Επιλέγω το σωστό στόρι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 04, 2020

Επιλέγω το σωστό στόρι

Τα στόρια εσωτερικού χώρου έχουν αρκετές δυνατότητες και λειτουργίες. Μπορούν να ρυθμίσουν το φως που εισέρχεται στο χώρο σας, να απομονώσουν τη θερμότητα και να προστατέψουν την ιδιωτικότητά σας. Επιλέξτε ανάμεσα στους διάφορους τύπους το κατάλληλο στόρι για εσάς και πετύχετε παράλληλα το διακοσμητικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε.


Περσίδες

Οι περσίδες είναι το κατάλληλο "εργαλείο" για να ρυθμίζετε το φως και την κατεύθυνσή του.

Ξύλινες: όμορφες διακοσμητικά, οι ξύλινες περσίδες προσδίδουν στο περιβάλλον μια θερμή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Θα τις βρείτε διαθέσιμες σε πολλές αποχρώσεις και με πιστοποίηση FSC που σέβονται το περιβάλλον. 

Αλουμινίου: προσδίδουν μια μοντέρνα αίσθηση στο χώρο και προσφέρουν ιδιαίτερη πρακτικότητα. Εύκολες στην εγκατάσταση, ταιριάζουν όμορφα σε χώρους κουζίνας ή μπάνιου. Διατίθενται σε αρκετά χρώματα και με ανθεκτικότητα ακόμη κι αν βρίσκονται σε άμεση έκθεση στον ήλιο.

PVC: διαθέσιμες σε προσιτές τιμές και εύκολες στην εγκατάσταση, αν και ο συγκεκριμένος τύπος περσίδων θα πρέπει συνήθως να αποφεύγεται σε περιπτώσεις άμεσης έκθεσης στον ήλιο.


Στόρι ρολό

Τα στόρια ρολό είναι η καταλληλότερη λύση όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος στο κάτω μέρος του παραθύρου σας και δίνει μια ανάλαφρη νότα.
Μπορεί να συσκοτίσει ή να φιλτράρει το φως. Διατίθεται σε πολλά υλικά και χρώματα για να βρείτε το κατάλληλο που θα ταιριάξει στο χώρο σας. 

Ρολό ημι-διαπερατό: χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τις διπλές κουρτίνες και μπορεί να αντικαταστήσει τις βουάλ. 

Ρολό μη διαπερατό: προορίζεται για τα δωμάτια που δεν διαθέτουν παντζούρια. 


Στόρι Ρόμαν

Το στόρι ρόμαν χαρίζει ζεστασιά και έναν ξεχωριστό χαρακτήρα στο χώρο χάρη στα ιδιαίτερα υφάσματά του. 

Ανοίγει και κλείνει εύκολα με ένα κορδόνι ή μια αλυσίδα 
Διατίθεται σε πολλά χρώματα και υλικά, όπως λινό ή πολυεστέρα, ενώ έχετε την επιλογή από διαπερατά και μη διαπερατά υφάσματα.
Είναι εύκολα αφαιρούμενο ενώ τα περισσότερα υφάσματα πλένονται στο πλυντήριο, ως επί το πλείστον, επιτρέποντας μια εύκολη συντήρηση.


Η χρήση τους

Περιορίζει το φως

• Δημιουργεί πλήρη συσκότιση σε ένα χώρο : ένα στόρι μπορεί να εμποδίσει έως 100% τις ακτίνες του ήλιου. 
• Επιτρέπει ένα μέρος του φωτός να εισέρχεται στο χώρο χωρίς να είναι ενοχλητικό στην όραση. 
• Για έναν τέλειο έλεγχο της φωτεινότητας η κατάλληλη λύση είναι οι περσίδες που σας επιτρέπουν να επιλέξετε την ποιότητα του φωτός στον χώρο με μία κίνηση
Σύμφωνα με τη μορφή και το χώρο του δωματίου 

• Μπορείτε να διαχωρίσετε ένα σημείο ή να απομονώσετε ένα χώρο όπως παλιά ράφια σε ένα μοντέρνο δωμάτιο.
• Μπορείτε να κρύψετε μία ντουλάπα και να προσδώσετε μια μοντέρνα άποψη στην αποθήκευσή σας.
• Στολίζετε ένα παράθυρο χωρίς να το τρυπήσετε


Σύμφωνα με τη χρήση και την ιδιαιτερότητα του χώρου

• Όταν θέλετε να προστατεύσετε το χώρο σας από την θερμότητα. Τους καλοκαιρινούς και πιο ζεστούς μήνες του χρόνου τα τζάμια και τα στόρια αντανακλούν την θερμότητα και το φως με αποτέλεσμα να μην ζεσταίνουν τον χώρο σας. 
• Σε έναν χώρο με υγρασία τα στόρια αλουμινίου είναι ανθεκτικά σε περιπτώσεις υγρασίας αφού δεν σκουριάζουν εύκολα και θεωρούνται πιο πρακτικά σε σχέση με τα υφασμάτινα. Πλένονται εύκολα και είναι η κατάλληλη λύση για ένα χώρο με υγρασία όπως η κουζίνα και το μπάνιο. 
Καλό να γνωρίζετε : Υπάρχει μια ποικιλία υφασμάτων που είναι ανθεκτικά στην υγρασία και χρησιμοποιούνται σε στόρι ρολού.
• Για να διαχωρίσετε έναν επαγγελματικό χώρο ή κοινόχρηστο τα υφασμάτινα στόρια σε ρολό είναι η καλύτερη λύση. Μπορείτε να τα ταιριάξετε σε χρωματικούς τόνους με τον κάθε χώρο και είτε να τον «κρύβει» είτε να τον αναδεικνύει αναλόγως με την επιλογή σας. 


Ως ένα διακοσμητικό στοιχείο

Αναλόγως τι στυλ θέλετε να έχει ο χώρος σας, θα τον αναδείξετε με τις κατάλληλες περσίδες, ρολά ή ρόμαν .

• «Θέλω να δημιουργήσω έναν ζεστό χώρο»: 
Eπιλέξτε το στόρι ρολό. Προσφέρεται μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, υλικών και υφής για να επιλέξετε το κατάλληλο για τον χώρο σας που θα τον ζεστάνει και θα τον αναδείξει. Παίξτε με τις αποχρώσεις σε συνδυασμό με τις κουρτίνες, κάντε εναλλαγές με διαφάνειες και ιδιαίτερους συνδυασμούς και στα πιο μικρά παράθυρα.

• «Θέλω έναν μοντέρνο και σύγχρονο χώρο »: 
Αν ψάχνετε ένα στόρι να ταιριάξει στον μοντέρνο χώρο σας τότε επιλέξτε περσίδες αλουμινίου. Στην ουσία, μπορεί να αφομοιωθεί σε όλους τους χώρους λόγω της μεγάλης ποικιλίας χρωμάτων και μεγέθους .

• «Θέλω ένα χώρο φυσικό» : 
Οι περσίδες ξύλου μπορούν να συνθέσουν μια φυσική εκδοχή στο χώρο σας. Προσφέρουν μια φιλόξενη αλλά και μοντέρνα αίσθηση για εσάς που θέλετε να κυριαρχούν οι γήινοι τόνοι και η ηρεμία στο χώρο σας. Μπορείτε να επιλέξετε αντίστοιχα και στόρι σε ρολό μπαμπού ή ξύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: