Γιατί ορισμένοι καρχαρίες μπορεί να επιτεθούν στον άνθρωπο; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 09, 2018

Γιατί ορισμένοι καρχαρίες μπορεί να επιτεθούν στον άνθρωπο;


Γιατί ο σφυροκέφαλος καρχαρίας έχει τόσο μεγάλο κεφάλι;
Χάρη στο μέγεθος του κεφαλιού του τα μάτια και τα ρουθούνια του είναι απομακρυσμένα γεγονός που του επιτρέπει να έχει ευρύτερο πεδίο όρασης και πιο οξυμένη όσφρηση έτσι εντοπίζει πολύ πιο εύκολα την τροφή του.

Γιατί ορισμένοι καρχαρίες μπορεί να επιτεθούν στον άνθρωπο;
Συχνά οι καρχαρίες μπερδεύονται και νομίζουν ότι οι κολυμβητές είναι θαλάσσια θηλαστικά όπως φώκιες οι μικρές φάλαινες. Κάποιες φορές οι καρχαρίες θα δαγκώνουν τους ανθρώπους για να δοκιμάσουν τη γεύση τους ή ακόμα χειρότερα Απλώς για να παίξουν. Σε ορισμένες παραλίες της Νότιας Αφρικής έχουν τοποθετηθεί ειδικά δίχτυα ύψους 6 μέτρων και μήκους 100 μέτρων Ώστε οι καρχαρίες να μην πλησιάζουν στην ακτή.

Γιατί όταν πέφτει κάποιο δόντι του ο καρχαρίας Δεν χρειάζεται να επισκεφτεί τον οδοντίατρο;
Γιατί Πίσω από κάθε ένα από τα 3.000 δόντια του υπάρχει ένα δόντι ρεζέρβα . Ορισμένοι καρχαρίες χρησιμοποιούν μέχρι 20.000 δόντια κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Υπάρχουν 350 είδη καρχαριών όπου κάποιοι από αυτούς είναι μικρή με μήκος 20 εκατοστά ενώ κάποιοι άλλοι είναι πολύ μεγαλύτερη όπως ο φαλαινοκαρχαρίας που φτάνει τα 15 μέτρα. Στο άνοιγμα των σαγονιών του θα μπορούσαν να χωρέσουν άνετα δύο άνθρωποι αλλά ευτυχώς αυτός ο καρχαρίας τρέφεται κυρίως με πλαγκτόν.
Σε γενικές γραμμές οι μεγαλύτεροι καρχαρίες είναι μοναχικοί ενώ κάποιοι άλλοι όπως οι Σπύρο κεφάλι ζουν σε κοπάδια μαζί με άλλους 100 ή τριακόσιους καρχαρίες.
Μόνο 20 περίπου είδη καρχαριών μεταξύ των οποίων και ο μεγάλος λευκός καρχαρίας μπορεί να επιτεθούν στον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add