Να αναφέρετε με ποιο τρόπο και πότε προετοιμάζουμε ένα ψηφιδωτό για τον τεμαχισμό του. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Αυγούστου 29, 2018

Να αναφέρετε με ποιο τρόπο και πότε προετοιμάζουμε ένα ψηφιδωτό για τον τεμαχισμό του.

ΣΤ87 Να αναφέρετε με ποιο τρόπο και πότε προετοιμάζουμε ένα ψηφιδωτό για τον τεμαχισμό του.  
Το ψηφιδωτο τεμαχιζεται όταν πρεπει να μεταφερθει από την αρχικη θεση σε ασφαλεστερο σημειο και λογω του ογκου του δεν μπορει να μεταφερθει ολοκληρο.
1-Μελετη, Φωτογραφηση σε όλα τα σταδια, Μηχ.καθαρισμος, αποτυπωση σε κλιμακα ή φυσικο μεγεθος.
2-με κιμωλια σημεινωνουμε τα τμηματα, που θα τεμαχιστει το εργο (και στο σχεδιο). Κοβουμε λεπτες λωριδες γαζας και τις κολλαμε εκατέρωθεν των γραμμών τεμαχισμού, αφηνοντας στο κενο μια σειρα από ακαλυπτες ψηφιδες. Αυτές οι ψηφιδες αφαιρουνται με σουβλί και σφυρακι και αριθμουνται, ώστε κατά την επανατοποθετηση να είναι όλα σε σειρά. Τα κολαμε στο κάμποτο και σημειωνεται από ποια κομματια βγηκαν.
3- κολαμε το τουλπανι στο ψηφιδωτο .Για καλυτερη διεισδυση της κολλας  χτυπαμε καθετα με το πινελο επανω στο τουλπάνι. Όταν στεγνωσει η κολλα βαζουμε κολλα στο κάμποτο, αφου το εχουμε πλυνει για να μαλακωσει και το χτυπαμε με βουρτσες πατωματος για να εφαρμοσει καλα στο τουλπάνι. Κοβουμε το κάμποτο στα σημεια των αρμων που δημιουργηθηκαν από την αφαιρεση των ψηφιδων και αριθμουνται.γυρω από το μωσαικο τοποθετουνται σημεια ασφαλειας, μικροι πασαλοι και πανω σε αυτά δενουμε σπαγγο ώστε το μωσαικο να τετραγωνιστει και σημειωνουμε τις ευθειες επανω στο καμποτο. Οι πασσαλοι παραμενουν μεχρι να επανατοποθετηθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add