Ένας Νεκρός Και 25 Τραυματίες Από Τις Πυρκαγιές Στην Αττική - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2018

Ένας Νεκρός Και 25 Τραυματίες Από Τις Πυρκαγιές Στην Αττική

Ένας νεκρός και 25 τραυματίες από την πύρινη λαίλαπα στην Αττική. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 από τη φωτιά έχει χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος στην περιοχή της Ραφήνας. Εξάλλου 25 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ΚΑΤ, Αττικό, Σισμανόγλειο καΙ Ευαγγελισμό ενώ τέσσερις νοισηλεύονται διασωληνωμνένοι σε ΜΕΘ με εγκαύματα α΄βαθμού. Νωρίτερα η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κήρυξε τις περιφερειακές ενότητες Ανατολικής και δυτικής Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Επτά πύρινα μέτωπα μαίνονται σε όλη τη χώρα, με τα κυριότερα να καίνε στην Αττική, την Κόρινθο, τον Κάλαμο και τα Χανιά.
Συγκεκριμένα, στην Κινέτα εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, καθώς οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που καίει από νωρίς το μεσημέρι έκαψαν και δεκάδες σπίτια.
Από το 39ο-57ο χλμ σε νέα και παλιά Εθνική Οδό έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Στο σημείο επιχειρούν 150 πυροσβέστες, με 60 οχήματα, 60 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 20 υδροφόρες, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν με τη δύση του ηλίου.

Νέο πύρινο μέτωπο μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σπίτια καίγονται στην Καλλιτεχνούπολη Ραφήνας, καθώς και στο Μάτι, ενώ εκκενώθηκε ο Νέος Βουτζάς.

Εκκενώθηκαν προληπτικά για λόγους ασφαλείας οι παιδικές Κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων, στον ‘Αγιο Ανδρέα, μετά από συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Κέντρο Συντονισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επίσης, εκκενώθηκαν τα παραθεριστικά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Άγιο Ανδρέα.

Σε νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η αστυνομία, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή της Ράφήνας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της αστυνομίας, σημειώνονται εκτροπές:
Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φλέμινγκ, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Ραφήνας)
Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίου Χριστοφόρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μαραθώνα (περιοχή Πικερμίου)
Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα (περιοχή Νέας Μάκρης)
Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Διονύσου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνας (περιοχή Νέας Μάκρης)
Στην οδό Αλεξάνδρου Φλέμινγκ και Νηρέως, στην πλατεία Ραφήνας, γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων προς Αρτέμιδα


Στην θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας καταπλέουν η φρεγάτα «Έλλη» και το αρματαγωγό «Ικαρία» του πολεμικού ναυτικού, προκειμένου να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό κατοίκων που έχουν αποκλειστεί σε παραλίες λόγω των πυρκαγιών. Στην περιοχή σπεύδουν και τρία πλωτά του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης για να βοηθήσουν πολίτες που εχουν εγκλωβιστεί στην παραλία. Σε εξέλιξη και επιχείρηση του λιμενικού στο Μάτι για τον απεγκλωβισμό πολιτών. Σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού δέκα αλλοδαπών, μετά από πληροφορία ότι επιβιβάστηκαν σε βάρκα στη Νέα Μάκρη προκειμένου να γλυτώσουν από τις φλόγες, Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες , πρόκειται για Δανούς τουρίστες.

Μάχη να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα διυλιστήρια δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις και εργαζόμενοι στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στον Κάλαμο, η φωτιά καίει στο Πανόραμα σε περιοχή με πυκνή βλάστηση και εκεί επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το νέο μέτωπο στο Ζεμενό Κιάτου, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ φωτιά έχει αναφερθεί και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Σε εξέλιξη παραμένει και η πυρκαγιά στον Αποκόρωνα Χανίων , η οποία όμως έχει φύγει από τα όρια του χωριού Βρύσες. Η φωτιά καίει στις περιοχές Νίπος, Μετόχι και Καλαμίτσι και για την κατάσβεση της επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

Το προβληματισμό του για τα τρία παράλληλα πύρινα μέτωπα στην Αττική εξέφρασε από το Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ο πρωθυπουργός, ο οποίος επιστρέφει εσμευσμένα στην Αθήνα. «Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο» πρόσθεσε.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι.

Διευκρινίσεις για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκλήθηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών και οδηγίες προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή, δίνει ο Διαχειριστής του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ειδικότερα, ότι λόγω της πυρκαγιάς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας γραμμές μέσης τάσης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε τμήμα της Κινέτας καθώς και σε οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add