Απαραίτητος ο ίδιος σεξουαλικός προσανατολισμός σε μία σχέση ή γάμο! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Μαΐου 01, 2019

Απαραίτητος ο ίδιος σεξουαλικός προσανατολισμός σε μία σχέση ή γάμο!


Απαραίτητος ο ίδιος σεξουαλικός προσανατολισμός σε μία σχέση ή γάμο! Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που συντελούν στο να δομηθεί μία ευτυχισμένη σχέση είναι τα μέλη που την αποτελούν να έχουν τον ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό. Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο δε δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, αλλά παραμένει εξαιρετικά σημαντικό και απαραίτητο στο να το γνωρίζει ο οποιοσδήποτε. Δυστυχώς, κοινωνικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις καταπίεζαν και υποτιμούσαν για πολλά χρόνια τους ανθρώπους διαφορετικό προσανατολισμό από τη σεξουαλική νόρμα της πλειοψηφίας, με αποτέλεσμα και οι ίδιοι να αναζητούν τρόπους διαφυγής ώστε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους. Με συνέπεια και οι ίδιοι να εγκλωβίζουν τον εαυτό τους σε δυστυχισμένες σχέσεις και γάμους, ωθώντας και άλλους ανθρώπους στο να ζουν μία ψεύτικη ευτυχία και να επενδύουν σε αυτή. 

Με την πάροδο των χρόνων και μετά από την προσπάθεια για καταπολέμηση των αρνητικών αντιλήψεων, ο κάθε άνθρωπος απέκτησε μεγαλύτερη ευκολία στο να ζει τη ζωή που πραγματικά θέλει. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φοβισμένοι μήπως βιώσουν την κοινωνική απόκλιση, βρίσκουν αυτό τον τρόπο διαφυγής. Το να ανήκεις στον ίδιο σεξουαλικό προσανατολισμό με τον άλλο άνθρωπο, δεν είναι απλώς ένα πρόβλημα. Είναι τεράστιο πρόβλημα, είναι αδύνατο να δομηθεί υγιής σχέση όταν ένα από τα δύο άτομα καταπιέζει τον εαυτό του και δεν είναι με το πρόσωπο του φύλου που πραγματικά θέλει και επιθυμεί. 

Όταν ένας από τους δύο συντρόφους έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό, τότε σχέση ειλικρίνειας δεν μπορεί να υπάρξει. Το ερώτημα που προκύπτει είναι: Μπορώ να αντιληφθώ αν ο άλλος άνθρωπος ενδέχεται να έχει διαφορετική σεξουαλική ταυτότητα από αυτή που προβάλλει εξωτερικά; Πρέπει να τονιστεί πως αυτό δεν είναι πρόβλημα που αφορά μόνο τους άνδρες όπως πιστεύεται, αλλά και τις γυναίκες. Άνθρωποι και των δύο φύλων καταπιέζουν τον εαυτό τους σε δυστυχισμένους γάμους. Ένας άνθρωπος που δεν έχει πάθος για το άλλο πρόσωπο, συνεχώς βρίσκει δικαιολογίες για να μην περάσει χρόνο με το έτερο πρόσωπο ή το αποφεύγει, ενδέχεται –χωρίς να είναι σίγουρο- να μην έλκεται ερωτικά από το φύλο του/της συντρόφου. Αν και πάλι δεν είναι σίγουρο, τότε είναι καλύτερα να ρωτήσουμε το άλλο πρόσωπο ευθέως. Είθε να ζήσουμε σε έναν κόσμο όπου ο κάθε άνθρωπος ζει ελεύθερα τη ζωή του και ακολουθεί τις επιλογές του και αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο. 

Το άρθρο έγραψε η δημοσιογράφος, 
Μαρία Σκαμπαρδώνη
mskampardoni@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: