Δείτε την ταινία Amelie - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 04, 2020

Δείτε την ταινία Amelie - Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain


Αποτέλεσμα εικόνας για αμελι ταινια online"
Στις 31 Αυγούστου 1997, η Αμελί σοκάρεται όταν ακούει το θάνατο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και γλιστράει από τα χέρια της το μπουκάλι που κρατούσε, το οποίο σπάει το πλακάκι. Κάτω από το πλακάκι, βρίσκει ένα μεταλικό κουτί με παιδικά αναμνηστικά σουβενίρ από ένα αγόρι που κάποτε ζούσε στο διαμέρισμά της, δεκαετίες πριν. Εντυπωσιασμένη από την ανακάλυψή της, αποφασίζει να εντοπίσει τον τώρα ενήλικο άντρα και να του επιστρέψει το κουτί, κάνοντας μια συμφωνία με τον εαυτό της: αν τον βρει και τον κάνει ευτυχισμένο, θα αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή της στο να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους. Καταφέρνει να εντοπίσει τον κάτοχο του κουτιού. Τοποθετεί το κουτί σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο και καθώς αυτός περνάει, τηλεφωνεί, ώστε να τον οδηγήσει εκεί. Ανοίγοντας το κουτί, ο άντρας, βάζει τα κλάματα και θυμάται τα παιδικά του χρόνια. Έτσι κερδίζει το στοίχημα που έβαλε με τον εαυτό της.

Ενώ κάνει τους άλλους ευτυχισμένους, η Αμελί παρατηρεί έναν άντρα που μαζεύει πεταμένες φωτογραφίες αγνώστων από έναν φωτογραφικό θάλαμο. Όταν κατά λάθος πέφτει πάνω του, το μάτι της πέφτει στο φωτογραφικό άλμπουμ, που έπεσε από τον άγνωστο άντρα κατά τη σύγκρουση. Τότε κάνει άνω κάτω το Παρίσι ώστε να τον εντοπίσει και να του επιστρέψει το άλμπουμ. Ανακαλύπτει ότι ονομάζεται Νίνο, τον εντοπίζει, του επιστρέφει ανώνυμα το άλμπουμ, αλλά ντρέπεται πολύ να τον προσεγγίσει. Τελικά ο καλός της φίλος Ρέιμοντ της δίνει κουράγιο και τελικά τον συναντά, περνούν τη νύχτα μαζί και έτσι αρχίζει η σχέση της μαζί του.

Δείτε την ταινία στους παρακάτω σύνδεσμους:
Πληροφορίες απο τα παρασκήνια
  • Ο ρόλος της Αμελί γράφτηκε συγκεκριμένα για την Έμιλυ Γουότσον. Η ίδια ήθελε πολύ το ρόλο, αλλά αναγκάστηκε να αρνηθεί εξαιτίας των κακών γαλλικών της αλλα κυρίως επειδή τα γυρίσματα ήταν την ίδια χρονική περίοδο με την ταινία Έγκλημα στο Γκόσφορντ Παρκ, που έπαιζε η Γουότσον.
  • Κάθε φορά που το γύρισμα ήταν εξωτερικό, ο Ζενέ και το συνεργείο έπρεπε να καθαρίζουν το χώρο, ώστε το φιλμ να ταιριάζει με τον τέλειο κόσμο που φανταζόταν η ηρωίδα.
  • Ο Ζαν-Πιερ Ζενέ ήθελε αρχικά το Μάικλ Νάιμαν να γράψει μουσική για το φιλμ, αλλά δεν ήταν διαθέσιμος.
  • Ψηφίστηκε η 2η αγαπημένη ταινία της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add