Καρυδόπιτα με κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2019

Καρυδόπιτα με κρέμα βανίλιας και γλάσο σοκολάτας

Καρυδόπιτα: Εξαιρετική συνταγή Καρυδόπιτα με κρέμα βανίλια και γλάσο σοκολάτας πανεύκολη και πεντανόστιμη.

Υλικά:

Για την καρυδόπιτα:

6 αυγά
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά (τριμμένη)
1½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια (ψιλοκομμένα)
2 κουταλάκια κανέλα
¼ του μικρού κουταλιού γαρύφαλο
1½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
3 κουτ. σούπας κονιάκ

Για την κρέμα:

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (από αυτή που βράζουμε)
1 κούπα ζάχαρη
1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας:

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 55% κακάο)
200 γρ. κρέμα γάλακτος
30 με 50 ml μέλι
Λίγο κονιάκ (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

2. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να αφρατέψουν. Σε μπολ, αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις και χρησιμοποιώντας σπάτουλα. Τέλος, ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33Χ28 εκατ. περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα το οποίο πρέπει να βγει στεγνό). Όταν πλέον είναι έτοιμη, προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όχι όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια της πίτας.

3. Σε μπολ, βάζουμε μία κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα και μόλις βράσει, ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα

4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό την καρυδόπιτα..

Σπυριδούλα Προφύρη

Δεν υπάρχουν σχόλια: