Χιλιάδες γλώσσες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Απριλίου 29, 2018

Χιλιάδες γλώσσες

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιλιάδες γλώσσες
Χιλιάδες γλώσσες
Όλοι οι λαοί της γης δεν μιλούν Την ίδια γλώσσα υπάρχουν Λοιπόν χιλιάδες διαφορετικές γλώσσες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Γιατί δημιουργήθηκαν τόσες γλώσσες;
Στην προϊστορική εποχή οι άνθρωποι σχημάτιζαν μικρές ομάδες και ζούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές όπου κάθε μία από αυτές δημιούργησε τις δικές της λέξεις για να επικοινωνεί. Έτσι γεννήθηκαν οι διαφορετικές γλώσσες και όπως οι άνθρωποι έτσι Και οι γλώσσες εξελίχθηκαν αναμείχθηκαν και εμπλουτίστηκαν. Σήμερα ορισμένες γλώσσες δεν υπάρχουν πια ενώ άλλες χρησιμοποιούνται ευρέως.

Η κινεζική και η αγγλική γλώσσα
Τα κινεζικά είναι η γλώσσα των κινέζων οι οποίοι ξεπερνούν σε αριθμό το 1 δισεκατομμύριο Επομένως είναι η πιο διαδεδομένη γλώσσα στον κόσμο. Ωστόσο και τα Αγγλικά είναι το ίδιο διαδεδομένα αφού χρησιμοποιούνται από τους εμπόρους τους επιστήμονες και τους πολιτικούς διαφορετικών χωρών. Είναι Επίσης η γλώσσα με την οποία επικοινωνούν δύο άτομα που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αλφαβήτα και ιδεογράμματα
Αλφαβήτα και ιδεογράμματα
Μόνο 100 περίπου γλώσσες έχουν αλφάβητο και χρησιμοποιούνται στο γραπτό λόγο οι υπόλοιπες χρησιμοποιούνται μόνο στον προφορικό λόγο. Ωστόσο οι πιο πολλές έχουν ένα αλφάβητο δηλαδή ένα σύνολο γραμμάτων που αντιστοιχούν σε κάποιους ήχους ενώ ορισμένες άλλες όπως τα κινεζικά και τα ιαπωνικά γράφονται με σύμβολα που αντιπροσωπεύουν κάποιες λέξεις αυτά ονομάζονται ιδεογράμματα.

Ποια είναι η πιο δύσκολη γλώσσα;
Τα μικρά παιδιά χρειάζονται περίπου Τον ίδιο χρόνο για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα αλλά το διάστημα που Απαιτείται για να μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν εξαρτάται από τη γλώσσα. Τα ελληνικά μαθαίνονται σε δύο χρόνια περίπου Αλλά απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για να μάθει κάποιος να διαβάζει και να γράφει στα κινέζικα.

Πόσες γλώσσες χρησιμοποιούν ιδεογράμματα;
Πολύ λίγες λιγότερες από 10 τα κινεζικά και τα ιαπωνικά Είναι οι σημαντικότερες από αυτές.

Ποια είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείται λιγότερο;
Είναι αδύνατον απάντηση αυτή η ερώτηση Γιατί δεν γνωρίζουμε πόσες ακριβώς γλώσσες υπάρχουν στον κόσμο. Ορισμένες χρησιμοποιούνται μόνο από μερικές εκατοντάδες οι δεκάδες ανθρώπους και έτσι Σύντομα θα εξαφανιστούν όπως Για παράδειγμα οι γλώσσες των φυλών του Αμαζονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add