Η Τροία του Πριάμου 1 - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2020

Η Τροία του Πριάμου 1


Οι πρώτες ανασκαφές
Στην κορυφή του Χισαρλίκ υπήρχε μία εκταση σε σχήμα αυγού μήκους 240 μέτρων. Ο Σλίμαν έβγαλε άδεια να ξεκινήσει τις ανασκαφές το 1871. Ωστόσο προτού ξεκινήσει το εγχείρημα του, έπρεπε να λύσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ενα μέρος του λόφου ανήκε στον αμερικανό αρχαιοδίφη Frank calvert. Ήταν ο πρώτος που είχε αντιληφθεί ότι το Χισαρλίκ ήταν ένας τεχνητός λόφος σχηματισμένος από αλλεπάλληλα στρώματα ερειπίων. Είχε ξεκινήσει τις δικές του ανασκαφές πεπεισμένος ότι κάτω από το λόφο κρυβόταν η Τροία. Αργότερα ο Κάλβερτ και ο Σλήμαν Εκαναν μία συμφωνία που επέτρεπε στο γερμανό να σκάψει στην πλευρά του Κάλβερτ, με τον όρο ότι θα μοιραζόταν δίκαια όλα τα ευρήματα.

Διαβάστε επίσης: 




Frank Calvert αρχαιολόγος
Απόδειξη ενός μύθου
Ο Σλιμαν ήταν ο πρώτος που δοκίμασε να αποδείξει έναν αρχαίο μύθο κάνοντας ανασκαφές σε έναν αρχαιολογικό χώρο .

Ανασκαφές στο λόφο
Μία μεγάλη ομάδα από Έλληνες και Τούρκους εργάτες προσλήφθηκε για τις ανασκαφές στο λόφο. Χρησιμοποιούσαν χοντρά φτυάρια και κασμάδες και από αμέλεια γκρέμισαν τα τείχη που τους φάνηκαν ασήμαντα.
Ερρίκος και Σοφία Σλίμαν
Ο άνθρωπος που ανέσκαψε την Τροία και τις Μυκήνες. Μιλούσε 22 γλώσσες, ήταν ερασιτέχνης αρχαιολόγος.
πηγή φωτο
Λεπτομερή σχέδια
2 σελίδες από τις σημειώσεις του ΣλΙιμαν δείχνουν με πόση ακρίβεια σχεδίαζε κάθε αντικείμενο που ανακάλυπτε. Το ημερολόγιο αυτό αποτέλεσε πηγή σημαντικών πληροφοριών για τη σύγχρονη Αρχαιολογία.

Το γλυπτό με το Θεό Απόλλωνα
Το 1872 ο Σλίμαν βρήκε αυτό το μαρμάρινο ανάγλυφο που παρίστανε το Θεό Απόλλωνα πάνω στα 4 αθάνατα άλογα, σε κάποιον ναο αρχαιολογικού χώρου. Νίκησε με τον Αλμπερτ για το ποιος έπρεπε να το πάρει και τελικά ο Σλίμαν έδωσε στον Κάλβερ 200 δολάρια για να το αποκτήσει.
Ilion---metopa.jpg
Ο Απόλλωνας επάνω σε 4 άλογα
Όνομα στη μητρική γλώσσα Ἥλιος (Αρχαία Ελληνικά)
Οι επισκέπτες
Ο Σλιμαν και η γυναίκα του δούλευαν πολύ σκληρά στον αρχαιολογικό χώρο. Πολλοί άνθρωποι ,στελέχη της κυβέρνησης και δημοσιογράφοι τους επισκέπτονταν συχνά.

Διαβάστε επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add