Τα (ιδρυτικά) κράτη της Ευρώπης - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 18, 2018

Τα (ιδρυτικά) κράτη της Ευρώπης

Σχετική εικόνα

Η Ευρώπη είναι μικρή αλλά τα τοπία και οι πόλεις της παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία. Οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης δεν μοιάζουν με τις χώρες της νότιας. Τα βουνά διαδέχονται τις πεδιάδες, οι χερσοτοποι και τα λιβάδια διαδέχονται τα δάση. Σε κάθε γωνιά της Ευρώπης Υπάρχουν ακόμα ίχνη του παρελθόντος τα μνημεία τα κάστρα οι εκκλησίες οι παλιές συνοικίες μαρτυρούν την πλούσια και μακρά ιστορία αυτής της Ηπείρου.

45 χώρες
Η Ευρώπη περιλαμβάνει πολλές χώρες οι περισσότερες από τις οποίες είναι αρκετά μικρές, ωστόσο κάθε μία είναι διαφορετική γιατί έχει τις δικές της παράδοσης και τη δική της ιστορία. Για πολλούς αιώνες κάποιες χώρες της Ευρώπης Ισπανία η Γαλλία η Μεγάλη Βρετανία η Αυστρία και η Ρωσία βρισκόταν σε πόλεμο.

Η ένωση της Ευρώπης
Τον 20ο αιώνα εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο τρομερους πόλεμους στην ευρώπη. Για να μην επαναληφθεί ποτέ αυτή η τραγωδία ορισμένες χώρες αποφάσισαν να ενωθούν το 1992. 15 χώρες δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ένωση οι περισσότερες από αυτές έχουν σήμερα το ίδιο νόμισμα το ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστίθενται διαρκώς και άλλες.

Πού σταματάει η Ευρώπη;
Θεωρητικά η ευρωπαϊκή Ήπειρος τελειώνει στα ουράλια όρη είναι οροσειρά στη Ρωσία. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η Ρωσία δεν ανήκει στην Ευρώπη και ότι δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί οι Ευρωπαϊκές χώρες είναι τόσο πολλές;
Χωρισμός των ευρωπαϊκών χωρών έχει αλλάξει πολύ στο πέρασμα των χρόνων το 1990 στην Ευρώπη ανήκαν μόνο 27 χώρες σήμερα υπάρχουν 45.

Γιατί υπάρχουν περισσότερες χώρες σήμερα;
Το 1989 η Σοβιετική Ένωση που αποτελούνταν από πολλές χώρες έγινε ξανά Ρωσία. Ολες οι χώρες που αποτελούσαν τη Σοβιετική Ένωση ήθελαν την ανεξαρτησία τους και πολλές από αυτές την κέρδισαν με Ειρηνικό τρόπο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στη νότια Ευρώπη διαθέτει πολλούς Ελαιώνες και αμπελώνες έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά

Η Μόσχα είναι η πρωτεύουσα της Ρωσίας τις μεγαλύτερης χώρας της Ευρώπης. Είναι μία χώρα με Ορθόδοξη χριστιανική παράδοση οι εκκλησίες της έχουν εντυπωσιακους χρυσούς τρούλους.

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας φημίζεται για τα μνημεία τα διώροφα κόκκινα λεωφορεία και τα παλιά μαύρα ταξί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

add