Η τάση του Nordic στυλ και πώς να την υιοθετήσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020

Η τάση του Nordic στυλ και πώς να την υιοθετήσεις

To σκανδιναβικό στυλ με το βορειοευρωπαϊκό ύφος διακόσμησης με τη μονοχρωμία και τη λιτότητά του έχει κατακτήσει τα social media και θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο δημοφιλές σε όλο τον κόσμο.

Στην βάση του αυτό το στυλ είναι απλό. Λευκά και γήινα χρώματα, λιτές γραμμές και μικρές δόσεις πολυτέλειας απο χρυσό, χαλκό ή μπρούτζο . Το πράσινο khaki γίνεται το νέο ουδέτερο χρώμα τόσο για τους εσωτερικούς όσο για τους εξωτερικούς χώρους. Τα μοτίβα είναι απλά και γεωμετρικά. Τα σκανδιναβικά σπίτια χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές, είναι απίστευτα λειτουργικά και ταυτόχρονα πολύ εκλεπτυσμένα. Η εξαιρετική χρήση του φωτισμού, τα διακριτικά χρώματα και η μίνιμαλ επίπλωση δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για μια καθημερινότητα με χαλαρή διάθεση και στυλ.
Για να πετύχεις το Nordic στυλ μπορείς να χρησιμοποιήσεις στρογγυλά φωτιστικά από χαλκό, μικρούς κάκτους, γκρι τοίχους, ασπρόμαυρη τέχνη, ξύλινα πατώματα, ξύλινες καρέκλες, βελούδο και λινό.


Πατώματα: έπενδυσε με ανοιχτό ξύλο το πάτωμα σου ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται πιο φωτεινό. Υπάρχουν και πιο οικονομικές λύσεις όπως laminate ή πλακάκια με εφέ ξύλου.

Χρώματα: Οι άσπροι τοίχοι, οι ανοιχτοί γκρι και τα γαλάζια υφάσματα είναι αυτά που δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για τους χώρους. Λευκά τραπεζομάντηλα και κουρτίνες θα συμβάλουν πολύ στη φωτεινότητα του χώρου. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου είναι ιδανικές. 


Υλικά: Το ξύλο, το μαλλί, το βαμβάκι, τα κεραμικά και το γυαλί είναι τα ιδανικά υλικά για το Nordic στυλ



Έπιπλα: Υπάρχουν πολλά έπιπλα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δώσεις Nordic στυλ στο χώρο σου. Προτίμησε τα ανοιχτά χρώματα και μην διστάσεις να βάλεις έπιπλα από διαφορετικά στυλ, αρκεί να ανήκουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.


Συνδύασε το άσπρο με πινελιές από λαμπερά χρώματα: κίτρινο, ροζ ,τυρκουάζ, ψυχρό μπλέ & κιτρινοπράσινα


Χρησιμοποίησε κάκτους και παχύφυτα


Με διάθεση πράσινη
Το κιτρινοπράσινο χρώμα επηρεάζεται από τα φυτά. Το χρώμα των πράσινων αποχρώσεων βρίσκεται στα δάπεδα, στους τοίχους, στα υφάσματα και στις ταπετσαρίες
Τα μπλέ - γκρι χρώματα επηρεάζονται από τα παχύφυτα: Τις πράσινες αποχρώσεις τις βρίσκεις σε πατώματα , τοίχους, υφάσματα και ταπετσαρίες



Με διάθεση κίτρινη
Το κίτρινο είναι το νέο αισιόδοξο και ενεργητικό χρώμα που επιστρέφει δυναμικά στην κορυφή των χρωμάτων και υφασμάτων


Σχέδια
Τα υφάσματα, τα χαλιά και τα πλακάκια αντλούν έμπνευση από τα γεωμετρικά σχήματα της δεκαετίας του '30


Σχέδια με καμπύλες
Η σκανδιναβική επιρροή δίνει μια καθαρή, απλή διάθεση στο design ειδικά όταν οι γραμμές έχουν καμπύλες και είναι λείες




ΓΡΑΨΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το διαβάσαμε εδώ:https://www.leroymerlin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add