Γιατί μερικά δέντρα διατηρούν τα φύλλα τους το χειμώνα; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2018

Γιατί μερικά δέντρα διατηρούν τα φύλλα τους το χειμώνα;

Γιατί μερικά δέντρα διατηρούν τα φύλλα τους το χειμώνα;
Σε ορισμένα δέντρα τα φύλλα τους διαθέτουν ένα είδος αντιψηκτικής επένδυσης. Το έλατο για παράδειγμα έχει ανθεκτικό φύλλωμα. Οι βελόνες του είναι ικανές να αντέχουν στους πιο βαρείς χειμώνες χάρισε δύο προστατευτικά στρώματα το ένα από τα οποία αποτελείται από κερί. Τα αυτά χάνουν κάποια στιγμή τα φύλλα τους αλλά όχι όλα την ίδια εποχή. Τα φύλλα τους αντικαθίστανται αμέσως με καινούργια.

Πώς προσαρμόζονται τα φυτά στο περιβάλλον τους;
Τα αναρριχώμενα φυτά όπως οι λιανες μέσα στη ζούγκλα για να αιχμαλωτίζουν καλύτερα το φως αναρριχώνται προς τον ουρανό. Στην έρημο τα φυτά εξοικονομούν νερό μέσα στο μίσχο τους στα φύλλα ή στις εξαιρετικά χοντρές ρίζες τους. Τα φυτά των βουνών φυτρώνουν σε μορφή χαμηλών θάμνων για να μπορούν να προστατεύονται από τους Αέρηδες που τα αφυδατώνουν. Τα σαρκοφάγα φυτά για να επιβιώσουν στο άγονο έδαφος αντλούν μεγαλύτερο μέρος των βιταμινών τους καταβροχθίζοντας έντομα.

Τα αγκάθια αποτελούν μία πολύ καλή άμυνα ενάντια σε Κάθε είδους εχθρούς με αυτό τον τρόπο μειώνεται η εξάλειψη κάποιων ειδών. Οι κάκτοι παρόλο που συνιστούν αποθήκη νερού και πολύ δελεαστική τροφή μέσα στην έρημο πολύ σπάνια δέχονται επίθεση από τα ζώα.
Κάποια άλλα φυτά έχουν πολύ άσχημη γεύση η απαίσια μυρωδιά έτσι γίνονται αποκρουστικά στους εχθρούς τους οι οποίοι δεν θα πλησιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add