Τρελές εφευρέσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Απριλίου 14, 2018

Τρελές εφευρέσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιορκητικός πύργους
Δυσάρεστη έκπληξη
Όταν οι Ρωμαίοι επιτέθηκαν στις Συρακούσες το 212 προ Χριστού περίμεναν ότι θα νικούσαν εύκολα έφεραν μαζί τους πολιορκητικός πύργους για να περάσουν τα τείχη της πόλης και έναν τόσο μεγάλο καταπέλτη που μπορούσε να μεταφερθεί μόνο πάνω σε πλατφόρμα φτιαγμένη από οκτώ πλοία δεμένα μαζί. Ωστόσο χάρη στην ιδιοφυΐα του αρχιμήδη η πολεμική μηχανή των Ρωμαίων δεν είχε επιτυχία. Ο επιστήμονας είχε εφεύρει τεράστιους γερανούς που που άρπαζαν τα πλοία των Ρωμαίων Τα σηκώνουν ψηλά και τα έριχναν στα βράχια καθώς και γιγάντιους καταπέλτες που έριχναν βροχή από τεράστιους βράχους πάνω στις λεγεώνες. Οι Ρωμαίοι τρομοκρατήθηκαν και δεν προχώρησαν στην πολιορκία εκείνη τη μέρα.


Υποστηρικτής της γκιλοτίνας
Αντίθετα με την κοινή γνώμη δεν ήταν ο Δόκτωρ γκιλοτίν αυτός που εφηύρε την γκιλοτίνα. Αυτός Απλώς την είχε προτείνει ως πιο ανθρώπινη μορφή εκτέλεσης. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτό το μηχάνημα σκότωσε περίπου δυόμισι χιλιάδες ανθρώπους στη Γαλλική Επανάσταση ενώ σύμφωνα με το Θρύλο ένας από αυτούς ήταν και ο Δόκτωρ γκιλοτίν. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι γιατί ο Δόκτωρ πέθανε στο κρεβάτι σε ηλικία 76 ετών από ένα μολυσμένο θραύσμα στον ώμο του.

Φρέσκο αεράκι
Ο Τόμας thornycroft ήταν ένας από τους μεγάλους βικτωριανός εφευρέτες που σχεδίασε πολλά αλλά εντελώς άχρηστα μαραφέτια. Σχεδίασε φτερά με λουριά και ανάγκασε τον υπηρέτη του να αποδοκιμάσει πηδώντας από τη στέγη Δυστυχώς τα φτερά δεν ήταν αποτελεσματικά και αντί να γλιστρήσει με Χάρη στον κήπο και ο υπηρέτης σωριάστηκε πάνω σε ένα θάμνο. Ο Τόμας Ωστόσο δεν το έβαλε κάτω επειδή λάτρευε το φρέσκο και δροσερό αέρα ,έφτιαξε πάνω από 60 είδη ανεμιστήρων στο σπίτι του.Η μεγάλη του επιτυχία ήταν ένα σχέδιο ενός αγωγού που θα έφερνε δροσερό θαλασσινό αεράκι στα σπίτια του Λονδίνου. Δυστυχώς όπως ο Ιπτάμενος υπηρέτης ,το σχέδιο απέτυχε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιταλός μηχανικός ο Giovanni de Fontana
Πύραυλος σακαράκα
Το 1425 ένας Ιταλός μηχανικός ο Giovanni de Fontana σχεδίασε ένα αυτοκίνητο πύραυλο. Το όχημα ήταν στην ουσία μία ξύλινη φορμα πάνω σε δύο τροχούς. Ο πύραυλος θα εφοδιάζονται με καύσιμα που αποτελούνταν από δυναμίτη. Από όσο ξέρουμε το όχημα δεν λειτούργησε ποτέ γιατί αν είχε λειτουργήσει η έκρηξη θα το είχε καταστρέψει ολοσχερώς.

Αποτέλεσμα εικόνας για θάλαμος αερίου
Η τελευταία Πνοή
Ο θάλαμος αερίου θεωρούνταν πιο γρήγορος και ανθρώπινος τρόπος εκτέλεσης από ότι ηλεκτρική καρέκλα. Στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο γιατί ο μέσος χρόνος ώσπου να πεθάνει το θύμα είναι 8 λεπτά ο μεγαλύτερος χρόνος που καταγράφηκε είναι 11 λεπτά. Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ότι έλεγα να στα θύματα να εισπνέουν βαθιά ώστε να πεθάνουν γρήγορα και ανώδυνα. Όταν όμως Το θύμα έπαιρνε την πρώτη βαθιά αναπνοή το σώμα ή στικτό οδός αναγνωρίζει τη βλαβερή ουσία και αρνούνταν να αναπνεύσει ξανά.

Θανατηφόρα βέλη
Το πρώτο πολυβόλο εφευρέθηκε στην Αλεξάνδρεια από το Διονύσιο το 100 μετά Χριστόν αποτελούνταν από ένα τεράστιο καταπέλτη που εκτόξευε πολλά βέλη το ένα μετά το άλλο Ωστόσο μόλις ξεκινούσε η εκτόξευση ο στόχος δεν μπορούσε να αλλάξει. Οι Κινέζοι βελτίωσαν τη μηχανή  έδειξαν ότι 100 στρατιώτες με αυτό το όπλο μπορούσα να εκτοξεύουν 2000 βέλη σέ 15 δευτερόλεπτα και σε απόσταση 80 μέτρων. Για να είναι το όπλο ακόμα πιο αποτελεσματικό βύθισαν την άκρη του βέλους σε δηλητήριο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκοπέδια
Προσοχή στο Βήμα σας
Οι Κινέζοι ήταν οι πιθανώς λογότυπο χρησιμοποίησαν τα ναρκοπέδια το 1.277 δημιούργησαν το πρώτο τους ναρκοπέδιο που είχε την εξωτική ονομασία υπόγεια βρυχώμενη βροντή για να κατατροπώσουν τους μογγόλους. Ήταν κρυμμένο κάτω αποδοχές και Λάβαρα που έμοιαζαν δελεαστικά Τρόπαια και τους μογγόλους καθώς ο εχθρός πήγαινε να πάρει τα λάφυρα πατούσε μία κρυμμένη σκανδάλη που ανάβει ένα φιτίλι έτσι ενεργοποιούνταν ένας δυναμίτης που τους τινάζε στον αέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: