτήσεων να έχει ισχύ ως τα μέσα Μαΐου. Οι τουρίστες χάρηκαν, ακούγοντας πως τα ξενοδοχεία θα ανοίξουν από την 1η Ιουνίου, αν και αυτό θα εξυπηρετήσει αρχικά τον εγχώριο τουρισμό. Στα καλά νέα, ξεκίνησε η άρση των μέτρων του lockdown και οι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα από τον Ιούλιο, αν η διασπορά του ιού παραμείνει χαμηλή».

Bild: Εφικτές οι διακοπές στη Μεσόγειο – Επιλογή η Ελλάδα
Μετά το χθεσινό της αφιέρωμα που κυκλοφορούσε με τίτλο «Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα», η γερμανική εφημερίδα Bild με τον Armin Laschet, πολιτικό του CDU και πιθανό υποψήφιο για την Καγκελαρία, ο οποίος δήλωσε ότι μπορεί να είναι εφικτές οι καλοκαιρινές διακοπές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από το εσωτερικό της Γερμανίας. «Μεταξύ 11 και 15 Μαΐου θα δούμε για παράδειγμα να τερματίζεται το Lockdown στη Γαλλία», σημείωσε. Ο Laschet θεωρεί εφικτές και τις διακοπές στη Μεσόγειο, αν και προς το παρόν δεν συμβουλεύει τους πολίτες να κάνουν κρατήσεις, με δεδομένο την παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση της γερμανικής κυβέρνησης που ισχύει μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η Μαγιόρκα και η Ιταλία είναι μια επιλογή, κατά την άποψη του Laschet.
«Η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση σχετικά καλά, με λίγα κρούσματα, όπως και η Μαγιόρκα. Πρέπει να δει κανείς τη συνολική πρόοδο της Ευρώπης. Σε ποια χρονική στιγμή θα σταματήσουμε το κλείσιμο των συνόρων;», επισήμανε.
Όπως εκτιμά, για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία όλα εξαρτώνται «από την εξέλιξη» του αριθμού των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον Laschet. «Δύσκολα μπορώ να φανταστώ την επιλογή των μακρινών ταξιδιών», συμπλήρωσε.

Süddeutsche Zeitung: «Τεστ πριν την αναχώρηση της πτήσης;»
Η Süddeutsche Zeitung μιλά σε ρεπορτάζ για τις προσπάθειες της Ελλάδας στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα, αναφέρει: «Είναι άδικο: Η Ελλάδα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά οι οικονομικές συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρότερες για τη χώρα. Ενώ άλλες κυβερνήσεις ήταν ακόμα διστακτικές, η Αθήνα έκλεισε νωρίς σχολεία και εστιατόρια, επέβαλε περιορισμούς κυκλοφορίας και έβαζε τους ταξιδιώτες σε καραντίνα. Με αυτό τον τρόπο, μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί λιγότερα κρούσματα στη χώρα από τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ. Παρόλα αυτά, τα 2/3 των ξενοδόχων φοβούνται τη χρεοκοπία, εάν δεν έρθουν τουρίστες αυτό το καλοκαίρι».

FAZ – Θεοχάρης: «Τον τελευταίο λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι»
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung φιλοξενεί συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η Ελλάδα για να σώσει, όπως γράφει η εφημερίδα, την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ο υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε «την παρουσίαση ενός σχεδίου για τη στήριξη του τουρισμού μέσα στις επόμενες μέρες, το οποίο περιλαμβάνει υγειονομικούς κανόνες για παραλίες, ξενοδοχεία και μεταφορές, αλλά και μειώσεις φόρων για τον τουριστικό κλάδο».
Ο Χάρης Θεοχάρης αποκάλυψε την ιδέα της ελληνικής κυβέρνησης: «Τα υποχρεωτικά τεστ για κορωνοϊό να γίνονται στη χώρα προέλευσης, έτσι ώστε οι τουρίστες να αισθάνονται ασφαλείς ήδη κατά την επιβίβαση στο αεροσκάφος».
Σε ερώτηση της εφημερίδας, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τον τελευταίο λόγο για την φετινή σεζόν τον έχουν οι επιδημιολόγοι: «Αποστολή μου είναι να προετοιμάσω τα πάντα για την ημέρα που θα επιτραπούν και πάλι οι διεθνείς μετακινήσεις. Αν όμως οι ειδικοί μάς πουν ότι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω θα το πράξουμε. Σε περίπτωση που, για παράδειγμα, ξανακλείσουν κομμωτήρια και κουρεία τότε δεν θα έχει πια νόημα να μιλάμε για τουρισμό. Όλες οι δηλώσεις μου γίνονται με επιφύλαξη. Σχεδιάζουμε την καλοκαιρινή περίοδο υπό την προϋπόθεση ότι η κατάσταση συνεχίζει να βρίσκεται υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να πάρουμε παράλογα ρίσκα», πρόσθεσε.

Tagesschau: «Η Ελλάδα τα έχει βγάλει πέρα, σύντομα και θα αφήσει τους τουρίστες να επιστρέψουν»
Η γερμανική tagesschau γράφει ότι «η Ελλάδα τα έχει βγάλει πέρα/ έχει γλιτώσει μέχρι στιγμής την κρίση και σύντομα και θα αφήσει τους τουρίστες να επιστρέψουν στη χώρα. Για να αποφευχθούν οι πολυσύχναστες παραλίες, η Αθήνα επιβάλλει όρους – και ελπίζει για ένα ευρωπαϊκόχρονοδιάγραμμα. Η Ελλάδα επιστρέφει αργά στο φυσιολογικό μετά την πρώτη χαλάρωση των μέτρων».

ABC: «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου»
Στην ηλεκτρονική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας ABC δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο: «Έναρξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου» και υπότιτλο: «Η έγκαιρη λήψη μέτρων κατά της πανδημίας και η τήρησή τους από τους Έλληνες, δημιουργούν σχετικά αισιόδοξο κλίμα».

Telegraph: «Πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε στην Ελλάδα;»
Ως ιδανικό προορισμό διακοπών παρουσιάζει την Ελλάδα η βρετανική «Telegraph», που σημειώνει ότι η χώρα μας «δεν έχει ανταγωνιστή». Στο ρεπορτάζ γίνεται αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας και υποδεικνύει όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα.
Οι διακοπές στο εξωτερικό έχουν απαγορευτεί για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας εδώ και περίπου μία εβδομάδα.
Η Telegraph φιλοξενεί δηλώσεις του Έλληνα υπουργού τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος επισημαίνει πως η Ελλάδα «θα κάνει ότι είναι δυνατόν» για να διασφαλίσει πως οι Βρετανοί θα είναι μεταξύ των πρώτων διεθνών επισκεπτών της χώρας το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, αρκετά πράγματα παραμένουν εκτός του ελέγχου της, επισημαίνει το δημοσίευμα, καθώς ισχύουν ακόμη οι απαγορεύσεις του Foreign Office για τα ταξίδια στο εξωτερικό, όπως και η απαγόρευση πτήσεων μεταξύ κρατών της Ευρώπης. Ακόμη, στάθηκε και στο γεγονός πως πρέπει αρκετά ελληνικά ξενοδοχεία και εστιατόρια να ξεκινήσουν να λειτουργούν, για να ικανοποιήσουν τους επισκέπτες, ακόμα κι αν υπάρχουν περιοριστικά μέτρα, που αποτελούν «ανάθεμα για το κέρδος τους».

«Το αν οι Βρετανοί μπορέσουν να έρθουν στην Ελλάδα τον Ιούλιο, εξαρτάται από την επιθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου να συζητήσει και συμφωνήσει σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Σε αυτά περιλαμβάνονται κάποιου τύπου έλεγχοι, από τη βρετανική κυβέρνηση. Ευτυχώς, η τεχνολογία προχωρά και θα επιστρέψει τη διεξαγωγή φθηνότερων και λεπτομερέστερων τεστ. Με αυτά τα δεδομένα θα μπορέσουμε να υποδεχτούμε Βρετανούς, αν όχι τον Ιούλιο, τότε ίσως τον Αύγουστο» πρόσθεσε ο Θεοχάρης, επισημαίνοντας πως οι σχετικές συζητήσεις με τους Βρετανούς αξιωματούχους δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.
Στο θέμα, επισημαίνονται και οι ημερομηνίες σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, οι κανονισμοί που έχουν οριστεί για τη λειτουργία καταστημάτων, εστιατορίων και παραλιών με τον κ. Θεοχάρη να αναρωτιέται: «Πρόκειται για την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: θα είναι αυτή η νέα πραγματικότητα ή θα βρούμε κάποιες άλλες λύσεις; Θα λειτουργήσουκε υπεύθυνα για όσο χρειαστεί, ωστόσο κάποιες αλλαγές ενδέχεται να μας συντροφεύουν για πάντα. Σκεφτείτε, απλά, πόσο άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε η 11η Σεπτεμβρίου…», προσθέτει.

Η Zeit φιλοξενεί συνέντευξη με τον επικεφαλής της TUI και τον λοιμωξιολόγο Αλ. Κεκουλέ.
Η εφημερίδα Die Zeit επικεντρώνεται στο σημερινό της φύλλο στον τουρισμό τον καιρό της πανδημίας. Τίτλος του πρωτοσέλιδου «Ο άνθρωπος θέλει να βγει έξω». Σε άρθρο που επιγράφεται «Ποιός θα μας αφήσει να μπούμε στη χώρα;» η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στις προετοιμασίες σειράς χωρών για την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο. Ανάμεσά τους Ελλάδα, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία και Σουηδία. Στη στήλη για την Ελλάδα η εβδομαδιαία εφημερίδα επισημαίνει: «Η Ελλάδα κατάφερε επιτυχώς να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού εφαρμόζοντας μερικά από τα αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη και διεκδικεί ήδη από τώρα κομμάτι της τουριστικής πίτας. Η ελληνική κυβέρνηση δημιούργησε Ομάδα Δράσης και διαπραγματεύεται με τους γερμανικούς τουριστικούς κολοσσούς TUI και DER τις λεπτομέρειες ενός σχεδίου υγειονομικής ασφάλειας. Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται μεγαλύτερες συναθροίσεις ατόμων σε παραλίες και πισίνες, ενώ οι ξενοδοχειακές μονάδες οφείλουν να είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά».

Διαβάστε περισσότερα: iPaidia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: