Πώς να δώσεις ζωή σε έναν μονότονο τοίχο τοποθετώντας κορνίζες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Οκτωβρίου 18, 2019

Πώς να δώσεις ζωή σε έναν μονότονο τοίχο τοποθετώντας κορνίζες

Πολλοί πιστεύουν ότι οι κορνίζες είναι ένα ιδιαίτερα κλασικό κομμάτι και συνθέτει ένα συντηρητικό προφίλ στη διακόσμηση. Ίσως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε για τις άλλοτε μονότονες κορνίζες στη γωνία του σαλονιού. Αν τελικά επιλέξετε την εκδοχή του «όσες περισσότερες τόσο καλύτερα» ή το… «less is more» οφείλεται αποκλειστικά στο προσωπικό σας γούστο!

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει!

Η συμβουλή μας είναι να ακολουθήσετε την εκδοχή που ταιριάζει καλύτερα στη δική σας αισθητική.

Η πρώτη σας επιλογή είναι η αυστηρή στοίχιση. Κάθε κορνίζα ευθυγραμμίζεται με την διπλανή και είναι γεγονός ότι ακολουθείται από τους ανθρώπους που επιζητούν την …τάξη στη ζωή τους. Ωστόσο, για να εξελίξετε την συγκεκριμένη εκδοχή προτιμήστε περισσότερο κορνίζες με έντονα πλαίσια.

Μην ξεχνάτε ότι για να πετύχει και οπτικά αυτό που έχετε φανταστεί πρέπει να είστε πολύ ακριβείς στους υπολογισμούς. Αρχικά, μετρήστε την επιφάνεια που θέλετε να τοποθετήσετε τα κάδρα και πόση από αυτήν θέλετε να καλύψετε.

Μην ξεχνάτε να μετρήσετε το μήκος της κάθε κορνίζας και πόση απόσταση θέλετε να υπάρχει μεταξύ τους. Η ευθυγράμμιση μπορεί να γίνει είτε μετρώντας την ίση απόσταση κάθετα με νοητή γραμμή από σταθερό σημείο όπως το ταβάνι ή ένα ισόπεδο έπιπλο που βρίσκεται στον συγκεκριμένο τοίχο.

Σε κάθε περίπτωση ένα αλφάδι μπορεί να σας βοηθήσει να είστε απόλυτα ακριβείς όπως και ένα μολύβι για να ορίσετε μικρά προσωρινά σημάδια στον τοίχο.Τέλος, υπολογίστε ότι οι κορνίζες και γενικότερα τα κάδρα είναι σημαντικό και ευχάριστο για όποιον τα κοιτάει να βρίσκονται στο ύψος των ματιών.
Ωστόσο, εσείς που θα προτιμήσετε μια άναρχη στοίχιση στον τοίχο σας αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει συνδυασμούς ανάμεσα σε μικρές και μεγάλες κορνίζες, ίδιου ή διαφορετικού σχήματος.

Τέλος, μία πιο πρωτότυπη στοίχιση είναι ο σχηματισμός ως χρήση όπως αυτό το ρολόι.


Με τι να γεμίσετε τις κορνίζες;

• Με τι άλλο? Με φωτογραφίες! Οι ασπρόμαυρες μπορούν να κάνουν τον χώρο πιο νοσταλγικό και ρομαντικό. Επίσης, μπορεί μια γωνιά του σπιτιού να γίνει δική σας κάνοντας τον εαυτό σας ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να οικειοποιηθεί το δικό του σημείο στο σπίτι με τις δικές του στιγμές!
• Παιδικές ζωγραφιές από τους μικρούς σας ζωγράφους!
• Υφάσματα με διάφορες υφές και εφέ και έξυπνα μοτίβα
• Μοτίβα, μην φοβηθείτε τις αντιθέσεις χρωμάτων
• Και γιατί όχι, άδειες με φόντο τον τοίχο!

Αν έχετε ήδη τοποθετήσει στον τοίχο σας ταπετσαρία αλλά νιώθετε ότι κάτι λείπει μην διστάσετε να προσθέσετε κορνίζες ειδικά σε μονόχρωμη απόχρωση που θα τονίσουν ιδανικά το σημείο.

Και φυσικά βάλτε φαντασία και πειραματιστείτε! 


Πως να πάρετε σωστά τα μέτρα και πως γίνεται η τοποθέτηση;




Το πιο σύνηθες σημείο για να τοποθετήσουμε κάδρα στο σαλόνι είναι στον τοίχο πάνω από τον καναπέ. Πρώτα τοποθετήστε τα πιο μεγάλα κάδρα σε στρατηγικά σημεία και στη συνέχεια γεμίστε με τα μικρά τα κενά.

Συμβουλή: το συνολικό μήκος των κάδρων δεν πρέπει να ξεπερνάει 2/3 του καναπέ.

Οι σκάλες ενός διαμερίσματος μπορούν να γίνουν ένας χώρος γεμάτος όμορφες αναμνήσεις αρκεί να τοποθετήσετε σωστά τα κάδρα σε σχέση με τα σκαλιά αλλά και με την σωστή απόσταση μεταξύ τους. 

Συμβουλή: τοποθετήστε το κέντρο του κάδρου στο ύψος των ματιών, περίπου σε ύψος 1,60 με 1,65 εκ από το σκαλί. Σχεδιάστε νοητά μία διαγώνια γραμμή κρατώντας πάντα την ίδια απόσταση μεταξύ των σκαλιών και των κάδρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: