Οι 5 κανόνες για να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2019

Οι 5 κανόνες για να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή


Το να αντιλαμβανόμαστε τη ψυχολογία του εαυτού μας και των ανθρώπων δίπλα μας μπορεί να παίξει έναν τεράστιο ρόλο στην ευτυχία μας. Πολλές φορές τα βιώματα μας, αλλά και οι συμπεριφορές που έχουμε ανεχτεί στη ζωή μας, μας κάνουν να τηρούμε μια αρνητική στάση για τη ζωή μας. Πρέπει, λοιπόν, να αποκτήσουμε μια καλύτερη νοοτροπία που θα εξισορροπήσει τις αντιλήψεις μας και θα περιορίσει την αρνητικότητα που επηρεάζει πως βλέπουμε και σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας. Πώς θα γίνει αυτό; Ακολουθούν πέντε "χρυσοί" κανόνες που θα σας βοηθήσουν.

1. Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται όσο νομίζετε
Ακούγεται σκληρό, αλλά το να σκέφτεστε συνεχώς τι πιστεύουν οι άλλοι για εσάς ή να προσπαθείτε να τους ευχαριστείτε είναι καταστροφικό. Τα περισσότερα από αυτά που πιστεύουμε ότι σκέφτονται οι άνθρωποι είναι μόνο υποθέσεις που δημιουργεί το μυαλό μας με βάση προηγούμενες εμπειρίες ή λανθασμένες αντιλήψεις και ερμηνείες. Το να είστε ο εαυτός σας χωρίς να ανησυχείτε τι πιστεύουν οι άλλοι είναι το πρώτο βήμα στην επίτευξη της προσωπικής ευτυχίας.

2. Αλλάζουμε συνεχώς το ποιοι είμαστε
Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι είμαστε το ίδιο άτομο με τις ίδιες σκέψεις και συναισθήματα που ήμασταν πριν δέκα χρόνια, όμως, αυτό δεν ισχύει. Ο παλιός, ο παρών και ο μελλοντικός εαυτός μας είναι όλοι ανεξάρτητοι και αυτό γιατί ο τρόπος σκέψης μας αλλάζει σύμφωνα με τις περιστάσεις και τις εμπειρίες που βιώνουμε. Για αυτό πρέπει να είμαστε αληθινοί κάθε φορά στον παροντικό μας εαυτό και να πέρνουμε αποφάσεις βάσει αυτού. Η δύναμη κρύβεται στο τώρα.

3. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους
Τα social media έχουν αυξήσει κατά πολύ τις συγκρίσεις μας με τους άλλους και τις φαινομενικά υπέροχες ζωές τους. Είμαστε, όμως, όλοι ευάλωτοι. Όλοι θέλουμε να έχουμε την αποδοχή από τους άλλους. Είναι ξόδεμα χρόνου να πιστεύουμε ότι οι άλλοι είναι κατά κάποιο τρόπο καλύτεροι από εμάς και έχουν οργανώσει τη ζωή τους. Αισθήματα κατωτερότητας και συγκρίσεις με άλλους είναι όλα μάταια γιατί ακόμα και οι πιο δυναμικοί χαρακτήρες έχουν ανησυχίες, ανασφάλειες και αβέβαια σημεία μέσα τους. 

4. Μην περιμένετε ότι θα ακουστεί η συμβουλή σας
Βλέπετε έναν φίλο σας που αγαπάτε να αντιμετωπίζει προβλήματα και θέλετε να τον συμβουλέψετε. Βλέπετε, όμως, ότι οι συμβουλές σας πέφτουν στο κενό. Σε αυτό φταίει ότι κανείς δεν ακούει ποτέ πραγματικά τη συμβουλή, εκτός και αν τυχαίνει να είναι στο σωστό μήκος κύματος την κατάλληλη στιγμή
Στην τελική, οι άνθρωποι θα αλλάξουν σκέψη όταν το συνειδητοποιήσουν οι ίδιοι ότι πρέπει να το κάνουν. Κάποιες φορές μπορεί να έχει βοηθήσει η συμβουλή σας, αλλά κάποιες άλλες θα πρέπει το άλλο άτομο να το κάνει με το δικό του ρυθμό. 

5. Μπορείτε να ελέγξετε μόνο τη δική σας αντίδραση
Το πώς αντιδράτε σε ένα πρόβλημα ή ένα γεγονός είναι πολύ πιο σημαντικό από το γεγονός το ίδιο. Στη ζωή, η στάση είναι τα πάντα και καθορίζει πόσο χαρούμενοι θα είστε τελικά. Μπορείτε να αντιδράσετε με τρόπο που θα επηρεάσει τις μελοντικές σας σκέψεις, τα συναισθήματα και τις κινήσεις ή να διαλέξετε έναν καλύτερο τρόπο. 

Σε κάθε αρνητική κατάσταση, αυτό μπορεί να είναι δύσκολο αλλά θυμηθείτε να τραβήξετε τον εαυτό σας έξω από αυτήμ για λίγα δευτερόλεπτα και επαναφέρετε το μυαλό σας γιατί θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τις πιθανές συνέπειες για εσάς και τους άλλους.

πηγή: lifehack.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: