Η Τροία του Πριάμου 3 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Απριλίου 30, 2020

Η Τροία του Πριάμου 3

Η Τροία του Πριάμου
 Η τοποθεσία της Τροίας είχε επιλέγει σωστά. Κάθε φορά που η πόλη ερειπωνόταν από πόλεμο ή από κάποια φυσική καταστροφή, όπως σεισμό, την έχτιζαν ξανά και μάλιστα μεγαλύτερη από πριν. Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι πιστεύουν σήμερα ότι η Τροία του Πριάμου τοποθετείται χρονολογικά. μεταξύ του 1800 και του 1.240 π.χ. Ο ίδιος ο Πρίαμος πρέπει να έζησε προς το τέλος αυτής της εποχής. Η Τροία του Πριάμου  υπήρξε μία από τις ωραιότερες πόλεις της αρχαιότητας. Εφτασε στο απόγειο της Δόξας της ανάμεσα στο 1425 και το 1300 π.χ. Ο Όμηρος περιέγραψε την Τροία ως μία πόλη “καλό χτισμένη με όμορφους πύργους και υψηλές πύλες”.

Διαβάστε επίσης: 




 Η κατασκευή των  τειχών
 Ο Σλιμαν αναφέρει ότι τα τείχη της Τροίας ήταν υπέροχα. Ηταν κατασκευασμένα από ασβεστόλιθους με στηθαίο στην κορυφή. Αυτή η μέθοδος κατασκευής ήταν χαρακτηριστική για εκείνη την εποχή.

 Μεγαλοπρεπή πύργοι
 Το κάστρο του Ιλιου, όπως περιγράφεται από τον Όμηρο, ήταν χτισμένο δίπλα στην κεντρική είσοδο, που κατά παράδοση ονομαζόταν σκαιές πύλες. Το κάστρο είχε ένα κυματιστό τελείωμα και ήταν χτισμένο από πλίνθους που είχαν στεγνώσει στον ήλιο, ενώ τα χαμηλότερα τμήματα ήταν φτιαγμένα πελεκημένους ασβεστόλιθους. Στο ισόγειο του Κάστρου υπήρχε Προφανώς κάποιο ιερό, αφού δίπλα σε ένα βαθύ πηγάδι βρέθηκε ένας ο βωμός λατρείας.

 Εσωτερικά και εξωτερικά τείχη
 Τα εσωτερικά τείχη της πόλης περιέβαλαν το ανάκτορο του βασιλιά και τα σπίτια της αριστοκρατίας. Οι γεωργοί, οι εργάτες και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, ζούσαν μέσα στα οχυρωματικά τείχη, έξω από την πόλη. Χρησιμοποιούσαν τις ταράτσες των σπιτιών τους για να στεγνώνουν τα φρεσκοβαμμένα υφάσματα.

Διαβάστε επίσης: 



Δεν υπάρχουν σχόλια: