Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Χαλκιδική και Ημαθία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιουλίου 11, 2019

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης Χαλκιδική και Ημαθία

Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης αναμένεται να τεθεί και η Ημαθία που επλήγη επίσης από την κακοκαιρία που χτύπησε τη βόρεια Ελλάδα τα ξημερώματα.
Το αίτημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για την κήρυξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συντάσσει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ, υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων σε όλο τον νομό.Ο κύριος Μπαρμπαρούσης ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή καταιγίδα έπληξε κυρίως το πεδινό τμήμα της Ημαθίας, μεταξύ των δήμων Νάουσας, Αλεξάνδρειας και Βέροιας, ενώ έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, στέγες, καταστήματα, εξοχικές κατοικίες και πρατήρια καυσίμων.

Ιδιαίτερα ευπαθή στην κακοκαιρία τα δέντρα της περιοχής
«Ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι γεμάτο από λεύκες που φυτεύτηκαν πριν από εξήντα χρόνια και είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Υπάρχουν επίσης πεύκα και πλατάνια. Οι δασολόγοι μάς αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητα δέντρα που μπορεί να πέσουν ακόμη και με χαμηλής έντασης ανέμους.

Ηδη οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι μεγάλες, σε εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ άμεσα θα βγουν συνεργεία για την κοπή των πιο επικίνδυνων δέντρων» τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι αυτή η επικινδυνότητα των δέντρων είναι ο λόγος για τον οποίο ζητείται η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Να θυμίσουμε πως σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν τεθεί ήδη πέντε δήμοι στη Χαλκιδική.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ:    Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add