Μαγνήτες Νεοδυμίου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Απριλίου 16, 2020

Μαγνήτες Νεοδυμίου

Μαγνήτες Νεοδυμιου Παραλληλόγραμμοι 20x10x4mm 2 τεμάχια | FLAMEBOX®
ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΑ - ΓΕΜΜΟΛΟΓΙΑ:
Το Χημικό στοιχείο Νεοδύμιο είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 60 και ατομικό βάρος 144,24. Έχει θερμοκρασία τήξης 1010 C° και θερμοκρασία βρασμού 3127 C°. Χημικό σύμβολο: Nd. Σχηματίζει άλατα χρώματος αμέθυστου, των οποίων τα διαλύματα δίνουν χαρακτηριστικό και έντονο φάσμα απορρόφησης. Το Νεοδύμιο ανήκει στις σπάνιες γαίες ή "λανθανίδες" στο Περιοδικό πίνακα.
Από τους πιο ισχυρούς μαγνήτες είναι οι μαγνήτες νεοδυμίου, που αποτελούν κράμα σιδήρου, βορίου και νεοδυμίου. Οι μαγνήτες που κατασκευάζονται με τον τρόπο αυτό είναι περίπου 20 φορές ισχυρότεροι από τους κλασικούς μαγνήτες σιδήρου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Είναι μία επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική που μπορεί να ενισχύσει τη βελτίωση της κυκλοφορίας για πιο αποτελεσματική μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα του οργανισμού, καθώς και για πιο αποτελεσματική απόρριψη των τοξινών. Η σωστή κυκλοφορία διασφαλίζει υψηλά επίπεδα αυτοθεραπείας του οργανισμού. Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν τις ιδιότητες των μαγνητών για να ανακουφιστούν από:
1. Αρθρίτιδα
2. Μυοσκελετικά
3. Υποθυρεοειδισμό
4. Διαβήτη
5. Γυναικολογικά
6. Στρες
7. Κατάθλιψη
8. Αϋπνία
9. Νευρικότητα
10. Κακή Κυκλοφορία
11. Ημικρανίες
12. Κόπωση
13. Πόνους στην Πλάτη
14. Πόνους Περιόδου
15. Ανεξήγητη Υπογονιμότητα

ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Τα μαγνητικά κοσμήματα θα πρέπει να είναι επενδυμένα με Χρυσό και Ράδιο και να περιέχουν τουλάχιστον δύο μαγνητικά στοιχεία Νεοδυμίου, με ισχύ περίπου 1200 Gauss.
1. Ο μαγνητικός Βόρειος Πόλος ηρεμεί το σώμα.
2. Το Gauss είναι μονάδα μέτρησης του μαγνητικού πεδίου.
3. Το Νεοδύμιο είναι κράμα σιδήρου με βόρειο.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΟ
Οι περισσότερες πειραματικές έρευνες έδειξαν ότι το σταθερό μαγνητικό πεδίο επιδρά εντυπωσιακά και σε ασυνήθιστο βαθμό στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος που έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Το μαγνητικό βραχιόλι, και γενικά τα μαγνητικά προϊόντα, υπόσχονται να ανακουφίσουν τους πόνους της αρθρίτιδας, τους πόνους που προέρχονται από τραύματα, τις διάφορες φλεγμονές των οστών αλλά και του μυϊκού συστήματος. Επίσης χρησιμοποιούνται για οσφυαλγίες, κατάγματα, διαστρέμματα, δερματοπάθειες, μετατραυματικές και μετεγχειρητικές αποθεραπείες. Βοηθούν και όσους υποφέρουν από κιρσούς ή έχουν φλεβίτιδα. Οι μαγνήτες θεωρείται ότι:
1. Προκαλούν υπεραιμία και απελευθερώνουν ενδορφίνες, οι οποίες ανακουφίζουν τον πόνο.
2. Απομακρύνουν τα οιδήματα.
3. Διευκολύνουν την απέκκριση των άχρηστων ουσιών από τον οργανισμό.
4. Μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες μέσω του αίματος στην πάσχουσα περιοχή.
5. Ευνοούν το μεταβολισμό των λιπιδίων και των πρωτεϊνών.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
1. Οι μαγνήτες δεν προκαλούν εθισμό.
2. Δεν εκπέμπουν ραδιενέργεια ούτε καμία άλλης μορφής βλαβερή ακτινοβολία.
3. Η χρήση τους είναι απλή και δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία.
4. Μεταφέρονται εύκολα παντού.
5. Δεν έχουν καθόλου παρενέργειες καθώς αποτελούν ένα εντελώς φυσικό μέσο θεραπείας.
6. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία.
7. Συνδυάζονται και με άλλες θεραπείες (φάρμακα, υπέρηχους, laser, ομοιοπαθητική κλπ.)

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Η μαγνητική θεραπεία και η χρήση των μαγνητών για θεραπευτικούς σκοπούς, ήταν γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα, πολύ πριν απ’ ότι στην Αρχαία Αίγυπτο. Η λέξη «μαγνήτης» είναι Ελληνική, προέρχεται από έναν βοσκό της αρχαιότητας τον Μάγμα, που παρατήρησε πως τα καρφιά που ήταν στα σανδάλια του κολλούσαν σε ένα πέτρωμα που ήταν ο φυσικός μαγνήτης, εξ ου και η λέξη "Μαγνησία" έχει παραμείνει ίδια σε όλες τις χώρες του κόσμου μέχρι και σήμερα.
Ο Σωκράτης στο "Φαίδων" δίνει τους νόμους του Νεύτωνα μιλώντας για τέτοιου είδους δυνάμεις όταν περιγράφει την γη από ψηλά. Οι μαγνήτες και η χρησιμότητά τους αναφέρονται σε κινέζικα και ινδουιστικά κείμενα.
Φυσικός μαγνητισμός υπάρχει στην ηφαιστειακή λάβα μέσα στη γη και στο οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Η παγωμένη λάβα συγκρατεί τον μαγνητισμό της γης.

- 3000 π.χ. Αιγυπτιακά έγραφα γραμμένα στα ιερογλυφικά, αναφέρουν τη χρήση της μαγνητικής θεραπείας για λόγους υγείας. Η Κλεοπάτρα φορούσε ένα μαγνητικό φυλαχτό για να διατηρείται νέα και όμορφη, να καταπολεμά τους πονοκεφάλους και τα συμπτώματα της γήρανσης.
- Η βασίλισσα Ελισάβετ η Α΄υπέφερε από αρθρίτιδα. Ο γιατρός της, William Gilbert, χρησιμοποιούσε τους μαγνήτες για να ανακουφίζει τους επιφανείς ασθενείς του. Μετά τον 18ο αιώνα ήταν η χρυσή εποχή του μαγνητισμού για θεραπευτικούς σκοπούς.
- Ο Mozart ήταν τόσο ενθουσιασμένος από την επιτυχία του Mesmer που αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των μαγνητών κατά την διάρκεια της όπεράς του ‘Cosi fan tutte”.
- H Despina τραγούδησε: "Αυτοί οι μαγνήτες, οι πέτρες του Mesmer που δημιουργούνται στην Γερμανία κι έγιναν φημισμένες στη Γαλλία…"
- Σήμερα, 5 εκατομμύρια Αμερικανοί εμπιστεύονται την μαγνητική θεραπεία για ανακούφιση από χρόνιους πόνους.
- Ο Bill Clinton και ο Sir Anthony Hopkins είναι μεταξύ των πολλών που πείστηκαν για τα υπαρκτά αποτελέσματα της μαγνητικής θεραπείας.
- Ο φημισμένος γιατρός Paracelsus διακήρυσσε: "Ο μαγνητισμός είναι ο βασιλιάς όλων των μυστικών".
- Ο Franz Anton Mesmer ήταν ο πρώτος ερευνητής που δοκίμασε τους μαγνήτες για θεραπευτικούς σκοπούς. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχαν άμεσα αποτελέσματα στο νευρικό σύστημα και η χρήση τους ήταν αποτελεσματική για την καταπολέμηση της κράμπας και την ανακούφιση των νευραλγιών.
- Το πρώτο μαγνητικό βραχιόλι κατασκευάστηκε κατ' εντολή ενός Βρετανού μεγαλοεπιχειρηματία από επιστημονικό προσωπικό για την θεραπεία του σκύλου του από τα ρευματικά. Έφτιαξαν λοιπόν ένα μαγνητικό κολάρο για να τον ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της πάθησης. Μετά από αυτό τα μαγνητικά βραχιόλια σχεδιάστηκαν και εξελίχθηκαν μέχρι τα σημερινά μοντέρνα σχέδια.

ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΙΣΧΥΣ
Η ισχύς του μαγνητικού πεδίου μετράται σε Gauss. Αν ένα βραχιόλι έχει δύο μαγνήτες, καθένας από 1200 Gauss, αυτό δεν διπλασιάζει την ισχύ του μαγνητικού πεδίου.

ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΝΕΟΔΥΜΙΟΥ
Είναι οι ακριβότεροι αλλά και οι πιο αποτελεσματικοί για θεραπεία και η ισχύς τους είναι ΜΟΝΙΜΗ.






Έρευνα - Επιμέλεια
Γεωπαθολόγος
Γεμμολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add