7 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018

7 πράγματα που πρέπει να κάνει ένας πραγματικός φίλος

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα σύστημα πεποιθήσεων. Τις πεποιθήσεις αυτές ενός ανθρώπου τις βλέπουμε να αντανακλώνται μέσα από την συμπεριφορά τους και το πώς ξοδεύουν τον χρόνο τους.Πώς μας επηρεάζουν όμως εμάς οι πεποιθήσεις και οι συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων; Μα φυσικά γιατί βρίσκονται στο κοινωνικό μας περιβάλλον. Κάποιοι είναι γνωστοί μας.. Άλλοι συνάδερφοι, οικογένεια, φίλοι..
Ας επικεντρωθούμε λίγο στην τελευταία κατηγορία. Φίλοι. Οι φίλοι είναι ένα πολύτιμο στοιχείο στην ζωή του κάθε ανθρώπου. Να μπορείς να μοιράζεσαι χαρές, λύπες, προβληματισμούς.. Για να εξασφαλίσεις όμως ένα θετικό κοινωνικό περιβάλλον, το οποίο θα υποστηρίξει την ευτυχία σου και θα σε στηρίξει στην απογοήτευση σου, χρειάζεται να βεβαιωθείς ότι οι άνθρωποι που εμπιστεύεσαι περισσότερο δεν κάνουν τα παρακάτω #7 πράγματα. Γιατί ένας πραγματικός φίλος δεν τα κάνει..

Συντάκτης: Μανώλης Ισχάκης
Αναδημοσίευση απο το manolisischakis.gr

1. Ένας πραγματικός φίλος δεν σε κουτσομπολεύει
Αν ένας φίλος σου διαδίδει για εσένα φήμες ή μοιράζεται μυστικά που του έχεις ζητήσει να μείνουν κρυφά, τότε δεν είναι πραγματικός φίλος άξιος της εμπιστοσύνης σου.
Αποτέλεσμα εικόνας για φίλος δεν σε κουτσομπολεύει

2. Ένας πραγματικός φίλος δεν κάνει προσωπικές επιθέσεις
Ένας πραγματικός φίλος για κανένα λόγο δεν σε βάζει στην διαδικασία να αισθανθείς άσχημα για τον εαυτό σου. Αντιθέτως, λέει ότι έχει να πει με αγάπη και ποτέ με σκληρότητα. Επικεντρώνεται στα κοινά σας στοιχεία και όχι στις διαφορές ενώ αναφέρεται συχνά στα προτερήματα σου και όχι στα μειονεκτήματα.
εικόνα
3. Ένας πραγματικός φίλος νοιάζεται και σε ακούει ουσιαστικά
Ένας αληθινός φίλος δεν έχει εμμονή με τον εαυτό του. Αντιθέτως ενδιαφέρεται για το πώς νιώθεις εσύ. Μια σωστή και ισορροπημένη φιλία ανάμεσα σε δύο ανθρώπους χρειάζεται να έχει μια καλή επικοινωνία. Και αυτό σημαίνει ότι θα μιλάνε και θα ακούγονται και οι δύο πλευρές και όχι μόνο ο ένας να μιλάει και ο άλλος μόνο να ακούει.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας πραγματικός φίλος νοιάζεται και σε ακούει ουσιαστικά
εικόνα

4. Ένας πραγματικός φίλος σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους στόχους σου
Ένας αληθινός φίλος είναι κοντά σου και σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους στόχους σου. Σε βοηθάει και σε υποστηρίζει σε οτιδήποτε αφορά την προσωπική σου ανάπτυξη και εξέλιξη,και κάποιες φορές είναι αυτός που θα σε ταρακουνήσει όταν δει ότι παρεκκλίνεις. Είναι αυτός που θα σου προσφέρει εποικοδομητικές και χρήσιμες συμβουλές που θα σε εμπνεύσουννα γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας πραγματικός φίλος σε ενθαρρύνει να πετύχεις τους στόχους σου
εικόνα
5. Ένας πραγματικός φίλος δεν κατακρίνει το παρελθόν σου
Ένας αληθινός φίλος δεν ενδιαφέρεται για το παρελθόν σου και ότι αυτό περιλαμβάνει. Εάν ειδικά είσαι αρκετά θαρραλέος να αποκαλύψεις κάποια μυστικά που αφορούν το παρελθόν σου και σε πονάνε, ένας αληθινός φίλος θα πρέπει να σταθεί δίπλα σου και να σου προσφέρει χρόνο να μιλήσεις και υποστήριξη,εκφράζοντας σου την εκτίμηση του για την προθυμία σου να ανοιχτείς.
Σχετική εικόνα

6. Ένας πραγματικός φίλος δεν ζηλεύει την επιτυχία σου
Ένας αληθινός φίλος δεν χάνει χρόνο με ζήλιεςόταν συμβαίνει κάτι καλό στον φίλο του. Ξέρει ότι είναι πολύ πιο παραγωγικό να χαρεί με την επιτυχία των άλλων ανθρώπων και κυρίως του φίλου του.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ένας πραγματικός φίλος δεν ζηλεύει την επιτυχία σου

7. Ένα πραγματικός φίλος βλέπει την φιλία σας με υπευθυνότητα
Ένας αληθινός φίλος δεν βλέπουν την φιλία σας βραχυπρόθεσμα αλλά ως μια μακροπρόθεσμη πολύ σημαντική γι’ αυτόν δέσμευση. Ένας φίλος που αξίζει είναι δίπλα σου και όχι απλά κοντά σου. Και είναι δίπλα σου όχι μόνο στην χαρά και στην διασκέδαση αλλά και στις δύσκολες εποχές που θα έρθουν στην ζωή σου. Ο Will Smith είχε πει σχετικά με το παραπάνω στοιχείο “Αν είστε απόντες κατά τη διάρκεια του αγώνα μου, μην περιμένετε να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια της επιτυχίας μου”.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ένα πραγματικός φίλος βλέπει την φιλία σας με υπευθυνότητα

Συντάκτης: Μανώλης Ισχάκης

Αναδημοσίευση απο το manolisischakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add