Ο χάρτης της #Ευρώπης #Europe - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018

Ο χάρτης της #Ευρώπης #Europe

Latinized form of Greek Ευρωπη (Europe), which meant "wide face" from ευρυς (eurys) "wide" and ωψ (ops) "face, eye". In Greek mythology Europa was a Phoenician princess who was abducted and taken to Crete by Zeus in the guise of a bull. She became the first queen of Crete, and later fathered Minos by Zeus. The continent of Europe is named for her. This is also the name of a moon of Jupiter.
Αποτέλεσμα εικόνας για europe flag

Η Ευρώπη αποτελείται από πολλές χώρες Ενώ η έκτασή τους ποικίλλει εντυπωσιακά αφού περιλαμβάνει το μικρότερο κράτος του κόσμου την πόλη του βατικανού αλλά και το μεγαλύτερο τη Ρωσία που εκτείνεται μέχρι την Ασία. Η Ευρώπη διαθέτει αμέτρητα ποτάμια που διαρρέουν τις καταπράσινες κοιλάδες οι οποίες περιβάλλονται από λόφους και βουνά. Οι ακτές σχηματίζουν μεγάλες χερσονήσους με υπέροχες παραλίες Επίσης Υπάρχουν πολλά νησιά μεγάλα και μικρά που Σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελούν αυτόνομα κράτη.
Αποτέλεσμα εικόνας για greece flag

Η Ελλάδα με την πλούσια ιστορία της θεωρείται η γενέτειρα του σύγχρονου πολιτισμού και κατέχει σημαντική γεωπολιτική θέση στη Μεσόγειο στα κυριότερα προϊόντα της συγκαταλέγονται το λάδι και το κρασί.






Ισπανία έρχεται πρώτη στην παραγωγή εσπεριδοειδών Το 1992 η σοδειά ανήλθε σε Τρία εκατομμύρια 900.000 τόνους.


Σχετική εικόνα






Η Μεγάλη Βρετανία είναι το μεγαλύτερο νησί της Ηπείρου με έκταση 241 χιλιάδες 600 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Η Ιταλία Είναι μία χώρα με σπάνια φυσική ομορφιά μοιράζεται με τη Γαλλία το ψηλότερο βουνό της Ευρώπης Το λευκό όρος που το υψόμετρο του φτάνει τα 4.810 μέτρα.



Αποτέλεσμα εικόνας για german flag
Η Γερμανία είναι η πρώτη στον κόσμο στην παραγωγή μπύρας και πρώτη στην Ευρώπη στην αυτοκινητοβιομηχανία.



Αποτέλεσμα εικόνας για ukraine flag
Η Ουκρανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Ηπείρου μετά τη Ρωσία και διαθέτει τη μεγαλύτερη καλλιεργήσιμη έκταση με 348.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για french flag

Στη Γαλλία που φημίζεται για το κρασί και το τυρί βρίσκεται το πιο γνωστό μουσείο του κόσμου το Λούβρο όπου εκεί εκτίθεται και ένας από τους πιο γνωστούς πίνακες του κόσμου Η Τζοκόντα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.


Αποτέλεσμα εικόνας για austria flag
Η Αυστρία φημίζεται για την κλασική μουσική στο Σάλτσμπουργκ τη γενέτειρα του Μότσαρτ διεξάγεται κάθε χρόνο φεστιβάλ κλασικής μουσικής που είναι γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αποτέλεσμα εικόνας για greece flag

Η Φιλανδία Είναι μία χώρα με αμέτρητες λίμνες και ποτάμια διαθέτει 187.000 880 λίμνες και ποτάμια το 65% του εδάφους της καλύπτεται από δάση ενώ τα προϊόντα ξύλου αποτελούν το 40% των εξαγωγών.
Αποτέλεσμα εικόνας για belgian flag



Το Βέλγιο διαθέτει πολύ καλοφωτισμένο οδικό δίκτυο και ένα από τα πυκνότερα σιδηροδρομικά δίκτυα του κόσμου.

Αποτέλεσμα εικόνας για greece flag Η Ολλανδία της οποίας πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής έκτασης βρίσκεται χαμηλότερα από την επιφάνεια της θάλασσας και διαθέτει φράγματα που φτάνουν σε μήκος τα δυόμιση χιλιόμετρα έχει το μεγαλύτερο τεχνητό λιμάνι του κόσμου το Ρότερνταμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για poland flag


Η Πολωνία έρχεται δεύτερη στην Ευρώπη μετά τη Ρωσία σε παραγωγή πατάτας και άνθρακα.

Ισλανδία Αν και είναι η πιο αραιοκατοικημένη χώρα της Ευρώπης διαθέτει την πλουσιότερη αλιεία καθώς αντιστοιχούν πάνω από τέσσερις τόνοι ψάρια σε κάθε κάτοικο ετησίως.



Αποτέλεσμα εικόνας για norway flag
Η Νορβηγία διαθέτει τα πιο δαντελωτά παραλία στον κόσμο με πάνω από διακόσιες χιλιάδες νησιά και φιόρδ που φτάνουν σε βάθος και τα 200 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add