Τένις: Μόνο ο Ναδάλ λύγισε τον Τσιτσιπά - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Απριλίου 29, 2018

Τένις: Μόνο ο Ναδάλ λύγισε τον Τσιτσιπά

REUTERS/ALBERT GEA

Στον τελικό του Open της Βαρκελώνης και με αντίπαλο τον μέγα Ράφα Ναδάλ σταμάτησε η εκπληκτική πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 2-6, 1-6 από τον πρώτο αθλητή της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας όμως προηγουμένως καταγράψει μια μεγαλειώδη πορεία, την καλύτερη στην έως τώρα καριέρα του.

Ο 20χρονος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος αθλητής από τη χώρα μας που έπαιξε σε τελικό τουρνουά της ATP, μετά από 45 χρόνια, ενώ από αύριο (30/4) θα βρίσκεται στο νούμερο 44 του world ranking list, έχοντας παίξει εκπληκτικά όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε και αποκλείοντας (χωρίς να χάσει σετ!) τους Μουτέτ, Σβάρτζμαν, Τιμ και Καρένιο-Μπούστα.

Ο Τσιστσιπάς ξεκίνησε αιφνιδιάζοντας τον Ναδάλ, όμως στη συνέχεια δεν κατόρθωσε να ακολουθήσει το ρυθμό που επέβαλλε ο αντίπαλός του, ο κορυφαίος όλων σε χωμάτινες επιφάνειες όπως μαρτυρούν οι μόλις 35 ήττες του σε 436 αγώνες στο χώμα.

Να σημειωθεί ότι για τον Ναδάλ ο σημερινός ήταν ο ενδέκατος τίτλος στη Βαρκελώνη, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε τελικό εκεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add