Ημαθία: Φωτογραφίες και βίντεο απο την supercell καταιγίδα, που έπληξε την Μακεδονία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019

Ημαθία: Φωτογραφίες και βίντεο απο την supercell καταιγίδα, που έπληξε την Μακεδονία


Η καταιγίδα  στις 10 Ιουλίου 2019 ξεκίνησε απο την Φλώρινα, προχώρησε προς την Πέλλα, Ημαθία, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπου είχαμε περισσότερες ανθρώπινες απώλειες.

<<Από εκεί ξεκίνησε μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα κινήθηκε από βορρά προς νότο, πέρασε όλη την περιοχή του Βερμίου και των Πιερίων και κατέβηκε στην κοιλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας. Κάποια στιγμή έφτασε στα παράλια του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος είναι μια πολύ θερμή, αβαθής θάλασσα, με μεγάλη εξάτμιση και εμπλουτισμό της αέριας μάζας σε υδρατμούς. Έτσι η ψυχρή αέρια μάζα που ξεκίνησε από τις Πρέσπες πίεσε με καθοδικές κινήσεις τη θερμή και υγρή αέρια μάζα, την οποία ανάγκασε να κινηθεί προς τα πάνω. Η καταιγίδα ενισχύθηκε με υγρασία και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο. Καθώς, μάλιστα, το φαινόμενο κινούνταν αρκετά γρήγορα, έγινε πάρα πολύ έντονο και έδωσε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα» είπε ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας στον skai.gr.

Στο παρών άρθρο έχουμε φωτογραφίες και βίντεο απο τον νομό Ημαθίας, όπου σε πολλά χωριά κόπηκε το ρεύμα.
  • Στο χωριό μου, Σταυρός Ημαθίας υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού και για πολλές ώρες έπαθε μπλακ αουτ το τηλεπικοινωνιακό σύστημα. Πολλά δέντρα κόπηκαν, ξεριζώθηκαν. 
  • Παρόμοια κατάσταση και στο Μακροχώρι Ημαθίας, όπου το μεγαλύτερο δέντρο του χωριού...έπεσε. Επίσης από ένα παλιό, ακατοίκητο σπίτι, ο αέρας διέλυσε την σκεπή με αποτέλεσμα τα κεραμύδια να έχουν πέσει σε ξένα σπίτια. (Απο θαύμα δεν θρηνίσαμε θύματα). 
  • Χαλάζι έπεσε στα χωριά Μελίκη, Ροδοχώρι Νάουσας, Παλιό Πρόδρομο, Βεργίνα και Μέση
  • Ακούστηκε πως στη Ν.Νικομήδεια κατα τη διάρκεια της καταιγίδας ενας ηλικιωμένος άνδρας, έχασε τη ζωη του [...] Αναμένουμε νέα πληροφορία για την πηγή της είδησης.
  • Στην Αλεξάνδρεια (ο δευτερος δήμος του νομού Ημαθίας) ο αέρας έριξε ένα δένδρο επανω στο Ειδικο σχολείο, ενώ πολλά άλλα δενδρα έπεσαν σε δρομους του δημου.
  • Στα Τρίκαλα Ημαθίας διαλύθηκε ένα περίπτερο
  • Μεγάλος πλάτανος ξηλώθηκε στην Ειρηνούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add