Πώς να βρείτε το σχήμα του προσώπου σας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Απριλίου 16, 2020

Πώς να βρείτε το σχήμα του προσώπου σας


Στρογγυλό, ωοειδές, με γωνίες- το σχήμα του προσώπου μας μπορεί ουσιαστικά να αποφασίσει τι μας ταιριάζει. Μάθετε εδώ τι σχήμα προσώπου έχετε ώστε να γνωρίζετε ποια γυαλιά ηλίου σας ταιριάζουν καλύτερα ή πώς να φτιάξετε τα μαλλιά σας, τα φρύδια ή τη γενειάδα σας.

Το πρώτο βήμα στην επιλογή του σωστού ζευγαριού γυαλιών ηλίου είναι η μέτρηση του προσώπου σας.

Για πρακτικούς λόγους προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε μεταλλική ταινία για να μετρήσετε. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε πλαστική ταινία για να μετρήσετε (συνήθως χρησιμοποιείται στην ραπτική), καθώς είναι πολύ πιο ευέλικτη.

Πιάστε ένα σημειωματάριο, καθήστε μπροστά από έναν καθρέφτη ή τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας και αρχίστε τη μέτρηση, καταγράφοντας κάθε μέτρηση.


ΒΗΜΑ 1. ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ



Ξεκινήστε με το μέτωπό σας

Με τη βοήθεια της ταινίας που μετράει, μετρήστε το μέτωπό σας από γραμμή σε γραμμή των μαλλιών και βεβαιωθείτε ότι η ταινία έχει τοποθετηθεί στο ευρύτερο σημείο του μετώπου

Ελέγξτε τα ζυγωματικά

Ξεκινήστε λίγο πίσω από την εξωτερική γωνία του ενός ματιού, τεντώστε την ταινία σας πάνω από τη γέφυρα της μύτης στην εξωτερική γωνία του άλλου ματιού. Η ταινία θα πρέπει να είναι ίσια και ακριβώς πάνω από το ζυγό.

Μετρήστε τη γραμμή γνάθου

Βρείτε τη βάση του σαγονιού σας ακριβώς κάτω από το αυτί σας. Τραβήξτε την ταινία σας κατά μήκος της άκρης του σαγονιού μέχρι να φτάσετε στο μέσο σημείο στο πηγούνι σας. Συνεχίστε να μετράτε την άλλη πλευρά ή απλώς πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό κατά δύο. Κρατήστε αυτόν τον αριθμό ως την μέτρηση της γραμμή γνάθου σας.

Τέλος, το μήκος του προσώπου

Τοποθετήστε την άκρη της ταινίας μέτρησης στη μέση της γραμμής των μαλλιών σας και τεντώστε την προς τα κάτω μέχρι να φτάσει στην άκρη που έχει το πηγούνι σας. Εάν η διαδικασία γίνει σωστά, η ταινία θα πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από τη μύτη σας.

ΒΗΜΑ 2. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΑΣ

Έχετε πιθανώς ένα στρογγυλό πρόσωπο εάν…

… τα ζυγωματικά σας και το μήκος του προσώπου σας έχουν παρόμοιες μετρήσεις. Είναι μεγαλύτερα από το μέτωπό και τη σιαγόνα σας, τα οποία έχουν παρόμοια μέτρηση. Η γωνία της γνάθου είναι μαλακή και πολύ λιγότερο καθορισμένη. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του σχήματος του προσώπου είναι ότι τα περιγράμματα είναι πολύ μαλακά και θηλυκά και η περιοχή του σαγονιού είναι στρογγυλεμένη.

Συνοπτικά, ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου έχει
Το πρόσωπο (από πάνω προς τα κάτω) και τα ζυγωματικά έχουν το ίδιο μήκος
Το μέτωπο και η γνάθος έχουν την ίδια μέτρηση
Αλλά το μέτωπο και η γνάθος είναι μικρότερα από το μήκος του προσώπου και των ζυγωματικών

Έχετε πιθανώς ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου εάν…

… όλες οι μετρήσεις είναι αρκετά παρόμοιες. Η γωνία της γνάθου είναι απότομη και όχι στρογγυλεμένη. Η περιοχή του πηγουνιού είναι ελαφρώς γωνιακή και έχει ελάχιστη καμπύλη.

Συνοπτικά, ένα τετράγωνο σχήμα προσώπου έχει
Παρόμοιες μετρήσεις
Αιχμηρή σιαγόνα
Το πηγούνι έχει ελάχιστη καμπύλη

Έχετε πιθανώς ένα οβάλ σχήμα προσώπου εάν…

… το μήκος του προσώπου σας είναι μεγαλύτερο από το πλάτος των ζυγωματικών, και το μέτωπό σας είναι ευρύτερο από το σιαγόνα. Η γωνία της σιαγόνας είναι στρογγυλεμένη και όχι αιχμηρή. Αυτό το σχήμα προσώπου μοιάζει με το τετράγωνο σχήμα – αλλά οι άκρες είναι πολύ μαλακότερες και συνολικά το περίγραμμα φαίνεται πολύ αρμονικό. Το κάτω μισό μέρος του προσώπου είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το άνω μισό.

Συνοπτικά, ένα οβάλ σχήμα προσώπου έχει
Μεγαλύτερο πρόσωπο από το πλάτος των ζυγωματικών
Το μέτωπό σας είναι ευρύτερο από τη γνάθο
Η γωνία της σιαγόνας είναι στρογγυλεμένη και όχι αιχμηρή

Πιθανότατα έχετε ένα πρόσωπο σε σχήμα ρόμβου αν…

… η μέση της γραμμής των μαλλιών συνδέεται με τα ζυγωματικά και η γραμμή συνεχίζει στο πηγούνι. Τότε ουσιαστικά το πρόσωπο σας παίρνει το σχήμα ενός διαμαντιού-ρόμβου. Οι γυναίκες και οι άνδρες με αυτό το σχήμα έχουν ένα μυτερό πηγούνι και τα ζυγωματικά είναι το ευρύτερο και πιο προεξέχον τμήμα του προσώπου. Έτσι, το μήκος του προσώπου σας είναι το μεγαλύτερο.

Τότε, κατά φθίνουσα σειρά:
ζυγωματικά
μέτωπο
και η μικρότερη είναι η σιαγόνα

Έχετε πιθανώς ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς αν…

… το πηγούνι είναι μυτερό και μάλλον στενό. Το μέτωπο, από την άλλη πλευρά, είναι το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου. Μερικές φορές οι άνθρωποι με αυτό το σχήμα προσώπου έχουν μια εναλλαγή στο κέντρο της γραμμής των μαλλιών τους. Σε σύγκριση με το οβάλ πρόσωπο, τα ζυγωματικά είναι υψηλότερα. Το περίγραμμα αυτό περιγράφεται μερικές φορές ως τριγωνικό.

Συνοπτικά, ένα πρόσωπο με σχήμα καρδιάς έχει
Αιχμηρό και στενό πηγούνι
Ευρύ μέτωπο
Υψηλότερα ζυγωματικά

Έχετε πιθανώς ένα τριγωνικό πρόσωπο αν…

… η σιαγόνα σας είναι μεγαλύτερη από τα ζυγωματικά σας, τα οποία έχουν μεγαλύτερο μέτρο από το μέτωπό σας.

Συνοπτικά, ένα τριγωνικό σχήμα προσώπου έχει
Μεγαλύτερη σιαγόνα από τα ζυγωματικά
Μεγαλύτερα ζυγωματικά από το μέτωπο

Μερικοί άνθρωποι έχουν έναν συνδυασμό αυτών των σχημάτων προσώπων, όπως ένα μακρή τετράγωνο ή μια πιο στρογγυλεμένη καρδιά. Επιλέξτε το πιο σχετικό σχήμα και η επιλογή σας θα σας βοηθήσει να μάθετε ποια γυαλιά ηλίου σας ταιριάζουν καλύτερα.

Το διαβάσαμε εδώ: www.lentiamo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: